De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 52 – 2015

Wouter Nijsen
27 december 2015, 15:51
3 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 52 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo laat Facebook je nu Live Foto’s delen, werkt videodienst Mubi voortaan ook op de Apple TV en verscheen de toffe game Dropsy.


Whatson Planner is een nieuwe Nederlandse app waarmee je sneller tijdstippen vindt om af te spreken met vrienden of familie. Het is een soort zoekmachine voor agenda’s. In plaats van dat je zelf op zoek moet naar vrije plekken in je agenda, doet Whatson Planner dat voor je. Een nieuwe afspraak maken doe je door op een dagdeel te tikken en vervolgens een naam, tijdstip en plek in te voeren.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Met de nieuwste versie van de Facebook-app is het mogelijk om Live Foto’s op het sociale netwerk te delen. Als je een foto kiest, kun je met het bullseye-icoontje kiezen of je een stille afbeelding of de bewegende Live Photo op Facebook zet. Omdat niet iedereen een iPhone 6S (Plus) bezit, kunnen maar een beperkt aantal gebruikers de bewegende beelden zien.

VLC media player

VideoLAN

Gratis via App Store

Met de nieuwste versie van de veelzijdige video-app VLC is het mogelijk om op een iPad video’s te kijken terwijl je wat anders doet. De nieuwe versie voegt namelijk Split View-functionaliteit toe. Je kunt dit gebruiken op de iPad Air 2, iPad Pro en iPad mini 4. Daarnaast is het voortaan mogelijk om de VLC-app te ontgrendelen met Touch ID.

MUBI: Exclusieve Films

MUBI, Inc.

Gratis via App Store

Mubi is een dienst waarmee je films kan streamen, maar het kiest een heel andere richting dan zijn concurrenten zoals Netflix of Videoland. Je vindt er geen duizenden films, maar slechts dertig. Elke dag verdwijnt er een film van de dienst, maar er komt er altijd één voor terug. De app is nu te gebruiken met de Apple TV, zodat je ook op het grote scherm kunt genieten van de content.

Prime - RAW Manual Camera

Klinger

€ 3,49 via App Store

In de camera-app Focus ligt de nadruk op het perfect in beeld brengen van je subject. Focus heeft hiervoor een handige ingebouwde functie genaamd Smart Focus Peaking, dat je real-time laat ziet welk gedeelte van hetgeen je wilt fotograferen scherp is. De functie helpt met met het creëren van een tof scherptediepte-effect, waarbij de achtergrond vaag is en de voorgrond scherp.

Slide – 3D GIF Camera

Will Global

€ 2,49 via App Store

Het maken van 3D-foto’s is niet per se nieuw, maar Slide giet het principe in een eigen jasje. De app werkt simpel: je opent de app, richt je iPhone op wat je wilt fotograferen en drukt op de knop. Hierna dien je vlot, maar nauwkeurig je iPhone horizontaal te bewegen. Tik vervolgens op een punt in de foto en Slide geeft ‘m automatisch een fraai 3D-effect.

Dropsy

Devolver

€ 10,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Dropsy is een bijzonder avonturenspel over een verkeerd begrepen clown die enkel knuffels wil uitdelen. De wereld is bizar, maar het verhaal onvergetelijk. De gameplay doet doet denken aan oude adventuregames, met een inventaris voor alle verzamelde objecten en een hoop personages om te spreken. Alle gesprekken worden gevoerd via afbeeldingen, waarmee je moet je zien te achterhalen wat de personages willen.

Rad TV

Little Star Media, Inc.

Gratis via App Store

De app Littlstar is nu beschikbaar voor de Apple TV. Dit maakt het nu mogelijk om 360 graden-video’s te kijken op het grote scherm. Het is een bijzondere app, want er worden video’s verzameld van onder andere Disney, Showtime, Discovery, National Geographic en meer. Op het ene moment kijk je naar een dansende ballerina, terwijl je in de andere bijna wordt opgegeten door een haai.

Into the Dim

Happymagenta UAB

Gratis via App Store

Het spelletje Into The Dim is een gratis roguelike voor iOS en werkt middels een beurtensysteem waardoor je vijanden tactisch te lijf moet gaan. Anders dan andere roguelike-games is het level-ontwerp in Into The Dim altijd hetzelfde. Je weet dus waar de vijanden ongeveer lopen en waar je muntjes kunt pakken. Hoewel je de eerste paar keer snel het loodje zult leggen, word je steeds beter.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu