De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 9 – 2015
Gijs Ettes

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De volgende 7 applicaties zijn nieuw (of in ieder geval geüpdatet) en wat ons betreft zeker de moeite waard.

Okay? (AppStore Link) Okay?
Ontwikkelaar: Philipp Stollenmayer
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Okay een een nieuwe puzzelgame die gratis is te downloaden in de App Store. De app is advertentievrij en helemaal compleet, maar vraagt na 20 gespeelde levels of je de makers wil ondersteunen. Verplicht is dit echter niet; je betaalt wat je ‘okay’ vindt voor de app. Het idee achter de game is dat je witte vlakken wegspeelt door er een balletje tegenaan te tikken. Dat balletje lanceer je van een plaats op het scherm naar keuze in een richting naar keuze.

Telegram Messenger (AppStore Link) Telegram Messenger
Ontwikkelaar: Digital Fortress LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Telegram Messenger heeft afgelopen week een update gekregen met betere beveiligingsopties en de optie om gemaakte foto’s in de app te bewerken. Volgens de makers toont de update ‘de essentie van Telegram’: een combinatie van privacytools die gemakkelijk zijn te gebruiken en functies die bij een groot publiek populair zijn. Wil je niet dat anderen de chatberichten in Telegram kunnen inzien, dan heb je de optie om een pincode van vier cijfers in te stellen.

Skip a Beat Heart Rate Game (AppStore Link) Skip a Beat Heart Rate Game
Ontwikkelaar: Happitech B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: € 2,29 Download

Skip a Beat is een spelletje die je bestuurt door middel van je hartslag. Het is een endless runner waarbij je zo ver mogelijk moet zien te komen. Je tikt op het scherm om een kikker door een cartoonwereld te loodsen en obstakels te ontwijken. Van tevoren hou je je vinger voor de flitser van de iPhone. Door licht door de huid te schijnen meet de app je hartslag. Je moet de hartslag tijdens het spelen binnen bepaalde waardes houden om meer punten te verdienen. Naast het spelelement is Skip a Beat bedoeld om mensen bewuster te laten worden van hun hartslag.

Dull - always a moment - stay healthy, swipe the best of the internet (AppStore Link) Dull - always a moment - stay healthy, swipe the best of the internet
Ontwikkelaar: RP Landegent
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Dull is al een tijdje in de App Store te vinden, maar de laatste tijd van de nodige updates voorzien. De app toont korte snippets met de leukste items van het web. Dull kijkt naar wat populair is op verschillende netwerken en presenteert dat vervolgens op een fraaie manier. Als gebruiker krijg je een eindeloze stroom content voor je neus, van video’s en muziek tot quotes of nieuws. Veeg naar links om naar het volgende item te gaan en naar rechts om te delen: simpel, maar doeltreffend.

Yo. (AppStore Link) Yo.
Ontwikkelaar: Life Before Us, LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Yo was vorig jaar een kleine hype. De ‘communicatietool met maar één knop’ liet je op een naam van een vriend tikken en dan verstuurde je het woord ‘Yo’, die bij de ander als notificatie binnenkwam. De laatste versie van de app voegt een ‘Store’ toe, zodat je je gratis op een aantal media en merken kunt abonneren. Deze kunnen je in het geval van nieuwe content een ‘Yo’ sturen, waarna je het kunt bekijken en eventueel delen.

TimesUpp Calendar & Traffic (AppStore Link) TimesUpp Calendar & Traffic
Ontwikkelaar: Innovactory International B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

TimesUpp toont welke files er staan in Nederland. De app berekent hoeveel vertraging dat met zich meebrengt en stuurt een pushbericht als je moet vertrekken om alsnog op tijd te komen bij je volgende afspraak. Met de laatste update kun je jouw aankomsttijd en route vanuit TimesUpp delen via WhatsApp. Handig, want dan weten de mensen die op je zitten te wachten waar je bent en waar je blijft.

HERO One-handed Keyboard (AppStore Link) HERO One-handed Keyboard
Ontwikkelaar: Corey Stone LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Hero Keyboard introduceert een compleet nieuwe manier van tikken die werkt middels een cirkeltoetsenbord. Dit speciale keyboard plaatst de letters die je het meest gebruikt bij elkaar. Hierdoor hoef je telkens minder ver met je vinger te reiken om letters aan te tikken. Volgens de maker van Hero Keyboard scheelt dit bij het typen van een tweet (140 karakters) tot wel een meter aan afstand voor je vingers.

→ Lees ook: de 7 beste Nederlandse apps van februari 2015.

Lees meer App Store nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.