De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De leukste iPhone apps in de App Store van week 15 – 2014

Gijs Ettes
13 april 2014, 11:33
4 min leestijd
De leukste iPhone apps in de App Store van week 15 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

→ Lees ook ons iPhone weekoverzicht vol actuele ontwikkelingen in de wereld van Apple!

RollerCoaster Tycoon® 4Mobile™

Atari

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Het heeft even geduurd, maar afgelopen week werden we eindelijk verrast met Rollercoaster Tycoon 4 voor de iPhone en iPad. Het spel kost 2,69 euro, maar bevat ook in-app aankopen waarmee de timers in het spel versneld kunnen worden. Daarnaast heeft uitgever Atari het spel voorzien van sociale elementen. Als je je over de in-app aankopen heen zet, is er echter genoeg fun te beleven in Rollercoaster Tycoon 4. De game bevat 20 achtbanen die je zo kunt plaatsen, maar veel leuker is het om je eigen attracties samen te stellen. Er zijn ruim 50 bouwwerken, waaronder restaurants, hotels en fonteinen om je park naar wens in te richten. En hoe beter het park, des te meer bezoekers en inkomsten.

Downdetector

Serinus42

Gratis via App Store

Waarom kan ik geen berichten meer versturen via WhatsApp? Waarom lukt internetbankieren niet meer? Vragen die je jezelf absoluut een keer gesteld hebt. Met de Nederlandse Downdetector-app krijg je een keurig overzicht met vrijwel alle storingen die zich in Nederland voordoen. Downdetector is het verlengde van de populaire website Allestoringen.nl, waar alle storingen van applicaties en diensten in Nederland vermeld staan. De mobiele versie van die site was niet optimaal, en dus besloot de dienst om een volwaardige app te maken met dezelfde functionaliteit.

Trials Frontier

Ubisoft

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Trials Frontier van topstudio Ubisoft heeft eindelijk zijn weg gevonden naar de iPhone en de iPad. Trials is een bekende racefranchise die al jarenlang furore maakt op spelcomputers. Trials Frontier is echter exclusief voor mobiele apparaten ontworpen en herbergt daarom een andere uitstraling dan de grote broers op bijvoorbeeld de PlayStation en Xbox. Waar de Trials-games normaliter serieus en realistisch voor de dag komen, kiest Ubisoft voor de mobiele versie voor een cartooneske uitstraling. We crossen met motoren door de kleurrijke woestijnen van het Wilde Westen die vol zitten met boobytraps, schansen en dat soort ongein.

Deezer - Muziek en podcasts

DEEZER SA

Gratis via App Store

Ook gebruikers van de Deezer-app voor iOS kunnen sinds kort gratis naar muziek luisteren. Op basis van je eigen muziekbibliotheek stelt de Flow-functie in Deezer een gepersonaliseerd radiostation samen. Per uur kunnen zes nummers overgeslagen worden, net zoals dat het geval is bij de gratis variant van Spotify voor smartphones. Ook kun je radiostations maken op basis van specifieke artiesten of eigen playlists en zijn er honderden stations samengesteld door ‘muziekredacteuren’ van Deezer. Voorheen kon je mobiel alleen naar muziek luisteren met een Premium+-abonnement van 10 euro per maand. Zo’n abonnement is nu uiteraard nog steeds benodigd als je helemaal zelf wilt bepalen welke liedjes je streamt.

Kobo Books

Kobo Inc.

Gratis via App Store

De uitstekende ebook-app Kobo Books, waarmee je miljoenen gratis en betaalde boeken kunt lezen op je iPhone en iPad, is voorzien van een fijne update. De Kobo update voegt nieuwe thema’s toe en kent verbeterde ondersteuning voor meeleesboeken. Verder introduceert versie 7.2 van Kobo Books thema’s waarmee je de bibliotheek en het startscherm naar wens kan aanpassen. Sommige thema’s passen zich gedurende de dag automatisch en subtiel aan. De Kobo update brengt ook de leesthema’s Cyaan en Houtskool met zich mee. Eerstgenoemde geeft de ebook-app een frisse blauwe kleur, terwijl Houtskool met zijn donkerdere kleuren meer geschikt is voor als je ‘s avonds digitale boeken leest.

My Vodafone

Vodafone Libertel B.V.

Gratis via App Store

De My Vodafone-app werd voorheen slecht beoordeeld, maar de provider doet er alles aan om de app functioneler en gemakkelijker in gebruik te maken. Na de laatste update kun je vanuit My Vodafone precies zien hoeveel je nog kunt Whatsappen, YouTuben en Instagrammen met je databundel. Met behulp van ‘databolletjes’ zie je onder andere hoeveel (duizenden) WhatsApp-berichten je kunt versturen. Daarnaast heeft de provider in de My Vodafone-app ondersteuning voor de nieuwe Flexibele Data-opties toegevoegd. Deze datapakketjes zijn ideaal voor wie niet helemaal met zijn of haar databundel uitkomt, en bieden voor 2 euro per 100MB dezelfde snelheid als binnen de bundel.

TVgids.nl

TVGids.nl

Gratis via App Store

Tot slot is de populaire televisie-app TVGids.nl afgelopen week van een grote update voorzien. Het is in de applicatie voortaan mogelijk om live in te schakelen op Nederland 1, 2, 3 en op de regionale omroepen. Daarmee lift de app van TVGids.nl mee op het succes van Live TV Kijken, waar het al enkele maanden mogelijk is om direct televisie te kijken op de iPhone en de iPad. De commerciële omroepen schitteren in TVGids.nl nog door afwezigheid, maar de verwachting is dat deze via een update in een later stadium beschikbaar komen.

→ Check ook ons overzicht met de 10 beste gratis iPhone games van dit moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu