De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 6 – 2015

Wouter Nijsen
8 februari 2015, 16:05
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 6 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

Telegram kreeg begin deze week een grote update die een aantal handige functies toevoegt aan de dienst. Zo maakt Telegram nu gebruik van interactieve notificaties en kun je bestanden van maximaal 1,5GB groot sturen. Daarnaast is de zoekfunctie van de app op de schop gegaan en kun je chats voor een bepaalde tijd uitzetten, zodat je niet gestoord wordt.


Ook de Ziggo TV-app ontving deze week een update. Klanten van Ziggo kunnen nu ook buitenshuis televisie kijken met hun iOS-apparaat, mits ze de beschikking hebben over een 3G- of 4G-verbinding. In totaal zijn er 51 zenders om te bekijken in de vernieuwde app. Ook is het complete On Demand-aanbod van Ziggo nu op je iPhone of iPad te bekijken.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

We hebben er lang op moeten wachten, maar de NPO-app voor iOS is eindelijk met een Chromecast te gebruiken. Door een update kun je gemakkelijk en snel je favoriete programma’s naar je televisie streamen. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan het relatief kleine scherm van je iPhone of iPad. Wel jammer is het feit dat de app standaard in sd-kwaliteit (342p) streamt.

Angry Birds Seasons

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Angry Birds Seasons is al behoorlijk oud, maar blijft leuk doordat ontwikkelaar Rovio de game regelmatig voorziet van updates. In de meest recente update vind je vijftien nieuwe levels die in het teken staan van NBA’s All Stars. In de nieuwe levels probeer je niet alleen varkens van het vijandige team te laten ontploffen, maar schiet je ook basketballen door netjes waar je punten mee verdient. Angry Birds Seasons is overigens Apples gratis App van de Week, dus je kunt het spelletje tot volgende week voor niets downloaden.

Slow Shutter!

Lucky Clan

€ 2,49 via App Store

De app Slow Shutter is een fotografie-app voor iPhone en iPad waarmee je toffe foto’s kunt maken door te spelen met de sluitertijd. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van een snelweg waar ’s avonds auto’s overheen rijden. Met een langere sluitertijd zie je de lampen als strepen over de weg lopen. Ook zijn er verschillende modi aanwezig, waarmee je je foto’s van nog meer speciale effecten kunt voorzien.

CityZapper stadsgids

MCM Publishers

Gratis via App Store

Plan je een citytrip of ga je een weekendje weg? Dan komt een stadsgids goed van pas. Met CityZapper heb je de beste cityguides binnen handbereik, zodat geen hoogtepunten hoeft te missen van de stad die je bezoekt. Kenmerkend aan CityZapper is het grote aanbod aan reisgidsen, waarvan sommigen gratis te downloaden zijn. Ook vind je het laatste travelnieuws en offline kaarten in de app.

DataMan - Data Usage Widget

Johnny Ixe

€ 1,19 via App Store

DataMan Next staat al tijden te boek als een uitstekende app voor het meten en bijhouden van je dataverbruik. Dankzij een update is de applicatie nog slimmer geworden. Nieuw is de stopwatchfunctie, waarmee je je dataverbruik kunt meten binnen een specifiek tijdsbestek. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je wil weten hoeveel MB’s je kwijt bent na het bekijken van een YouTube-filmpje. Aan de hand van deze informatie kun je bepalen of je beter op je verbruik moet letten.


Skip a Beat is een app van Nederlandse makers die je naast tikken op het touchscreen ook met je hartslag bestuurt. Gebruikers moeten zo bewuster worden van hoe hun hart klopt. In de game moet je een kikker door een kleurrijke wereld loodsen. Je hartslag wordt gemeten door je vinger op de flitser van de iPhone te houden.

Welke apps van de afgelopen week zijn volgens jou ook de moeite waard? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu