De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 6 – 2018

Rick van der Veer
11 februari 2018, 16:06
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 6 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 6 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De 5 leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Pyeongchang 2018

De officiële app van de Olympische Winterspelen 2018. Hier kun je terecht voor een uitgebreid schema, overzicht van de medailles en regelmatige updates met beeldmateriaal en achtergrondinformatie over de Spelen. Mocht je zelf afreizen naar Pyeongchang, dan vind je hier ook tips over de stad zelf.

De app is niet alleen informatief, maar ook gericht op de echte Olympische Spelen-liefhebber. Zo kun je live atleten aanmoedigende berichten sturen via de app, en met de led-functie zelf berichten op je scherm toveren.

Download Pyeongchang 2018 in de App Store (gratis)

PyeongChang 2018 Official App

The PyeongChang Organizing Committee for the 2018 Olympic & Paralympic Winter Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. The Room: Old Sins

In The Room: Old Sins keren we wederom terug naar de mysterieuze wereld van één van de populairste iOS-puzzelgames ooit. Toen de eerste The Room-game in 2012 verscheen, zette het spel de App Store op zijn kop. De slimme puzzels die The Room op je afvuurde, lieten zich perfect bedienen door een touchscreen, en gaven de speler echt het gevoel dat hij of zij invloed had op het object op het scherm.

Zes jaar later is er met de komst van The Room: Old Sins niet eens zoveel veranderd. Het ziet er grafisch een stuk beter uit en geleidelijk zijn de puzzels steeds complexer geworden. En dat is knap, want The Room: Old Sins is dankzij een duidelijke uitleg ook toegankelijk voor spelers die nog nooit een deel in de serie hebben aangeraakt.

Download The Room: Old Sins in de App Store (5,49 euro)

The Room: Old Sins

Fireproof Studios Limited

€ 5,99 via App Store

3. Flitsmeister

De populaire Nederlandse app Flitsmeister is van een grote update voorzien. Het design is onder handen genomen, ook is het voortaan mogelijk om met gesproken instructies te navigeren. Doordat de Flitsmeister-app tijdens het rijden tegen je ‘praat’, hoef je (hopelijk) minder vaak op het scherm van je iPhone te kijken.

Misschien nog wel belangrijker is dat het design van de Flitsmeister-app is verbeterd. De applicatie oogt vooral een stukje overzichtelijker, omdat voor de kaart meer ruimte is. Hiervoor hebben de ontwikkelaars de schermpjes van waarschuwingen, snelheidsindicatoren en reistijden op een andere plek gezet. Hierdoor wordt de kaart van Flitsmeister niet bedekt door informatie die op dat moment even wat minder belangrijk is.

Download Flitsmeister in de App Store (gratis)

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

4. Focos

Focos is een camera-app die gericht is op mensen met een iPhone met dubbele camera. De app maakt slim gebruik van hoe iOS 11 apps toegang geeft tot de gegevens van de camera, zodat je na het nemen van een foto van alles aan kunt passen. Zo kun je een extra bokeh-filter in de achtergrond stoppen, of juist het scherptediepte-effect weghalen.

In eerste instantie is de app simpel opgebouwd, maar als je de instellingen induikt, kun je je hart ophalen als professioneel fotograaf. Zo kun je kiezen tussen jpg, raw of het nieuwe heic-formaat dat in iOS 11 geïntroduceerd werd. Daarnaast krijg je direct een preview te zien van een portretfoto, zonder dat je eerst de foto hoeft te nemen.

Download Focos in de App Store (gratis)

Focos

Bending Spoons Apps ApS

Gratis via App Store

5. Gymnotize

De App Store staat vol met fitness-apps, maar Gymnotize is een bijzondere app die slim gebruikmaakt van ARKit. De app kan je namelijk met augmented reality laten zien hoe verschillende oefeningen werken, zodat je van dichtbij kan zien hoe je ‘m uit moet voeren. Door om een virtuele sporter heen te lopen, zie je van alle kanten hoe een specifieke oefening in zijn werk gaat.

Uiteraard zou een fitness-app niet compleet zijn zonder schema’s, en ook Gymnotize kan je hiermee van dienst zijn. De app helpt je met het bijhouden van wat je uitvoert in de sportschool en toont door middel van grafieken waar je nog verbetering aan kan brengen. Bovendien raak je nooit uitgetraind, want Gymnotize heeft voor iedere spiergroep genoeg nieuwe oefeningen in de aanbieding.

Download Gymnotize in de App Store (gratis)

Gymnotize Buikspier Oefeningen

Steffen Ruppel

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu