Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 6 – 2017

Wouter Nijsen
12 februari 2017, 16:06
4 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 6 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 6 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 6 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp heeft tweestapsverificatie beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. Hiermee voeg je een extra krachtige beveiliging aan je account toe. Door de verificatie in twee stappen aan te zetten, moet je een toegangscode invullen als je een telefoonnummer in WhatsApp registreert. Deze code staat los van WhatsApp, waardoor het voor een hacker extra lastig wordt om toegang te krijgen tot je gegevens. Ga naar ‘WhatsApp > Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen’ om de functie te activeren.

Stagehand: A Reverse Platformer

Big Bucket Software

€ 0,99 via App Store

Stagehand lijkt een traditionele platformer voor iOS, maar verschilt wel degelijk van wat je kent. Dat komt omdat je de hoofdrolspeler Frank niet bestuurt, maar de wereld om hem heen. Frank rent automatisch en dat blijft hij doen totdat hij de diepte in valt, tegen een muur loopt of geraakt wordt door grote stekelballen. Om te zorgen dat dat niet gebeurt, verschuif je de platformen onder hem. Veeg een platform met een vaart omhoog en Frank maakt een sprong. Daar word je als speler vanzelf beter in, waardoor je highscores almaar hoger uitvallen.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

ING ondersteunt als eerste Nederlandse bank Apples berichtendienst iMessage. Via de ING iMessage-app kun je voortaan gemakkelijk betaalverzoeken naar elkaar versturen. Handig als je na een avondje stappen met vrienden nog geld tegoed hebt. Zonder de Berichten-app te verlaten vul je bedrag in, kies je een categorie (pizza, film, drinken) en maakt de ING-app een speciale url aan. De anderen kunnen op deze link klikken om direct naar een pagina doorgestuurd te worden waar ze het verschuldigde bedrag over kunnen maken naar je rekening.

Popcorn - Discover movies

Median Tech, s.r.o.

Gratis via App Store

Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat je vanavond weer eens voor film moet kijken. Het aanbod is enorm, maar een keuze maken of nieuwe films ontdekken kan lastig zijn. Popcorn probeert je daarom films voor te schotelen die je nog niet hebt gezien. Daarna kun jij ze op een Tinder-achtige manier categoriseren. Je hebt dan vier opties: toevoegen aan je watchlist, markeren als gezien, verwijderen als je hem niet wilt zien en de keuze uitstellen.

Chameleon Run

Noodlecake

€ 1,99 via App Store

Chameleon Run, de gratis App van de Week, is een kleurrijke endless runner. Je kruipt in de huid van een vrolijk figuurtje dat over felgekleurde balken rent en duizelingwekkende sprongen maakt. Hierbij is het de kunst om continu dezelfde kleur aan te nemen als de balk waar je op terecht komt. Dit begint heel simpel, maar wordt al snel een flinke uitdaging. Zo moet je snel wisselen van kleur middenin een sprong. Een foute zet en je wordt onherroepelijk teruggestuurd naar het begin van het level.

Flipboard

Flipboard Inc.

Gratis via App Store

Nieuws-app Flipboard heeft een behoorlijke update gekregen. Flipboard 4.0 voegt een compleet nieuw design toe, met artikelen over je interesses in slimme digitale tijdschriften. Je krijgt allereerst de bekende categorieën voorgeschoteld, zoals fotografie, sport, reizen of gaming. Deze categorieën kennen we ook wel van andere apps, maar zijn zo algemeen dat je alsnog regelmatig berichten ziet die je niet boeien. Daarom zijn er nu ook subcategorieën toegevoegd, zodat je binnen de categorie exact kunt aangeven wat jij leuk vindt.


Staat die ene tafel of lamp wel mooi bij jou thuis? Met de nieuwe app van Bol.com kun je ze via augmentedreality ‘testen’ in je woning voordat je overgaat tot kopen. Na het opstarten van de app krijg je zes categorieën van artikelen te zien: tafels, fauteuils, eetkamerstoelen, banken/zetels, kasten en lampen. Door op één daarvan te tikken, kom je in een nieuw scherm terecht waar meerdere producten worden getoond in een honingraat-achtige vormgeving.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook heeft een uitgebreide weersverwachting toegevoegd aan de iOS-app. Al maanden laat het sociale netwerk bovenaan je tijdlijn zien of het gaat regenen of sneeuwen. Door voortaan op deze meldingen te tikken, opent zich een uitgebreide weersverwachting voor de komende dagen. Het weeroverzicht zit verstopt in de overige sectie van de app. In de toekomst moet het mogelijk worden om notificaties voor de weersverwachting in te stellen.

SpellTower Nederlands

Zach Gage

€ 2,99 via App Store

De oude puzzelgame Spelltower krijgt een heel nieuw leven. Niet alleen met een flinke update, maar ook door het aanbieden van een Nederlandse versie met SpellTower Nederlands. Op het scherm wordt namelijk een toren gebouwd van letters en het is aan de speler om met die letters kloppende woorden te maken. Deze woorden verdwijnen vervolgens van het scherm. Dit is nodig, want de blokjes mogen net als in Tetris de bovenkant niet raken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen