Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 9 – 2018

Rick van der Veer
4 maart 2018, 16:08
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 9 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 9 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Postertoaster

Tijdens de vorige verkiezingen presenteerde het VPRO-programma nog de Tamagotchi-achtige app Kamergotchi, waarmee je een politicus moest verzorgen. Dit jaar keert ZML terug met de Postertoaster, een app waarmee je in een handomdraai een verkiezingsposter maakt met je eigen hoofd erop. ZML haakt hiermee in op de talloze posters van lokale partijen die door heel het land hangen.

Na het beantwoorden van allerlei vragen en het maken van een selfie, verschijnt er op je scherm een willekeurig gegenereerde poster, met jouw selfie inclusief bijpassende politieke slogan. De app is tot de rand gevuld met woordgrappen en verwijzingen naar bestaande partijen, maar noemt deze (uiteraard) nooit bij naam. Om in de stijl van de verkiezingen te blijven, kunnen mensen stemmen op de beste posters. Scoor jij na de verkiezingen de meeste likes met je poster, dan ben jij de ster van jouw gemeente.

Download Postertoaster in de App Store (gratis)

PosterToaster

VPRO Digitaal

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

2. Vero

Nieuwe sociale netwerken komen en gaan, maar zelden wordt er eentje echt succesvol. Enkele start-ups weten wel een eigen niche te bereiken, maar zo groot als bijvoorbeeld Twitter wordt niemand. Toch is een succesvol alternatief welkom, want er wordt veel geklaagd over de bestaande platformen.

Vero is een aantrekkelijke app met een focus op beeld. Je plaatst geen tekstjes, maar na het drukken op het plusje deel je bijvoorbeeld een boek dat je leest, een film die je hebt gezien of muziek waar je enthousiast van wordt. Ook kun je een locatie, link of foto plaatsen. Hierbij kun je wel tekst typen, maar de focus blijft altijd het beeld.

Download Vero in de App Store (gratis)

VERO - True Social

Vero Labs Inc

Gratis via App Store

3. Mazelith

Mazelith gebruikt augmented reality om puzzels in je omgeving te plaatsen. Deze puzzels kun je alleen oplossen door er omheen te lopen. Mazelith is meer een concept dan een volledige game, want je hebt de puzzels zo opgelost. Toch raden we aan om het te downloaden, want je moet dit gezien hebben.

Op moment van schrijven bevat de game maar acht levels, die je snel hebt uitgespeeld. Gelukkig komen er volgens de ontwikkelaar binnenkort extra levels bij, en wordt de game verder uitgebouwd.

Download Mazelith in de App Store (gratis)

Mazelith

MONOGRID

Gratis via App Store

4. Connect the Line

Connect the Line is een simpel, maar uitdagend spelletje, gebouwd door een van onze lezers. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de bolletjes aan te tikken, terwijl het scherm snel naar boven scrollt. Hierbij is het belangrijk om de juiste volgorde aan te houden, anders ben je af.

Connect the Line is simpel, maar is juist verslavend door zijn eenvoud. Vooral wanneer de lijntjes door elkaar heen gaan open, moet je goed blijven opletten. Bovendien bevat de app meer dan genoeg levels om je de komende tijd te vermaken. Fijn is dat de app geen in-app aankopen bevat, maar volledig gratis te spelen is.

Download Connect the Line in de App Store (gratis)

Connect The Line!

Peter Hoekstra

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

5. Aangifte 2017

Belastingaangifte doen kan op verschillende manieren. Wanneer er het afgelopen jaar niks is veranderd in jouw economische situatie, is de Aangifte 2017-app van de Belastingdienst de meest handige optie. Door met DigiD in te loggen, worden automatisch al jouw gegevens vooraf ingevuld, welke je alleen nog hoeft te controleren en te bevestigen. Aan het eind van de aangifte zie je hoeveel je moet betalen, of hoeveel je terugkrijgt.

Echter, de app biedt niet in alle gevallen uitkomst. De meest beperkende factor is waarschijnlijk nog wel het feit of je ondernemer bent, of niet. Is dit het geval? Dan kun je de app niet gebruiken. Fijn is dat je nu op de iPhone X ook met Face ID je identiteit kunt bevestigen.

Download Aangifte 2017 in de App Store (gratis)

Aangifte 2017

Belastingdienst

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's