De leukste iPhone apps in de App Store van week 10 – 2014

Gijs Ettes
9 maart 2014, 12:46
3 min leestijd
De leukste iPhone apps in de App Store van week 10 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal dus voor als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

→ Lees ook ons iPhone nieuwsoverzicht met de belangrijkste Apple-nieuwtjes van week 10!


Sinds deze week is de WeTransfer iPhone-app eindelijk gratis beschikbaar in de App Store. Daardoor kun je ook op je iPhone en iPad de Nederlandse filesharingdienst gebruiken om grote bestanden te delen. WeTransfer is ideaal om bestanden met een maximale grootte van 10GB te delen met vrienden, kennissen en andere contacten. Om bestanden te uploaden en te versturen met WeTransfer heb je geen account nodig, maar alleen je eigen e-mailadres en die van de persoon of personen waarnaar je bestanden wilt versturen. Met een paar tikken kun je gemakkelijk foto’s en video’s delen, waarna je contactpersoon automatisch een mail met de downloadlink ontvangt.


De volgende maand zijn we in Nederland een ondemand-videodienst rijker dankzij WappZapp Plus. Het betaalde abonnement (7,99 euro per maand) is voortgekomen uit een samenwerking met een groot aantal Nederlandse filmdistributeurs en biedt vanaf april een onbeperkt aanbod van ruim 1500 bekende films, Europese series en documentaires. Overigens blijft het gratis WappZapp gewoon bestaan, maar voor WappZapp Plus moet 7,99 euro worden betaald. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven en in april de videodienst twee weken gratis uitproberen. De eerste 1000 inschrijvers krijgen korting op hun abonnement; zij betalen 4,99 euro in plaats van 7,99 euro.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Nadat Instagram eerder deze week van een nieuwe versie werd voorzien, regende het klachten dat de foto-app voor de iPhone regelmatig kampte met vastlopers en crashes. Daar hebben de makers aan gewerkt, blijkt uit (alweer) een nieuwe Instagram update. Officieel heeft de ontwikkelaar achter het sociale fotonetwerk de vastlopers en crashes niet erkend. Toch laat Instagram met een beschrijving van de update in de App Store zien dat het wel degelijk op de hoogte was van de grove fout die de 5.0.4-versie met zich meebracht. De applicatie verwijderen en opnieuw installeren bleek geen zin te hebben, zo laten gebruikers in boze reacties weten. Inmiddels blijken de fouten te zijn verholpen. Instagram is een online sociaal netwerk om foto’s en video’s te delen en met mede-gebruikers te chatten.


Een echtscheiding heeft een flinke impact op de ouders, maar natuurlijk ook op het leven van de kinderen. De Check de Co-app treedt op als digitale mediator, waardoor onduidelijkheden en ruzies tussen gescheiden ouders tot het verleden moeten horen. Het voordeel van de Check de Co-app is dat deze de emoties uit de lucht haalt en het communiceren van je ex daardoor een stuk prettiger maakt. Vanuit de app kun je roosterwijzigingen van je kind doorgeven, een kalender delen en beheren en duidelijke afspraken maken. Je deelt zoveel als je zelf wilt, dus je foto’s en privé-agenda kun je gewoon voor jezelf houden. Omdat de app kan fungeren als privé-agenda, hoef je niet per se een gescheiden ouder met kinderen te zijn om er wat aan te hebben.

Receptenmaker

Mobiel Bekeken

Gratis via App Store

Dankzij de laatste Receptenmaker update is het mogelijk om kookboeken te delen met andere gebruikers van de applicatie. De nieuwe, langverwachte feature werkt heel eenvoudig. Je kiest een gerecht dat je wilt toevoegen aan je nieuwe kookboek, kijkt naar recepten van wereldkoks als Jamie Oliver en vervolgens geef je het boek een zelfbedachte naam. Deze kun je delen via Facebook en Twitter of traditioneel via een e-mail. Het delen van kookboeken is nuttig omdat je daarmee favoriete gerechten van jezelf of van een vriend of vriendin overzichtelijk op een rijtje kan zetten. Die persoon vindt jouw boek onder het submenu ‘Andere Gebruikers’. Andere vernieuwingen die de Receptenmaker update met zich meebrengt, is het vergroten van de lettertypes. Nu zijn er drie verschillende lettergroottes, die je kunt selecteren via de A-knop onderin de app. Daarnaast kun je tags toevoegen, zodat je recepten makkelijker terugvindt.

→ Check ook ons overzicht met de 4 beste weer apps voor je Apple-toestel!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen