De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 53 – 2015

Wouter Nijsen
3 januari 2016, 15:54
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 53 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen de Nederlandse app ABBO, bracht Microsoft een selfie-app uit en kreeg de Twitter-app op de Mac een grote update.

Face Swap Live

Laan Labs

€ 1,19 via App Store

Met Face Swap Live kun je live van gezicht wisselen met iemand die naast je staat, om vervolgens video’s of foto’s maken. Het is een gimmick, maar wel een hele leuke. De app heeft ook een standaard swap-functie. Zo kun je het gezicht van Donald Trump op die van jezelf plaatsen of zelf plaatsnemen als de Mona Lisa. De hoofden bewegen licht als je zelf beweegt, dus er zijn leuke dingen mee te doen.

ABBO – eenvoudig je abonnementen beheren

Twely Holding BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De nieuwe Nederlandse app ABBO wil ervoor zorgen dat je controle krijgt over je abonnementen, verzekeringen en bijhorende kosten. De app zet al je abonnementen in een lijstje, zodat je een duidelijk overzicht hebt. Op het homescherm zie je alle lopende abonnementen en verzekeringen, met hieronder een korte omschrijving en de looptijd. Aan de rechterkant staan de maandelijkse kosten.


De officiële Twitter-app voor Mac is toe aan een nieuwe grote update met versie 4.0. Wat is er nieuw? Een licht verbeterd design en ondersteuning voor Twitter-functies die via de website al langer beschikbaar zijn. Zo kun je vanaf nu video’s en gifs afspelen direct vanuit je Twitter-feed. Ook nieuw is het donkere thema, die de app geschikter maakt om in het donker te gebruiken.

Microsoft Selfie

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft heeft deze week een selfie-app uitgebracht. In de app kun je ervoor kiezen een nieuwe selfie te maken, of een foto te gebruiken uit de Filmrol van je toestel. Na wat bliepjes poetst de app automatisch de foto op. Je krijgt een enkele slider voorgeschoteld om het effect te versterken of te verzwakken. Hierbij bestuur je volgens de app onder andere de ruisonderdrukking en belichting.

har•mo•ny 3

BorderLeap

€ 3,49 via App Store

Harmony 3 staat al een tijdje in de App Store, maar is nooit bekend geworden onder het grote publiek. Nu is de puzzelgame de gratis App van de Week. Bij de start van elk level zie je een aantal kleurenpaletten die bestaan uit verschillende blokken. Die worden vervolgens verdeeld over het speelveld en is het jouw taak om ze op de juiste plek te krijgen. Elk blokje kan maar één of twee keer worden verschoven.

Colorscape - color your photos

Herc Ltd.

Gratis via App Store

Colorscape tovert je eigen foto’s om tot kleurplaten. Leuk voor jonge gebruikers, maar ook volwassenen kunnen zich prima met de app vermaken. Het is mogelijk om te kiezen tussen een eigen foto, een plaatje van het internet of gewoon een nieuw kiekje te schieten. Die kleur je vervolgens in, waarna je de optie hebt om tekeningen met anderen te delen via Facebook, Twitter of Instagram.

Moonlight Game Streaming

Diego Waxemberg

Gratis via App Store

Ooit pc-games op het kleinere scherm van je iPhone willen spelen? Met de app Moonlight kan het. Voordat je heel enthousiast wordt: je computer moet het wel aankunnen. De app werkt met grafische kaarten van het merk NVIDIA. Heb je die niet, dan werkt het niet. Moonlight gebruikt namelijk de NVIDIA GameStream-functie om het te laten werken. Met een Mac zit je dus niet goed.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu