De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 8 – 2015

Wouter Nijsen
22 februari 2015, 16:00
3 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 8 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

King of Thieves

ZeptoLab UK Limited

Gratis via App Store

King of Thieves is een nieuwe game van de makers van Cut The Rope. In King of Thieves is het aan jou om de rijkste dief ter wereld te worden. In het kort is het spel een platformer, waarbij het poppetje automatisch rent en jij moet zorgen dat hij op tijd springt om vijanden en vallen te ontwijken. Op deze manier loods je het mannetje steeds naar het einde: een schat.


Jobado is een nieuwe app van Nederlandse makelij die kort gezegd draait om ‘heitje voor karweitje’. Het verschil is dat je niet langs de deuren hoeft, maar gewoon even de app kan checken op je iPhone. In Jobado kun je een jobje plaatsen én doen, waardoor je ook zelf klussen kan oplossen. Daarnaast maak je via de app gemakkelijk afspraken met een opdrachtgever.

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store

In versie 3.7 van Dropbox, die nu gratis in de App Store te downloaden is, zit een ‘actie-extensie’ voor iOS 8. Daarmee kun je bestanden rechtstreeks vanuit je favoriete apps in Dropbox opslaan. Wil je vanuit de Foto’s-app bijvoorbeeld een foto naar Dropbox sturen, zodat je de afbeelding op alle gekoppelde apparaten kunt bekijken, dan kan dat vanaf nu.

Alto's Adventure

Snowman

€ 8,99 via App Store

Op het eerste gezicht lijkt Alto’s Adventure op een kopie van endless runners als Temple Run, maar dan met een cartoony snowboardsausje eroverheen. Neem je echter de moeite om je iets in de game te verdiepen, dan zul je merken dat Alto’s Adventure een geheel eigen stijl heeft en diverse zaken anders aanpakt, waardoor het spel fris aanvoelt.

Weafo bestandsoverdracht app

Mohammad Khoman

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Weafo is een nieuwe app-extensie voor iOS 8 waarmee je (grote) bestanden direct naar een web-adres stuurt. Handig als je iets op de iPhone hebt staan wat te groot is om te mailen. Als je de app gedownload hebt, hoef je hem niet meer te openen om er gebruik van te maken. Bestanden delen via Weafo kan gewoon vanuit standaard apps zoals Foto’s, Notities of andere applicaties.

Inbox van Gmail

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Google is deze week begonnen met de uitrol van Inbox by Gmail-app voor de iPad. De app werd in oktober vorig jaar voor de iPhone uitgebracht en is nu ook voor de tablet geoptimaliseerd. Het bijzondere aan Inbox is dat de mail-app e-mails ziet als todo’s. Je kunt berichten als voltooid markeren door ze naar links te vegen of als herinnering instellen door ze naar rechts te vegen.

Drop7™

Zynga Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Drop7 draait om genummerde schijfjes en een grid van 7 bij 7 vakjes. De nummers gaan tot de zeven en de schijfjes laat je in het grid ‘vallen’, zoals bij vier-op-een-rij. Als het nummer van jouw schijfje hetzelfde is als het totaal aantal schijfjes in de rij of kolom, verdwijnt hij. Hierdoor wordt de rij of kolom korter, wat weer van invloed is op andere genummerde schijfjes. Zo maak je uiteindelijk combo’s en scoor je punten.

Astropad Standard

Astro HQ

€ 34,99 via App Store

Astropad maakt van je iPad een tekentablet die gekoppeld wordt aan de Mac, zodat je wat je schetst meteen op je computer te zien is. De app werkt met verschillende drukgevoelige styluspennen, zodat je professioneel aan de slag kunt met illustreren, schetsen, schilderen of fotobewerken. Belangrijk om te weten is dat de Mac- en iOS-app gelijktijdig moeten draaien om van Astropad gebruik te maken.


Do Camera is een foto-app die de functionaliteiten van IFTTT naar de camera van je iOS-toestel brengt. Je kunt de camera koppelen aan bijvoorbeeld Facebook, Dropbox of Evernote om bijvoorbeeld met een druk op de knop foto’s te uploaden naar een specifieke map in Facebook. Of stel het recept in dat foto’s van bonnetjes worden bewaard in je map met belangrijke documenten in Evernote.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu