De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 9 – 2016
Wouter Nijsen

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen de Pathé Thuis-app voor iOS, kregen Google Maps en WhatsApp een update en kunnen we aan de slag met Clash Royale.

Pathé Thuis

Thuisbioscoop

4 (31 reviews)
Gratis via App Store

Pathé Thuis is een soort digitale videotheek. De app maakt geen gebruik van abonnementen zoals Netflix en Videoland, maar laat de gebruiker per film betalen, net zoals iTunes. De prijs voor een film begint bij 2,49 euro. In de app is het mogelijk om te zoeken op titel, acteurs, genre en meer om bij de gewenste film uit te komen. Daarbij ondersteunt de iPhone-versie de Chromecast, zodat je al je films kunt streamen naar je tv.

Vimeo

Vimeo, LLC

Gratis via App Store

De Vimeo-app maakt het ontdekken van filmpjes makkelijker door 16 gecureerde categorieën aan te bieden. Deze categorieën worden na het openen van de app direct bovenin getoond. Je hebt de keuze uit verschillende thema’s, zoals ‘Animation’, ‘Documentary’, ‘Sports’ en ‘Narrative’. Een andere vernieuwingen is dat je de app nu ook picture-in-picture kunt gebruiken.


Het is weer maart en dat betekent: belastingaangifte doen. Voor het tweede jaar op rij is het mogelijk om de Aangifte-app van de Belastingdienst te gebruiken. Er is weinig veranderd aan het design en de werking. Je logt in met je DigiD om jouw gegevens in te laden. Het is aan jezelf om alles te controleren en eventuele gegevens toe te voegen. Aan het einde kun je je aangifte ondertekenen en versturen.

Clash Royale

Supercell

9 (1656 reviews)
Gratis via App Store

Clash Royale is de nieuwe game van ontwikkelaar Supercell, bekend van Clash of Clans. Het is een soort kaartspel waarin je strategisch te werk gaat, troepen moet verzamelen en gevechten voert tegen andere spelers. Clash Royale is volledig multiplayer, wat betekent dat je het altijd tegen andere spelers opneemt. Daarnaast kun je je aansluiten bij een clan.

Google Maps

Google, Inc.

9 (1094 reviews)
Gratis via App Store

Dankzij de nieuwe pitstop-functie van Google Maps is het mogelijk om tijdens een route een omweg naar bijvoorbeeld een tankstation of bloemenwinkel te maken, zonder dat je daarvoor een nieuwe route hoeft in te voeren. De pitstop-functie is te gebruiken door tijdens het navigeren op het zoekicoontje te drukken. Hier kun je vervolgens kiezen voor standaardlocaties als restaurants of supermarkten.

Toca Kitchen 2

Toca Boca AB

10 (1 reviews)
€ 4,49 via App Store

Toca Kitchen 2 is de gratis App van de Week. Dit is een app bedoeld voor kinderen waarin ze ingrediënten ontdekken en deze leren combineren tot een smakelijke maaltijd. Toca Kitchen 2 geeft kinderen de vrijheid om eigen recepten te bedenken en maken. Hierbij bepalen ze zelf bepalen hoe ze een gerecht willen bereiden. Zo kan een watermeloen netjes in stukken worden gesneden, maar ook in de frituurpan worden gegooid.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9 (6037 reviews)
Gratis via App Store

In de nieuwe versie van WhatsApp kun je foto’s uit andere apps makkelijker delen. Wanneer je een bijlage wilt toevoegen in een chat, kom je zoals gewoonlijk terecht in de Filmrol-map van je iPhone. Nu heb je echter ook de optie om meerdere afbeeldingen op te halen vanuit andere apps, zoals Dropbox, Google Drive, iCloud Drive en Microsoft OneDrive.

Franz voor Mac

Franz brengt populaire berichtendiensten samen in één Mac-app. Zo kun je simpel schakelen tussen bijvoorbeeld WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger en Slack. Daarnaast is het handig dat Franz standaard notificaties ondersteunt, zodat je niet constant de Mac-app in de gaten te houden voor nieuwe berichten.

Franz is via deze link gratis te downloaden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.