De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 7 – 2018

Rick van der Veer
18 februari 2018, 16:14
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 7 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 7 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Hater

Op zoek naar een dating-app die het allemaal minder zoetsappig aanpakt? Dan ben jij het uitgelezen publiek voor Hater. Deze app koppelt mensen namelijk op basis van de dingen waar ze een gloeiende hekel aan hebben. Hater schotelt je talloze stellingen voor, waarna jij door naar links of rechts te vegen laat zien of je er een hekel aan hebt of niet.

Vervolgens koppelt een algoritme je met iemand die precies dezelfde dingen haat. Valentijnsdag bijvoorbeeld. De app werkt verder nagenoeg hetzelfde als Tinder, waarbij je mensen naar rechts veegt als je een match voelt, en naar links swipet als je iemand niets vindt.

Download Hater in de App Store (gratis)

Hater - Find Friends or Dates

Hater Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. WhatsApp

De iOS-versie van WhatsApp is bijgewerkt naar versie 2.18.22 en die voegt twee nieuwe features toe. Zo is het voortaan mogelijk om snel te schakelen naar een videogesprek, wanneer je de normale belfunctie gebruikt. De optie om tijdens een audiogesprek snel te schakelen naar de videobelfunctie is handig, want voorheen moest je het gesprek afsluiten en het videogesprek ‘los’ starten. Nu kun je dus direct vanuit het gesprek de videobelfunctie activeren door op het middelste knopje (‘Videobellen’) te tikken.

Ook nieuw is het @-knopje. Wanneer je hier op tikt, krijg je direct alle ongelezen berichten te zien waarin jouw naam wordt genoemd. Dit geldt alleen binnen groepsgesprekken. De feature is handig wanneer je tientallen berichten in een groepsgesprek nog moet lezen, maar alleen wil weten wat voor jou belangrijk is. Het knopje zien we nog niet op onze eigen iPhones, maar wordt geleidelijk naar iedereen uitgerold.

Download de WhatsApp-update in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

3. Final Fantasy XV: Pocket Edition

Het nieuwste deel van de geroemde Final Fantasy-serie heeft zijn weg naar de App Store gevonden. Square-Enix heeft voor een volledige remake gekozen, met een hele eigen stijl en een meer gestroomlijnde ervaring. Hoewel de personages er nu plots heel raar uitzien, is de game meer dan de moeite waard.

Als je een Final Fantasy-game opstart, weet je dat je een groots avontuur kunt verwachten en dat is met FFXV: Pocket Edition niet anders. Je gaat op reis als prins Noctis en zijn kameraden, maar je belandt al snel in een oorlog waarna het verhaal allerlei maffe kanten op gaat. Het vechtsysteem wordt leuk door tegenaanvallen en de mogelijkheid om net op tijd weg te springen van een aanval. Ook activeer je speciale aanvallen van je vrienden om extra schade te doen.

Download Final Fantasy XV Pocket Edition in de App Store (gratis)

FINALFANTASY XV POCKET EDITION

SQUARE ENIX

Gratis via App Store

4. Peak

Naast het fit houden van je lijf, hebben ook je hersenen regelmatig een workout nodig om helder te blijven. Peak helpt je hierbij, met een reeks aan minigames die je brein scherp en alert houden zonder veel te moeilijk te zijn. De games die je kunt spelen zijn gericht op de verschillende functies van je grijze massa, waaronder je geheugen, inzicht en concentratievermogen.

Als je het zat bent om alleen maar tegen jezelf te spelen, dan kun je ook de strijd aangaan met andere spelers. De app zet je tegenover andere Peak-spelers van jouw leeftijdscategorie, om de competitie eerlijk te houden. Daarnaast herinnert de app je er iedere dag aan om een work-out te doen, zodat je altijd scherp blijft.

Download Peak in de App Store (gratis)

Peak - Brain Training

PopReach Incorporated

Gratis via App Store

5. Moleskine Actions

Moleskine Actions is de nieuwe taken-app van dezelfde makers als Timepage, in 2016 uitgeroepen tot de beste agenda-app in de App Store. Hij is gemaakt voor de bezige bijen onder ons: mensen waarbij hun hersenen altijd aanstaan en het ene na het andere idee te binnen schiet. De app maakt taken en ideeën noteren gemakkelijk, werkt intuïtief en bespaart je bovendien tijd.

Het meest in het oog springende kenmerk is het feit dat de app ‘gewone’ taal begrijpt en alles daardoor heel natuurlijk werkt. Wanneer je aangeeft dat je elke vrijdag de planten moet water geven, snapt de app dit en plaatst hij de taak automatisch in de kalender. Desgewenst kun je details toevoegen, zoals een bepaald tijdstip. Helaas is de app niet in het Nederlands beschikbaar. Het typen van commando’s moet je dus in het Engels of Duits doen. Let wel op: de app kost ongeveer een euro per maand, en is gratis alleen uit te proberen.

Download Moleskine Actions in de App Store (11,99 euro)

Actions by Moleskine Studio

Moleskine Srl

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen