De leukste iPhone apps in de App Store van week 11 – 2014

Gijs Ettes
16 maart 2014, 11:33
3 min leestijd
De leukste iPhone apps in de App Store van week 11 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal dus voor als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

→ Lees ook ons iPhone nieuwsoverzicht vol actuele ontwikkelingen in de wereld van Apple!


Goed nieuws voor Plex-gebruikers: voortaan heb je geen PlexPass meer nodig om de populaire mediaspeler met de Chromecast te gebruiken. Met Plex kun je gemakkelijk lokale content naar de Chromecast streamen. Dat was al eerder mogelijk, maar kostte toen nog een aantal euro per maand. Naast video’s kun je nu ook gratis muziek en foto’s ‘casten’. De update introduceert verder de mogelijkheid om je geschoten foto’s op je iPhone automatisch met de mediaserver te verbinden. Dit proces is vergelijkbaar met Dropbox, waarmee je in een handomdraai beelden op een server kunt uploaden.

Smash Hit

Mediocre AB

Gratis via App Store

Een van de nieuwe hits in de App Store en Google Play is de gratis schietgame Smash Hit, waar je ijzeren balletjes schiet op obstakels van glas. Het doel is om zoveel mogelijk meters te maken en zo je vrienden af te troeven. Smash Hit is een railshooter, wat betekent dat je automatisch beweegt en tegemoetkomende objecten moet ontwijken. Daarvoor heb je een gelimiteerd aantal ijzeren balletjes tot je beschikking. Door op het scherm te tikken vuur je ze richting bewegende muren, pilaren en stalagmieten van glas. Als je laatstgenoemde raakt, krijg je meer balletjes. En dat is essentieel, want als je niet meer kan schieten, is het al gauw met je gedaan.


De makers van Tapbots hebben hun razend populaire Twitter-app, Tweetbot 3, van een aantal verbeteringen voorzien. In de 3.3 update krijgen gebruikers een nieuw lettertype en de mogelijkheid om bepaalde tweets af te schermen. Wanneer je naar de instellingen gaat, kun je het lettertype Avenir activeren. De optie om thumbnails automatisch te vergroten in de timeline is ook in de update verwerkt. Die feature zat al in de officiële Twitter-applicatie en was een veelgevraagde functie voor Tweetbot. Daarnaast kun je dankzij de Tweetbot 3 update bepaalde tweets afschermen in je timeline. Het gaat hier om berichten die dubbel voorkomen in je timeline, dus grofweg gekopieerde berichten of retweets.

Glorkian Warrior - GameClub

GameClub

Gratis via App Store

Glorkian Warrior is de liefdesbaby die Super Mario en Moon Patrol nooit hebben gekregen. Dat is de eerste indruk die je krijgt als je game speelt. In de game, die samen met app-ontwikkelaar James Kochalka is ontworpen, zijn veel elementen uit andere games te herkennen. Zo is het platformen duidelijk geïnspireerd op Mario en Metroid, terwijl het schieten veel weg heeft van Galaga en Moon Patrol. Sommige stukken zijn weer net zo snel als Canabalt en Dino Run. Er is een hoop (luchtige) dialoog tussen de personages, hetgeen de game een humoristisch tintje geeft.

My Vodafone

Vodafone Libertel B.V.

Gratis via App Store

De My Vodafone-app van de populaire telecomprovider is onlangs van een update voorzien die het gemakkelijker maakt om door te app te navigeren. Je kunt nu ook op icoontjes tikken, in plaats van ze naar het midden van het scherm te vegen. Daarnaast kun je via de 24/7-support sectie relevante forumtopics bekijken en krijg je als prepaid-klant eindelijk meldingen als je beltegoed bijna op is. De My Vodafone-app wordt niet bijster goed beoordeeld in de App Store en het is te hopen voor de provider dat hier met de 3.1.0-update verandering in komt. De app is nu 20MB groot en vereist iOS 6 of nieuwer.

→ Vind nog meer apps in onze iPhone apps-sectie!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu