De leukste iPhone apps in de App Store van week 12 – 2014

23 maart 2014, 12:51
3 min leestijd
De leukste iPhone apps in de App Store van week 12 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal dus voor als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

→ Lees ook ons iPhone nieuwsoverzicht vol actuele ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Doodle Jump Race

Lima Sky

Gratis via App Store

Met Doodle Jump Race haakt ontwikkelstudio Lima Sky in op het grote succes van Flappy Bird en introduceert het een razendsnelle online game die verdacht veel weg heeft van de wereldberoemde vogelgame. Net als in Flappy Bird moet je op het beeld tikken om in de lucht te blijven en door de kleine openingen van de obstakels vliegen. Zodra je de game start, wordt er contact gezocht met drie andere spelers waarmee jij de strijd aangaat. Als het licht op groen springt schieten de bekende Doodle-poppetjes vooruit, waarna jij enkel nog de hoogte van kan bepalen. Net als in Flappy Bird geven de poppetjes automatisch ‘gas’.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook heeft afgelopen week een iOS-update voor zijn mobiele app uitgebracht. De verbeteringen in Facebook versie 8.0 zijn meer gericht op de gebruiksvriendelijkheid van de sociale app. Zo is de applicatie na het installeren van de update een stuk sneller en beter bestand tegen crashes en vastlopers op alle toestellen vanaf iOS 6.0, de minimale systeemeis voor Facebook. De meest noemenswaardige veranderingen zijn te vinden in de iPad-versie. Speciaal voor de tablet van Apple heeft Facebook aan een beter uiterlijk gewerkt, met een ietwat andere indeling van de vensters, waardoor het plaatsen en delen van berichten makkelijker is.

Braveland

PlayPanic

€ 2,99 via App Store

Braveland bevat alle ingrediënten voor een traditioneel rollenspel, met ridders, magiërs, een levelsysteem en natuurlijk een aandoenlijk stijltje. In Braveland speel jij de zoon van een moedige krijger, wiens dorp is geplunderd door bandieten. Je zint op wraak en verzamelt al je moed om als commando een groot leger te runnen. Dat leger moet jij besturen in de vele turn-based gevechten, waarbij je beurtelings aan zet bent en je moet wachten op de zetten van je tegenstander. Braveland speelt zich af in een handgetekende, kleurrijke wereld, waarin de held alle seizoenen van het jaar moet trotseren. Samen met je boogschutters, scouts, magiërs, soldaten en anderen onder jouw leiding neem je het op tegen vele, lelijke schepsels die proberen jou het leven zuur te maken, van Goblins tot Golems en ijssoldaten.


Goede Tijden Slechte Tijden is al jaren een fenomeen op de Nederlandse televisie. Iedere avond stemmen gemiddeld twee miljoen kijkers af op RTL 4 om de laatste gebeurtenissen in Meerdijk op de voet te volgen. Wie schoot Ludo Sanders neer en wie liet Bowien keihard vallen bovenaan die rots? Het zijn vragen die voorbijkomen in de gratis GTST Quiz-app voor iPhone en iPad, waarbij liefhebbers het vuur aan de schenen wordt gelegd. Het blijkt de beste GTST app die tot dusver in de App Store is verschenen. In de GTST Quiz voor iOS kun jij als soapliefhebber je kennis over Ludo, Nina, Bianca, Anton, Noud en vele anderen testen en het opnemen tegen al je vrienden. Daarbij maak je ook nog eens kans op prijzen.

Star Horizon

Orbital Knight sp. z o.o.

€ 3,99 via App Store

Star Horizon is een zogenoemde on-rails spaceshooter, wat betekent dat je niet vrij kunt rondvliegen, maar dat er automatisch vijandelijke schepen op jouw beeld verschijnen. Het is te vergelijken met Star Fox voor oude Super Nintendo, alleen speelt de reis zich hier echt alleen in de ruimte af. In Star Horizon kruip je in de huid van Private John, die de wereld moet redden van de ondergang. Zijn schip wordt gecontroleerd door Ellie, een kunstmatig programma dat als doel heeft om de piloten mentaal sterk te houden tijdens de oorlog. De humor in de game is vrij absurd en de dialogen vaak zo slecht dat je er wel om móet lachen. Visueel zit Star Horizon bijzonder strak in elkaar, maar daar is de prijs (3,59 euro) ook naar.

→ Vind nog meer apps in onze iPhone apps-sectie!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu