De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 7 – 2016

Wouter Nijsen
21 februari 2016, 15:50
3 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 7 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen de originele Rayman voor iOS, kreeg Twitter een handige update en kun je voortaan Pong op je Apple Watch spelen.

Spotify for Podcasters

Spotify

Gratis via App Store

Anchor wil audiobloggen nieuw leven inblazen. Het maken van korte blogs en de interactie met andere Anchor-gebruikers staat in de app centraal. De losse audioblogs worden ‘waves’ genoemd. Een wave duurt maximaal twee minuten, wat wel een verschil is met podcasten waarbij men uren vol kan praten. Twee minuten klinkt kort, maar je kunt aardig wat kwijt in die korte tijd.

VPRO Koos

VPRO Digitaal

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Omroep VPRO heeft een nieuwe iOS-app gelanceerd waarmee dagelijks een selectie van interessante media gepresenteerd wordt. Niet alleen producties van de VPRO komen langs, maar ook andere interessante online items. De items verschillen van volledige televisieprogramma’s van de VPRO, tot artikelen, podcasts en YouTube-video’s. De app heeft ook een programmagids voor VPRO-programma’s.

A Tiny Game of Pong

Matt Wiechec

€ 2,49 via App Store

Een nieuwe game in de App Store laat je Pong op je Apple Watch spelen. Dit oogt misschien wat priegelig, maar het werkt beter dan je zou denken. Het spel laat je tegen de computer spelen en gebruikt de Digitale Kroon van de Apple Watch voor de besturing. Door aan het knopje te draaien, gaat je batje naar links of rechts, waarbij je er logischerwijs voor moet zorgen dat je het balletje blijft raken.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Twitter heeft een knop aan zijn iOS-app toegevoegd waarmee gebruikers naar gifjes kunnen zoeken. Hiervoor werkt het sociale netwerk samen met de bekende websites Giphy en Riffsy. De staat naast de knoppen om een foto toe te voegen of een poll te starten. Druk je erop, dan verschijnt bovenin een zoekbalk met daaronder de gevonden resultaten.

Bright New Day - Inspirational Quotes

Bright New Day

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De nieuwe app Bright New Day doet iets heel simpels: elke dag krijg je een inspirerende quote voorgeschoteld. Dat is het. Toch is het een opvallende app, die juist door zijn simpelheid sterk is. De citaten staan compleet centraal zonder enige rompslomp. Het enige wat er naast de citaten op het scherm staat, is een manier om je favoriete quotes via social media te delen.

Rayman Classic

Ubisoft

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Ontwikkelaar Ubisoft heeft de originele Rayman uitgebracht voor iOS. Het spel is al 21 jaar oud, maar staat nog steeds al een huis. De besturing is aangepast en bestaat nu uit een virtuele joystick en knoppen. Het werkt redelijk, maar een aparte Bluetooth-controller is gewenst, zeker omdat Rayman een pittige game is. Gelukkig is de moeilijkheidsgraad wel iets aangepast.

PayPal

PayPal, Inc.

Gratis via App Store

PayPal heeft zijn iOS-app van een forse update voorzien. Op het nieuwe homescreen vind je alle relevante informatie rondom gemaakte transacties, de mogelijkheid om aan betaalverzoeken te voldoen en de optie om jouw laatst gebruikte contacten geld te sturen. Ook is het mogelijk om transacties tot drie jaar geleden te bekijken. Daarnaast heeft PayPal zijn app voorzien van een persoonlijke hub.


Warhammer 40.000 Deathwatch is uitgeroepen tot de gratis App van de Week. Deathwatch is een turn-based strategiespel, wat betekent dat jij en je computergestuurde tegenstander om de beurt een aantal zetten mogen doen. Je speelt als de Deathwatch, een speciale groep Space Marines die het kwaad moeten verslaan. Dat kwaad zijn de Tyranid, duistere monsters die planeet na planeet vernietigen.

Firefox: Private, Safe Browser

Mozilla

Gratis via App Store

Firefox voor iOS is van een grote update voorzien. Versie 2.0 voegt onder meer 3D Touch-ondersteuning toe. Wanneer je hard op het app-icoon drukt, kun je vanaf je homescreen een nieuw (privé)tabblad of bladwijzer in de app openen. Ook de Peek en Pop-functionaliteit is toegevoegd, wat betekent dat je een voorvertoning van tabbladen kunt opvragen door hier stevig op te drukken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu