De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 51 – 2018

Florence Peeters
23 december 2018, 15:59
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 51 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 51 vind je hier.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Gone Home

Na een jaar lang reizen kom je in Gone Home eindelijk thuis, maar je familie is dan nergens te bekennen. Je gaat in de game op onderzoek uit, en door te zoeken in iedere hoek, kamer en gang kom je langzaamaan steeds meer te weten over wat er is gebeurd met je familieleden.

Het is een van de eerste ‘walking simulators’ in de App Store, en al enkele jaren geleden voor consoles uitgekomen. Alles bij elkaar duurt het spelen van de game slechts een paar uur, maar daarin word je wel volledig meegezogen in het verhaal dat je zelf dient op te lossen.

Gone Home

The Fullbright Company

€ 14,99 via App Store

2. Fundalert

De Nederlandse huizenmarkt is met name in de grote steden aardig oververhit. Huizenzoekers draaien dan ook overuren op diensten als Funda om het ideale koophuis te vinden. Dat is met Fundalert niet meer nodig, want de app doet precies wat Funda is vergeten toe te voegen aan zijn eigen app. Als er interessante huizen voor jou worden toegevoegd, krijg jij een waarschuwing.

Zo sta je altijd vooraan in de rij bij bezichtigingen én biedingen. Stel jouw voorkeuren in op basis van prijs, locatie, aantal kamers en oppervlakte. Zodra er een woning op Funda verschijnt die aan jouw wensenlijstje voldoet, ontvang je een pushmelding.

Fundalert

PWDR

€ 0,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Facebook Messenger

Dankzij de update van Facebook Messenger maakt het niet meer uit of jouw iPhone de portretmodus ondersteunt of niet. De berichtenapp heeft namelijk een ‘neppe’ portretmodus toegevoegd, waardoor je met elke iPhone een foto met bokeh-effect kan schieten van iemand.

Met een soortgelijke software als Apple gebruikt voor de enkele cameralens van de iPhone XR, verzamelt de app diepte-informatie en herkent het de personen. Op basis daarvan wordt een blur toegevoegd aan het plaatje. Ook de Boomerang-functie van Instagram en augmented reality stickers in foto’s en video’s zijn nieuw.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

4. 3FM Serious Request

3FM Serious Request is weer begonnen. Dit jaar trekken er drie teams van 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in Nederland van actie naar actie. In de applicatie vind je terug waar de wandelende radio-dj’s zich precies bevinden en kijk je alle fragmenten van hun ‘pelgrimstocht’ terug.

Ook handig: overal vind je knoppen om direct te doneren of een plaatje aan te vragen. Door voor 5, 10, 15 of meer euro’s een plaat aan te vragen, steun je de actie en zorg je ook dat één van jouw favoriete nummers wordt gedraaid. Een ander groot onderdeel van de jaarlijkse actie is de veiling. Blader gemakkelijk door alle veilingstukken, zoals een gesigneerde gitaar van Jason Mraz, een potje darten met rapper Donnie of het wielertenue van Niki Terpstra.

NPO 3FM - LAAT JE HOREN

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

5. Twitter

Twitter rolt een update uit die een hele hoop mensen blij gaat maken. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om berichten in omgekeerd chronologische volgorde te zien. Hierbij worden de nieuwste berichten weer bovenaan je tijdlijn getoond.

Twitter reageert zo op de kritiek van afgelopen jaren. Veel gebruikers waren niet tevreden met de weergave-volgorde van tweets, waarbij berichten niet op tijd, maar relevantie getoond werden. Om nieuwe tweets weer bovenaan je tijdlijn te krijgen tik je in de meest recente versie van de app op de sterretjes rechtsboven.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Bron afbeelding: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen