De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 8 – 2017

Wouter Nijsen
26 februari 2017, 16:16
4 min leestijd

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 8 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 8 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp Status is het antwoord van WhatsApp op Snapchat en Instagram Stories. Het idee is dat je video’s, foto’s of gifs kunt versieren en deze als status kunt plaatsen. Deze beelden blijven vervolgens 24 uur beschikbaar voor je contacten. Je kunt aangeven of je wil dat al je contacten de beelden zien, of dat je daar bepaalde mensen van wil buitensluiten. Net als je chatberichten worden ook deze status-updates end-to-end versleuteld.

bol.com Kobo

bol.com

Gratis via App Store

Voor 9,99 per maand kun je vanaf nu een lidmaatschap afsluiten op Kobo Plus. Hierdoor krijg je toegang tot veertigduizend e-books, waarvan je er zoveel kunt lezen als je zelf wilt. Let wel: van de veertigduizend boeken zijn er zestienduizend Nederlands. De komende maanden zal het aanbod toenemen, zodat de teller tegen het einde van het jaar hopelijk op tachtigduizend digitale boeken staat. Hoewel Kobo een populair e-readermerk is, kun je het aanbod van deze boekendienst ook gewoon op je iPhone en iPad lezen.

Overcast

Overcast Radio, LLC

Gratis via App Store

Eén van de fijnste podcast-apps voor iOS is vernieuwd. Vooral het design van Overcast heeft in de derde versie de nodige veranderingen ondergaan. De speler van de app, het scherm dat je ziet wanneer je een podcast beluistert, wordt nu als een kaart getoond. Deze schuif je van onder naar boven en andersom, waarmee hij over de achtergrond komt te liggen. Het venster vult niet meer het volledige scherm, maar ziet eruit als het afspeelscherm in Apple Music.


“Kamergotchi, een spel voor de betrokken kiezer”, zo omschrijft de app van Zondag met Lubach zich. Dat de naam wel erg veel lijkt op Tamagotchi lijkt, is geen toeval. In het simpele spelletje krijg jij namelijk een politicus toegewezen, die jij vervolgens moet verzorgen. Zo kregen wij Kees van der Staaij van de SGP die uit een ei kwam gesprongen. Een balk onderin beeld die van rood naar groen loopt, laat zien hoe tevreden de politicus met jou is. Dit percentage kun je omhoog halen door je Kamergotchi eten, aandacht of kennis te geven.

Gboard: het Google-toetsenbord

Google LLC

Gratis via App Store

Googles Gboard-toetsenbord voor iOS ondersteunt eindelijk de Nederlandse taal. Via de Gboard-app kun je het design van het toetsenbord aanpassen. Zo is er een wit en zwart ontwerp, maar kun je ook het uiterlijk handmatig aanpassen door bijvoorbeeld een foto als achtergrond te kiezen. In de Gboard-app staan verschillende voorbeelden van toetsenbord-wallpapers die je meteen in gebruik kunt nemen. Door je vinger op het scherm te houden en over de letters te vegen, stelt Gboard automatisch de juiste woorden samen.

Nightgate

Semidome Inc.

€ 3,99 via App Store

In Nightgate, de gratis App van de Week, los je vijftig slimme puzzels op, die gepresenteerd worden met een minimalistische sci-fi stijl en bijpassende muziek. In het begin van de puzzels bestuur je slechts een enkel wit bolletje, maar al snel vult de spelwereld zich met vliegende geometrische vormen die je proberen te dwarsbomen. Het stijlvolle uiterlijk van het puzzelspel werkt goed op de iPhone en iPad, maar als je een Apple TV hebt raden we aan om de game hier op te spelen. In onderstaande video zie je het spel in actie.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram laat je nu tot tien verschillende foto’s en video’s tegelijk uploaden en in één post plaatsen als een soort album. Kijkers kunnen er zo doorheen swipen. Om zelf een album te maken, ga je eerst naar de bekende plek om een foto te uploaden. Daar vind je een nieuw icoontje dat lijkt op een stapeltje foto’s. Tik hierop en je kunt uit meerdere foto’s kiezen uit je bibliotheek. Ben je tevreden met je selectie, dan kun je in het volgende scherm de volgorde aanpassen en filters toevoegen.


Blin.gy laat je filmpjes maken waarin je zelf in je favoriete videoclip verschijnt. Hiervoor kun je kiezen uit ruim 40.000 video’s van 15 seconden. Onder deze video’s zitten artiesten zoals Drake, Justin Bieber en Beyoncé. De kans is dus groot dat jouw favoriete artiest er ook tussen zit. Bovendien worden er dagelijks nieuwe video’s toegevoegd. Om ervoor te zorgen dat de techniek van de app goed werkt, heb je niet per se een groen scherm nodig. Het enige wat je wél nodig hebt is een egale achtergrond en voldoende licht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen