De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De leukste iPhone apps in de App Store van week 14 – 2014

Gijs Ettes
6 april 2014, 15:57
4 min leestijd
De leukste iPhone apps in de App Store van week 14 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

→ Lees ook ons iPhone weekoverzicht vol actuele ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Monument Valley

ustwo games

€ 3,99 via App Store

De kunstenaar Maurits Escher was in zijn tijd heer en meester in het ontwerpen van onmogelijke constructies. De oogstrelende iOS-game Monument Valley is gebaseerd op het werk van de Nederlander en mede dankzij een uitgebreid kleurenpalet één van de mooiste games op de iPhone en iPad. In de App Store is het spel, ontworpen door studio Ustwo, dan ook gebombardeerd tot ‘keuze van de redactie’. Monument Valley oogt zeer fraai, kent hersenbrekende puzzels en is uniek in zijn soort. Je speelt in de game een witte prinses met een puntmuts die zich een weg probeert te banen door prachtige vliegende trappenhuizen.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

De populaire streaming muziek-app Spotify is afgelopen woensdag van een flinke update voorzien. Deze zorgt ervoor dat de app er op de iPhone en iPod touch strakker uitziet dan voorheen, met grotendeels zwarte menu’s met witte en groene accenten. Daarmee zijn de iOS-app en de website van Spotify qua presentatie met elkaar in lijn. Bovendien start de app na de update sneller op en is het mogelijk om te bladeren om zo afspeellijsten te vinden die bij je stemming passen. Met een paar tikken heb je de juiste nummers te pakken en kun je actuele toppers of hits uit het verleden beluisteren.


Uit De Doofpot is een iOS-app die nog het beste is te vergelijken met FML, de website met grappige, ontroerende en beschamende bekentenissen. De app laat je een eigen bekentenis of anekdote tikken, waarna je deze anoniem deelt met de rest van de wereld. Berichten in Uit De Doofpot mogen maximaal uit 1000 tekens bestaan en gebruikers kunnen per dag vijf berichten de wereld insturen. Het is echter niet verplicht om zélf beschamende gebeurtenissen op te biechten; je kunt in de app ook door anekdotes van anderen scrollen, hierop reageren en berichten goed- of afkeuren.

Mijn Telfort

KPN B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De Telfort-app werd maandenlang geteisterd door storingen en kende grote gebreken. Dankzij een recente update zijn deze eindelijk verholpen. De makers hebben de interface op de schop genomen en hebben bovendien een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zo kunnen klanten eindelijk informatie opvragen over hun facturen en abonnement en hebben prepaid-klanten de mogelijkheid om in te loggen. ‘Mijn Telfort 2.0’ kent een andere indeling dan voorheen. Alle functies zijn nu te raadplegen via een menu aan de zijkant en bepaalde gegevens worden groter uitgelicht. Je ziet nu in één oogopslag hoeveel belminuten en sms-berichten je nog over hebt en hoeveel data je verbruikt hebt.


Poopy Birdies mag gerust het poepalternatief op Flappy Bird genoemd worden. In de gratis game voor iPhone en iPad bestuur je een vogeltje dat je in de lucht moet proberen te houden door op het scherm te tikken. Je dient tegelijkertijd de groene buizen te ontwijken. Tot zover geen verschil met Flappy Bird, maar dat verandert als je op de eerste drollen stuit die op wonderbaarlijke wijze in de lucht zweven.

MyFitnessPal: CalorieënTeller

MyFitnessPal, Inc.

Gratis via App Store

De calorieteller van MyFitnessPal laat je een streefgewicht instellen en bijhouden wat je eet en hoeveel je beweegt, zodat je op een gezonde manier je ideale gewicht bereikt. Om dit gemakkelijker te maken, geeft de calorieteller je de mogelijkheid om (geavanceerde) voedingsdoelen aan te passen, zoals de inname van koolhydraten, vetten en zout. Verder kun je uiteraard nog je voedingslogboek bijhouden, zodat je van dag tot dag inzichtelijk maakt wat je naar binnen werkt. Bewustwording is immers de eerst stap naar een gezond(er) gewicht. Tot slot is er een logboek voor je activiteiten die precies toont hoeveel calorieën je tijdens het sporten, werken en recreëren verbrandt.


Met een moderne iPhone kun je tegenwoordig al mooie beelden schieten. De makers van de Ultrakam-app vonden dit niet genoeg. Met deze applicatie kun je voor het eerst video’s in een ultrahoge resolutie van 2240 bij 1672 pixels filmen. Met andere woorden: in 2K-kwaliteit. Ter vergelijking: met de camera-app van de iPhone kun je filmen met een maximale resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het filmen in 2K is met Ultrakam mogelijk doordat de data van de app is gecomprimeerd, waardoor meerdere pixels opeens mogelijk worden. Hierdoor werkt Ultrakam niet op ieder toestel; alleen bezitters van een iPhone 5S, 5C en 5 kunnen met de app aan de slag.

→ Check ook ons overzicht met de 10 beste gratis iPhone games van dit moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen