Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

De leukste iPhone apps in de App Store van week 17 – 2014

Gijs Ettes
27 april 2014, 11:23
3 min leestijd
De leukste iPhone apps in de App Store van week 17 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

KingHunt - The Next Generation Slicing Game

Mountain Sheep

Gratis via App Store

Qua spelopzet is KingHunt te vergelijken met Fruit Ninja. In elk level is het de bedoeling om fruit, taarten, vampiers, ridders en andere vreemde objecten te doorklieven. Tussendoor moet je opletten dat je geen bommen raakt, want dan is het game over. Hoe meer objecten je tegelijkertijd doormidden hakt, des te hoger je score. Tussendoor zijn er ook potions en power-ups te verzamelen en elk level wordt afgesloten met een eindbaas. Wat betreft originaliteit zal KingHunt geen prijzen winnen. Op grafisch gebied is de game echter een flinke stap vooruit; het spel ziet er scherp uit, draait op 60 frames per seconden en kent fraaie lichteffecten en explosies.


Opera Coast is een nieuwe browser voor de iPhone en iPad die het net wat anders aanpakt. Het aantal knoppen in de app is tot een minimum beperkt, zodat je voornamelijk met veegbewegingen over het web surft. Vanuit een simpel homescreen kun je een zoekopdracht of website invoeren, waarna je aanbevelingen krijgt en de gewenste site opent. Sites die je bezoekt kun je daarnaast simpel als tegel aan een van de drie startschermen toevoegen, zodat je ze snel kunt openen. Een knopje onderaan het scherm voert je vanuit elke site terug naar het beginscherm van Opera Coast, terwijl je met het pictogram rechtsonder eerder geopende tabbladen bereikt of afsluit.


De nieuwe versie van Mailbox, de slimme e-mail-app van Dropbox, is beschikbaar in de App Store. Versie 2.0 voegt auto-swipe toe, een functie die leert van jouw veegbewegingen en voorkeuren om zo bepaalde handelingen te automatiseren. Daarbij kun je denken aan het archiveren van mails die je toch niet wilt lezen of aan het toepassen van snooze-timers op bepaalde berichten. Verder maakt de nieuwe versie van Mailbox gebruik van Dropbox om voorkeuren van de gebruiker op te slaan en te synchroniseren met diverse apparaten.

Leo's Fortune

1337 & Senri LLC

€ 5,99 via App Store

Leo’s Fortune wekt vanaf het moment dat je de game start indruk met prachtige muziek en fantasierijke levels die realistisch ogen en dankzij de vele kleuren van het beeld af spatten. Door met je linkerduim over het beeld te vegen, bestuur je Leopold en door met je rechterduim naar boven te swipen, zet het poppetje uit. Op die manier kun je als het ware springen en vliegen om hoger gelegen platforms met goudstukjes te bereiken. Onderweg is het de bedoeling om simpele puzzels in de omgeving op te lossen en diepe dalen en vlijmscherpe stekels te ontwijken. Met korte en grappige kreetjes becommentarieert Leopold de actie, terwijl je soepel door de 24 afwisselende levels heen vliegt.

Viber Messenger

Viber Media SARL.

Gratis via App Store

Als verwacht is de populaire chat- en bel-app Viber afgelopen week van een update voorzien. Deze introduceert een nieuw en strak design dat beter past in iOS 7. Daarnaast is een blokkeerlijst toegevoegd, zodat je willekeurige nummers en contacten kunt blokkeren. Met Viber kun je via wifi of 3G gratis met andere gebruikers chatten of (video)bellen. Viber synchroniseert de contactenlijst op je mobieltje en detecteert automatisch contactpersonen die de dienst ook gebruiken. De voip-app is beschikbaar voor diverse platforms, waaronder iOS en Android, en kent wereldwijd circa 300 miljoen gebruikers.

CloudConvert

Lunaweb Ltd.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

CloudConvert is bijzonder eenvoudig van opzet, maar erg handig om bijvoorbeeld documenten, foto’s, video’s en muziekbestanden om te zetten naar een meer gangbaar formaat. In totaal ondersteunt de app meer dan 180 verschillende bestandsformaten, waaronder .doc, .mp4, .zip en .xls. Met CloudConvert kun je zodoende pdf’s omzetten naar Wordbestanden, zip-bestanden uitpakken in je Dropbox- of Google Drive-account of van een png-bestand een jpg maken. Bestanden die zijn omgezet, komen automatisch terecht in je Dropbox- of Drive-account.

→ Lees ook ons iPhone weekoverzicht vol actuele ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu