De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 6 – 2019

Florence Peeters
10 februari 2019, 16:03
4 min leestijd
De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 6 – 2019

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 6 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. YouTube Kids

De YouTube Kids-app is nu ook in Nederland beschikbaar. Het is een aangepaste, kindvriendelijke versie van de videodienst. Op de gratis dienst YouTube Kids vind je vrijwel alleen video’s die veilig en geschikt zijn voor kinderen. Geen horrorfilms of expliciete content, maar kindermuziek en lieve animaties.

Ouders kunnen een tijdslimiet voor hun kinderen instellen en specifieke YouTube-video’s of kanalen blokkeren. Geef je je kinderen liever iets meer vrijheid, of heb je geen zin om zelf de juiste kanalen te selecteren, dan biedt de app een standaardprofiel voor peuters en kleuters, en eentje voor schoolgaande kinderen van acht tot twaalf jaar.

YouTube Kids

Google LLC

Gratis via App Store

2. Flitsmeister

De populaire Nederlandse navigatie-app Flitsmeister heeft een mooie update gekregen: dankzij CarPlay-ondersteuning kun je de app nu ook gebruiken op het scherm van je auto.
Dat betekent dat alle functies van de iOS-app overgeplaatst zijn naar het scherm in je auto.

Zo kun je uiteraard navigeren en krijg je waarschuwingen voor flitsers, een file of als er een ambulance onderweg is. Met deze waarschuwingen onderscheidt de app zich van Apple Maps en Google Maps. Je kunt de CarPlay-app installeren door simpelweg de nieuwste update uit de App Store te plukken. Als je auto CarPlay ondersteunt, kun je daarna de app gebruiken via het scherm in je dashboard.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

3. Bacon – The Game

Het gebeurt niet vaak dat een iOS-game je de slappe lach kan bezorgen: maar Bacon – The Game is een goede kandidaat. In de simplistisch maar bizarre game draait het om één ding: plakjes bacon gooien op de meest uiteenlopende voorwerpen of personen.

Gooi bacon in cocktails en op frietjes, maar bijvoorbeeld ook op Napoleon Bonaparte, een eend, inspirerende quote of een indexgrafiek. Houd je lachspieren wel in bedwang: stiekem is de game namelijk niet gemakkelijk. De voorwerpen worden steeds moeilijk om te bedekken met een plakje bacon dat je met een pan erop probeert te slaan.

Bacon – The Game

Philipp Stollenmayer

Gratis via App Store

4. WhatsApp

In de nieuwste versie van WhatsApp kun je berichten afschermen met je vingerafdruk of je gezicht. Onder meer bankieren-apps zijn al langer zo te beveiligen, en nu kun je ook je berichten in WhatsApp met Touch ID of Face ID afschermen.

Als de functie aan staat, kun je kiezen hoe vaak je de app op deze manier moet ontgrendelen. Je hebt de keuze uit vier opties: onmiddellijk, na 1 minuut, na 15 minuten of na een uur. Hierdoor is de app afgeschermd, zelfs als je iPhone zelf al ontgrendeld is of iemand je toegangscode weet.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

5. Row Row

In de gloednieuwe iOS-game Row Row roei je jezelf een weg richting de finish terwijl je stroomversnellingen, draaikolken, haaien, nijlpaarden en andere obstakels moet zien te ontwijken. Zit je vast tegen een rots of op de kant? Dan kun je het level maar beter opnieuw beginnen, want het doel is om zo snel mogelijk het parcours af te leggen.

Dit doe je door simpelweg links en rechts te tikken om te roeien en sturen. Hoe sneller je bent, hoe meer sterren je verdient om de levels in de volgende wereld te mogen spelen. Pluspunt is dat je de game ook met vrienden kunt spelen. Zorg ervoor dat je vrienden de app ook hebben gedownload, en voeg elkaar toe via de gebruikersnamen.

Row Row

Part Time Monkey Oy

Gratis via App Store

6. Netflix

Netflix downloadt voortaan automatisch afleveringen van de series die je kijkt. Het werkt als volgt: als je een aflevering hebt gedownload, zorgt Smart Downloads ervoor dat ‘ie wordt verwijderd en automatisch de volgende episode voor je klaarstaat.

Smart Downloads werkt alleen via een wifi-verbinding, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat er op de achtergrond veel data wordt verbruikt. De functie is al een tijdje beschikbaar voor Android, maar is er nu ook eindelijk voor iOS-gebruikers.

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen