De 6 leukste iOS-apps in de App Store week 7 – 2017

Lars Paijmans
19 februari 2017, 16:18
3 min leestijd

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 7 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 7 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Pokémon GO kreeg deze week eindelijk de update waar spelers op zaten te wachten: 80 nieuwe monsters om te vangen. De update is vanaf nu beschikbaar en introduceert daarnaast wat andere handige nieuwe functies. Meer kleding voor je personage bijvoorbeeld, maar ook menu’s die net wat handiger werken. In een tipartikel hebben we vijf tips op een rij gezet waarmee jij je Pokédex in een razend tempo aanvult.

Hidden Folks

Adriaan de Jongh

€ 4,99 via App Store

Onze favoriete game van de week is zonder twijfel Hidden People. Deze charmante game van Nederlandse bodem brengt de klassieke ‘Waar is Wally’-zoekplaatjes naar de iPhone en iPad. Alle geluidseffecten zijn met een stem ingesproken, en de tekeningen zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt. Erg vermakelijk en ook opvallend rustgevend om na een lange werkdag te spelen. De game is nu beschikbaar en krijgt later een aantal gratis uitbreidingen.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Je gebruikte Google Maps al om je weg te vinden, maar vanaf vandaag kun je er ook een handige lijst in maken met plekken waar je nog naartoe wilt. Deze kun je vervolgens gemakkelijk met je vrienden delen. De kaartendienst van Google introduceert vandaag een To-do-optie. Hier kun je verschillende takenlijsten aanmaken die je vervolgens ook met vrienden kunt delen. Ideaal voor als je met zijn allen op vakantie wil gaan, maar nog niet precies weet waarheen. Als je voortaan op zoek gaat naar een locatie, ziet de bewaarknop er anders uit dan je gewend bent. Zo kun je bijvoorbeeld een lijst met potentiële vakantiebestemmingen maken, of een checklist met alleen je favoriete eettentjes en cafés.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook test al een tijdje enkele functies uit voor het kijken naar video’s in de app. Nu rollen er enkele van deze nieuwe videofuncties breed uit naar alle gebruikers. Facebook rolt enkele updates uit voor de manier waarop je video’s kijkt op Facebook via de app. Enkele van deze functies zul je wellicht al kennen, omdat Facebook ze uitgebreid getest heeft. Nu kunnen alle gebruikers er gebruik van kunnen maken. Alleen zal niet iedereen er vrolijk van worden.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Twitter heeft weer iets bedacht om pestgedrag op het platform tegen te gaan. Vervelende accounts worden een tijdje virtueel in de hoek gezet om af te koelen. Mensen die vervelend zijn op Twitter worden door het sociale netwerk tijdelijk gestraft. Dat doet Twitter met een soort time-out. Hiermee wordt het bereik van de tweets van de pester beperkt tot alleen volgers. Als de ontvanger diegene niet volgt, krijgt hij of zij de tweet dus niet te zien. Ook als volgers van de pester het bericht retweeten, zal de ontvanger het niet zien.

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store

Omdat je bij YouTube op de iPhone en iPad geen muis tot je beschikking hebt, kan het lastig zijn om nauwkeurig een paar seconden terug of vooruit te spoelen. Om dit ongemak op te lossen, heeft YouTube een slimme functie toegevoegd waarbij je de linker- en rechterhelft van het scherm gebruikt om precies 10 seconden terug of vooruit te spoelen. Het werkt heel simpel, maar omdat er geen nieuwe knop op je scherm te zien is, is de kans groot dat je er niet vanaf wist. Zodra je een YouTube-video opgestart hebt, hoef je voortaan slechts twee keer snel achter elkaar op de linker- of rechter helft van het filmpje te tikken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen