De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 51 – 2017

Wouter Nijsen
24 december 2017, 16:18
4 min leestijd

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 51 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Gorogoa

We hebben dit jaar al enkele mooie puzzelgames gehad, zoals het waanzinnige The Witness. Maar als we het hebben over puzzelgames die gemaakt zijn voor een touchscreen, dan is Gorogoa onze nieuwe favoriet. De game is origineel, mooi, intelligent en iets dat iedereen moet ervaren.

Je speelt de game op een veld met vier vlakken. Op die vlakken staan stilstaande of bewegende tekeningen. Dit is al mooi om naar te kijken, maar het wordt veel beter als je met de vlakken gaat schuiven. Niet alleen gebeuren er verschillende dingen als je bepaalde vlakken naast elkaar legt, maar ook als je ze over elkaar heen schuift. Wat er precies gebeurt moet je zelf ervaren, maar we hebben nog niet eerder zo iets moois meegemaakt.

Download Gorogoa in de App Store (gratis)

Gorogoa

Annapurna Interactive

€ 4,99 via App Store

2. Pokémon GO

Pokémon GO was voor veel iPhone-eigenaren hun eerste echte kennismaking met augmented reality. Dat ontwikkelaar Niantic er dus voor kiest om ARKit te ondersteunen, is geen verrassing. Dankzij ARKit wordt de AR-modus van Pokémon GO naar een nieuw niveau getild.

Hoewel de game altijd al een augmented reality-modus had, stelde deze maar weinig voor. Door de camera van je iPhone te gebruiken, liet het spel Pokémon in je huiskamer of tuin zweven. Hierdoor wilde Niantic de illusie wekken dat de monstertjes echt voor je neus stonden. Met Pokémon GO AR+ komt deze droom een flinke stap dichterbij. ARKit is namelijk een stuk beter en geavanceerder dan de oude modus.

Download Pokémon GO in de App Store (gratis)

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

3. Live Memories

Met Live Foto’s wekt de iPhone je foto’s tot leven. Door het scherm in te drukken, verschijnt er een korte animatie van drie seconden. Deze laat de anderhalve seconde voor en de anderhalve seconde nadat je de foto maakte zien. Hierdoor worden stilstaande foto’s ineens een stuk actiever, en leuker om terug te kijken. Om dat laatste een stuk toegankelijker te maken is Live Memories in het leven geroepen, een nieuwe app die de korte filmpjes van je Live Foto’s aan elkaar plakt in een video.

De app werkt heel simpel: je kiest simpelweg de Live Foto’s uit die je gebundeld wil hebben en Live Memories doet de rest. Je kunt zoveel foto’s kiezen als je zelf wilt, ongeacht of ze iets met elkaar te maken hebben. Als je je keuze hebt gemaakt, kies je wat voor overzicht je wil maken: een kort filmpje voor social media, een video voor je Instagram of Snapchat Story of gewoon een video die je op je tv wil afspelen.

Download Live Memories in de App Store (gratis)

Live Memories

Patrick Murray

Gratis via App Store

4. Google Foto’s

Wat je ook gaat doen met kerst, je gaat er gegarandeerd foto’s van maken met je iPhone. Door deze na afloop naar Google Foto’s te uploaden en een album aan te maken, kun je deze meteen delen met alle andere aanwezigen. Ook zij kunnen op hun beurt weer hun kerst-kiekjes in het album slepen.

Op die manier krijgt iedereen de leukste foto’s van de kerstdagen, zonder ze allemaal in een WhatsApp-groep één voor één te bekijken. Je foto’s in Google Foto’s opslaan is sowieso een goed idee. De app geeft je namelijk onbeperkt online opslag, zodat je al je foto’s ook nog hebt als je iPhone het niet meer doet.

Download Google Foto’s in de App Store (gratis)

Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store

5. Bridge Constructor Portal

Fans van de Portal-games voor de pc wachten al lang op een eventueel derde deel. Toen Bridge Constructor Portal werd aangekondigd was dat niet helemaal wat men had gehoopt. Toch is het een hele leuke game geworden. Het idee van Bridge Constructor wordt moeiteloos met Portal gecombineerd.

In testkamers moet je constructies maken zodat voertuigen veilig de overkant halen. Hierbij maak je gebruik van allerlei Portal-gadgets zoals portalen, afweergel en meer. Uiteraard is GLaDOS ook aanwezig.

Download Bridge Constructor Portal in de App Store (5,49 euro)

Bridge Constructor Portal

Headup GmbH

€ 4,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen