De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 8 – 2018

Rick van der Veer
25 februari 2018, 16:12
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 8 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 8 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Alto’s Odyssey

Alto’s Adventure is niet alleen één van onze favoriete iOS-games van de afgelopen jaren, maar ook de game die we waarschijnlijk het meest hebben gespeeld. In het vervolg, Alto’s Odyssey, zijn de sneeuwvlaktes uit Adventure omgeruild voor de woestijn. Combineer dat met een andere belichting en kleuren en je hebt direct een hele andere sfeer. De woestijn is daarnaast gevuld met nieuwe elementen, zoals ballonnen die de slingers omhooghouden en wervelwinden waardoor je een sprong doet.

Voor de rest lijkt Alto’s Odyssey voornamelijk heel erg op het origineel. Aan de ene kant is dat niet erg, omdat de gameplay staat als een huis. Met een druk op de knop spring je, door vast te houden draai je in je lucht. De simpele besturing is daarnaast genoeg om je uren aan het scherm gekluisterd te houden. Heb je het origineel niet gespeeld of wil je gewoonweg meer van hetzelfde? Dan ben je bij Alto’s Odyssey absoluut aan het juiste adres.

Download Alto’s Odyssey in de App Store (5,49 euro)

Alto's Odyssey

Snowman

€ 5,99 via App Store

2. ‘sodes

‘sodes is dé podcast-app voor mensen die zo nu en dan een podcast luisteren en draait vooral om minimalisme. De app doet wat hij moet doen: podcasts afspelen. De app doet dit op de meest simpele manier die we tot nog toe zijn tegengekomen. Je kunt namelijk direct beginnen met luisteren, zonder je te hoeven abonneren op shows.

Daarbovenop is het design van ‘sodes heel erg simpel en rechttoe-rechtaan: je verdrinkt dus absoluut niet in een overvloed aan opties. Je thuisscherm is bijvoorbeeld onderverdeeld in drie categorieën: favoriete podcasts, afleveringen die je momenteel aan het beluisteren bent en afleveringen die je nog moet beluisteren. Hoe minimalistisch de app ook is: gelukkig is er wel enige mogelijkheid tot personalisatie.

Download ‘sodes in de App Store (3,49 euro)

’sodes

Nice Boy LLC

Gratis via App Store

3. Florence

Als iemand achter het prachtige Monument Valley een nieuwe game maakt, is onze aandacht direct geprikkeld. De app is meer een interactief verhalenboek dan een game, maar zou niet op een andere manier verteld kunnen worden dan via het touchscreen van je iPhone. Het verhaal gaat over Florence. Ze is 25 jaar, heeft een wat saaie baan en haar moeder wil niet ophouden met vragen of ze al een vriendje heeft. Op een dag komt ze de talentvolle en knappe cellospeler Krish tegen en dan bloeit al snel een mooie relatie op.

De game is niet lang. Met veertig minuten heb je het verhaal doorlopen en is het klaar. Toch weet Florence in die korte tijd een flinke indruk te maken en blijft de game langer hangen dan titels waar we vele uren in hebben gestopt. Waar de game in schittert is de interactie. Florence laat namelijk de kracht van interactieve strips zien. De manier waarop jij als lezer/speler het verhaal doorloopt, is origineel en voegt daadwerkelijk iets toe.

Download Florence in de App Store (3,49 euro)

Florence

Annapurna Interactive

€ 2,99 via App Store

4. SwiftKey

SwiftKey is één van de bekendste toetsenbord-apps voor iOS. Hij is er al sinds de introductie van alternatieve toetsenborden in 2014 bij, en wordt nog steeds constant van updates voorzien. SwiftKey is een uitgebreid toetsenbord dat veel mogelijkheden voor aanpassingen biedt. Je kunt de standaardversie gebruiken, maar in de app vind je ook andere kleurstellingen om hem helemaal naar eigen smaak weer te geven. Daarnaast biedt Swiftkey handige opties die je kunt in- en uitschakelen.

Ook geinig: de app houdt onder meer bij of je productiever bent geworden, hoeveel typefouten er zijn hersteld en hoeveel woorden er goed voorspeld zijn. De app biedt alleen geen ondersteuning voor gifjes en er is geen 3D Touch op het toetsenbord om de cursor te bewegen.

Download SwiftKey in de App Store (gratis)

Microsoft SwiftKey AI Keyboard

SwiftKey

Gratis via App Store

5. Snapchat

Snapchat heeft een grote update uitgebracht. De meest in het oog springende toevoeging is de mogelijkheid om geanimeerde stickers, oftewel gif-bestanden, toe te voegen. Hierbij kun je kiezen uit de gehele catalogus van Giphy. Daarbovenop zijn enkele unieke gifs gemaakt door het team van Snapchat. Wat je dus ook wil uitbeelden: er is altijd een bijpassend gifje.

Daarnaast heeft men geluisterd naar de kritiek van gebruikers en de app overzichtelijker gemaakt. Voortaan wordt in de ‘Vrienden’- en ‘Verkennen’-pagina’s duidelijker onderscheid gemaakt tussen verhalen van vrienden, groepschats en verhalen van professionals. Dit doet Snapchat door tabbladen toe te voegen. Sinds het ‘nieuwe jasje’ van de app klagen Snapchat-gebruikers namelijk steen en been: het nieuwe ontwerp zou onoverzichtelijk zijn.

Download Snapchat in de App Store (gratis)

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu