De 4 leukste iOS-apps in de App Store week 52 – 2016

Wouter Nijsen
1 januari 2017, 14:14
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store week 52 – 2016

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 52 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 52 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Don't Starve: Shipwrecked

Klei

€ 5,99 via App Store

Don’t Starve was één van de populairste iPhone-games van 2015. Je speelde als Wilson, een eenzame verstekeling die dwaalde door een onherbergzaam landschap. Het doel was om eten, bescherming tegen de elementen én tegen de talloze monsters van het land te vinden en bouwen.

Op de valreep van 2016 heeft ontwikkelaar Klei Entertainment nu Don’t Starve: Shipwrecked uitgebracht. De ontwikkelaars noemen het een stand-alone expansion, een losstaande uitbreiding. Een volledig nieuw spel is het dus niet, omdat het voortbouwt op veel bekende elementen. Dit keer raakt je spelfiguur gestrand op een onbewoond eiland. Een compleet nieuwe omgeving, maar er moet nog altijd zo lang mogelijk overleefd worden.

Duolingo

Duolingo

Gratis via App Store

Duolingo is zonder meer de meest populaire app voor het leren van een nieuwe taal. Niet zo gek, want de app werkt erg goed en ziet er ook nog eens leuk uit. In Duolingo kies je een taal, waarna er via een test je niveau bepaald wordt. Vervolgens kun je lessen doen om steeds beter te worden en een hoger level te bereiken. Vooralsnog was dit voornamelijk een eenzame bezigheid, maar met de nieuwe Clubs wordt het leren van een nieuwe taal een stuk socialer.

De Duolingo Clubs zijn te vergelijken met een groepje vrienden in een fitness-app. Je motiveert elkaar door te laten zien wat je bereikt hebt. In een Club wordt dit bereikt door een feed van alles wat jij en je vrienden hebben voltooid. Daarnaast is er een wekelijkse leaderboard, waar je toch echt niet onderaan wil staan.

ParcelTrack - Levering volgen

ParcelTrack Technologies

Gratis via App Store

Tegenwoordig kun je zowat alles online bestellen. Dat gaat zo makkelijk dat je soms wel eens het spoor verliest van alle bestellingen, zeker omdat haast elke website zijn eigen koeriersdienst lijkt te gebruiken. Op een drukke dag kun je best wel eens een half dozijn verschillende bezorgers aan de deur hebben. Toiletpapier via Deutsche Post, de nieuwe AirPods via UPS en andere iPhone-gadgets dan weer via DHL.

Elke postdienst heeft zijn eigen track & trace-systeem, met eigen codes en nummers om op de hoogte te blijven van je pakketlocatie. Daardoor kan je nogal eens het overzicht kwijtraken. Met ParcelTrack krijg je dat overzicht weer terug. Deze app houdt je pakketten bij van meer dan vijftig wereldwijde bezorgdiensten.

Buienradar - weer

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store

Net voor het einde van 2016 bracht Buienradar nog een flinke update uit voor zijn iOS-app. Zo zijn er voor meer dan 700 wintersportlocaties sneeuwhoogtes toegevoegd, wat handig is als je nog een wintersportvakantie gepland hebt. De informatie zie je wanneer je naar een locatie in het buitenland zoekt, waar ook de gevoelstemperatuur en luchtvochtigheid beschreven staan.

Verder is de app op een aantal andere punten verbeterd. Actuele weergegevens worden nu afgerond naar hele getallen, terwijl ook het scrollen door de app vloeiender verloopt. Daarnaast zijn weericonen duidelijker zichtbaar en worden er diverse bugs opgelost.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu