De 6 leukste iOS-apps in de App Store week 9 – 2017

Wouter Nijsen
5 maart 2017, 16:05
3 min leestijd
De 6 leukste iOS-apps in de App Store week 9 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 9 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 9 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.


Het is maart en dus is het tijd om belastingaangifte te gaan doen. Net als vorig jaar heeft de Belastingdienst een Belastingaangifte 2016-app uitgebracht om dit voor jou makkelijker te maken. De website van de Belastingdienst is nog steeds de meest uitgebreide manier, maar als je economische situatie hetzelfde is gebleven is de app een stuk toegankelijker. Met de Aangifte 2016-app kun je door in te loggen met je DigiD razendsnel je aangifte invullen.


Ken jij #BOOS, de webserie waarin Tim Hofman met jouw boze klachten op zoek gaat naar een oplossing? BOOS Polertiek duikt de Tweede Kamer in en heeft nu ook een app. De app zit vol met opties zoals een soundboard, waarmee je verschillende geluidseffecten kunt starten. De belangrijkste feature is echter een eigen versie van de stemwijzer, de Kieskompassie. Aan de hand van verschillende stellingen kun je de politicus vinden die bij jou past.

Prisma Photo Editor

Prisma labs, inc.

Gratis via App Store

De app Prisma breidt uit. Gebruikers kunnen nu namelijk zelf kunstzinnige filters maken. Dit klinkt moeilijker dan het is. Het bedrijf heeft namelijk een webtool gemaakt waar gebruikers een afbeelding naar kunnen uploaden. De tool analyseert vervolgens die afbeelding en creëert een filter gebaseerd op de eigenschappen. Op dit moment kunnen alleen de meest actieve gebruikers van Prisma de tool gebruiken, maar het bedrijf belooft dat in de toekomst meer gebruikers er mee aan de slag kunnen.

Ouderlijk toezicht voor Ninte…

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

De Nintendo Switch is een opvallend apparaat, want je kunt de spelcomputer zowel onderweg gebruiken als aan een televisie hangen. Speel je bijvoorbeeld het nieuwe The Legend of Zelda: Breath of the Wild op de televisie, dan kun je de tablet uit zijn houder trekken en in de trein gewoon verder spelen. Bij de spelcomputer hoort de app Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch. De app geeft controle over de speeltijd, zonder dat er in de instellingen van de spelcomputer gedoken hoeft te worden.

Vantage Calendar

Fortyfour AB

Gratis via App Store

‘Zet je tijd in een nieuw perspectief’, zo omschrijft Vantage Calendar, de gratis App van de Week, zichzelf. De stijlvolle app doet alles wat je van een agenda en kalender gewend bent, maar laat je het uiterlijk volledig naar eigen smaak instellen. De hele app is gehuld in een zwart design, waardoor uitgelichte afspraken in felle neonkleuren extra goed opvallen. Naast een kleurtje kun je met stickers op een overzichtelijke manier laten zien om wat voor afspraak het gaat. Een ballon bij een verjaardag, of een vliegtuig voor het tijdstip waarop je vlucht vertrekt.

Medium

A Medium Corporation

Gratis via App Store

Blogdienst Medium was altijd van de simpele opmaak. Een verhaal bestond uit één pagina met veel witruimte en grote afbeeldingen. Het platform gaat met zijn tijd mee en lanceert nu een functie om verhalen anders te presenteren: Medium Series. Volgens Medium is het een nieuwe manier van verhalen vertellen. In plaats van in één keer een verhaal te plaatsen, kunnen schrijvers ervoor kiezen om er een serie van te maken.

Categorie: Apps algemeen
Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's