De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 7 – 2019

Florence Peeters
17 februari 2019, 16:07
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 7 – 2019

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 7 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Halide Camera

Het is vanaf nu mogelijk om in onze favoriete camera-app Halide een RGB-histogram van een foto te bekijken. Met een RGB-histogram kun je zien hoe de kleuren in een foto verdeeld zijn en of een bepaalde kleur te weinig voorkomt. Als je bijvoorbeeld een foto van rode rozen maakt, zie je zo dat er te weinig rode ‘kleurdata’ in de foto zit.

Zo weet je dat je de foto nog mooier kan maken, door deze onderbelicht te schieten en na te bewerken. Ook is de al bestaande feature Smart RAW verbetert. Dat is een aangepaste versie van RAW-fotografie die de foto’s automatisch verbetert. Deze functie maakt nu gebruik van machine learning om de best mogelijk RAW-foto samen te stellen.

Halide Mark II

Lux Optics Incorporated

Gratis via App Store

2. The Stillness of The Wind

The Stillness of the Wind gaat over geitenhoeder Talma. Eén voor één heeft iedereen haar dorp verruild voor de stad, behalve zij. Nu ze op leeftijd is, leidt ze een simpel leven op het platteland. Voeder de geiten, maak kaas met hun melk, raap eieren en verbouw gewassen.

De opbrengsten kun je vervolgens weer met de handelaar ruilen voor hooi, exotische voorwerpen of nieuwe zaden. Het is volledig aan jou hoe je Talma’s dag indeelt. De brieven van familie en vrienden uit de stad laten Talma afvragen waar de tijd is gebleven die ze kent. Dit stukje verhaal groeit steeds verder, en geeft de op het eerste oog oppervlakkig game diepgang waar je over na blijft denken.

The Stillness of the Wind

Fellow Traveller

€ 4,99 via App Store

3. Flitsmeister

Flitsmeister waarschuwt je voortaan ook bij onoverzichtelijke spoorwegovergangen. In samenwerking met ProRail wil de verkeersapp zo zorgen voor meer verkeersveiligheid bij zo’n driehonderd van zulke spoorwegovergangen.

Daarnaast voegt de update ook de mogelijkheid toe om je agenda te koppelen aan Flitsmeister. Zodra je dan een bestemming voor je navigatie zoekt in de app, krijg je suggesties voor naderende afspraken. Zo navigeer je met een tik op het scherm naar je volgende afspraak.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

4. Spicy Piggy

Er is weer een heerlijke platformgame in de App Store verschenen: Spicy Piggy. Het heet aangelopen varkentje moet je zoveel mogelijk pepers laten pakken, terwijl het obstakels en lastige vijanden moet zien te ontwijken.

Het doel is om het level in een zo goed mogelijk tijd te halen. Het tempo van het rennende biggetje ligt dan ook hoog, en bedien je gemakkelijk met een hand. In drie verschillende werelden met een flink aantal levels kom je voor steeds hetere vuren te staan, en moet je moeilijkere tegenstanders verslaan.

Spicy Piggy

Nitrome

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen