De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 52 – 2017

Rick van der Veer
31 december 2017, 16:12
4 min leestijd

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 52 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Animal Crossing: Pocket Camp

Eigenlijk is Animal Crossing: Pocket Camp maar een vreemde game. Je start een nieuwe camping in de natuur en je hoopt dat je vrienden wordt met de dieren in de buurt, zodat ze bij jou komen kamperen. Vriendschap in deze game bestaat uit het geven van cadeautjes. Geef je de dieren genoeg vissen, fruit of insecten, dan gaat je ‘vriendschapslevel’ omhoog.

Leuk is ook dat je deze wereld helemaal naar eigen smaak kunt vormgeven. Zowel met alle meubels die je plaatst, maar ook door de kleding die je draagt. Later wordt het ook mogelijk om zelf nieuwe kleding te maken, maar je krijgt nu al regelmatig truien en jassen van je dierenvieren en er is elke dag nieuwe kleding te koop op de markt.

Download Animal Crossing: Pocket Camp in de App Store (gratis)

Animal Crossing: Pocket Camp

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

2. Top 2000 Radio 2

Sinds 1999 hoort de Top 2000 bijna als traditie bij de afsluiting van het jaar. Op Radio 2 worden vanaf eerste kerstdag nonstop platen gedraaid tot oudjaarsdag overgaat in het nieuwe jaar. In de maanden in aanloop naar de Top 2000 konden mensen stemmen op hun favoriete nummers, waarna een lijst wordt opgesteld.

De app van Radio 2 staat momenteel helemaal in het teken van de Top 2000. Je kunt er gemakkelijk live luisteren én meekijken via de webcam. Via het menu kun je echter direct naar de volledige lijst toe en kun je zien welk liedje er op welk tijdstip wordt gedraaid. Heel handig als je jouw favoriete nummer echt niet wil missen. Naast de lijst is het ook mogelijk om fragmenten van de Top 2000 A Gogo terug te kijken via de app.

Download de Radio 2-app in de App Store (gratis)

NPO Radio 2

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

3. Apollo for Reddit

Inmiddels zijn er talloze apps beschikbaar om Reddit te lezen, waaronder de officiële app, die allemaal meer dan prima zijn. Toch steekt Apollo daar met kop en schouders bovenuit. Dat komt niet alleen door de uitgebreide lijst aan features die de app bevat, maar ook door de strakke afwerking van de app, en dat Apollo aanvoelt als een échte iOS-app.

Apollo werkt in het gebruik hetzelfde als Apples eigen apps. Zo kun je bijvoorbeeld door naar links of rechts te vegen op een post stemmen, ‘m bewaren of deze delen via het Deel-menu. In de lijst met subreddits kun je met een veeg naar links deze verwijderen, op dezelfde manier als het verwijderen van een e-mail of iets in de Instellingen-app. Ook gebruikt Apollo tabbladen onderin, iets wat in meer iOS-apps gedaan wordt.

Download Apollo for Reddit in de App Store (gratis)

Apollo for Reddit

Christian Selig

Gratis via App Store

4. Forest

Als je moeite hebt om je iPhone tijdens de feestdagen niet aan te raken, moet je Forest eens proberen. Deze app moedigt je aan om smartphonegebruik te minderen, op een speelse manier. In de app plant je namelijk boompjes die alleen groeien als je de iPhone niet ontgrendelt.

Kun je de verleiding van een notificatie niet weerstaan, dan ben je terug bij af. Al deze gegevens worden netjes bijgehouden, zodat je een leuk overzicht maakt van alle momenten waarop je bewust je iPhone even links liet liggen.

Download Forest in de App Store (2,29 euro)

Forest - Your Focus Motivation

SEEKRTECH CO., LTD.

€ 3,99 via App Store

iPhoned kiest de 12 beste iOS-apps van 2017

Er wordt wel eens gezegd dat apps dood zijn, maar 2017 bewees het tegendeel. Er zijn namelijk stapels goede nieuwe apps in de App Store verschenen. Zowel handige tools als fantastische games.

Wij kijken terug naar waar we het afgelopen jaar het meest van genoten hebben en waar we niet meer zonder kunnen. Lees hieronder wat volgens ons de beste apps van 2017 zijn.

→ Lees ons overzicht met de beste iOS-apps van 2017

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen