De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 51 – 2016

Wouter Nijsen
25 december 2016, 16:17
4 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 51 – 2016

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 51 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 51 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

RollerCoaster Tycoon® Classic

Atari

€ 6,99 via App Store

Atari heeft met RollerCoaster Tycoon Classic de eerste twee RollerCoaster-games gebundeld en opnieuw gemaakt voor iOS. De grafische stijl uit 1999 en 2002 is in ieder geval ongewijzigd gebleven. Naast de beelden zijn ook het geluid en de gameplay identiek aan de twee klassiekers. In deze RollerCoaster Tycoon staan er 95 uitdagingen op je te wachten. Hierin bouw je zelf een pretpark, stel je handmatig achtbanen samen en probeer je zoveel mogelijk bezoekers tevreden te houden.

GIF Maker van Momento

Popixels Ltd.

Gratis via App Store

Sinds de introductie van iMessage-apps zijn er een hoop nieuwe functies voor de berichtendienst bijgekomen. Een van de leukere nieuwe functies kwam van Momento. Deze iMessage-app kan foto’s die op je toestel opgeslagen staan veranderen in gifs, die je vervolgens naar je gesprekspartner kunt sturen. Nu is Momento ook als losse app in de App Store te vinden, zodat je makkelijker gifs kunt maken en overal naar toe stuurt. Eigenlijk hoef je zelf niets voor het maken van deze gifs te doen.

Angry Birds Blast

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store

Net voor de feestdagen brengt Rovio een nieuwe Angry Birds-game uit. Je kunt er omheen draaien, maar Angry Birds Blast is simpelweg Rovio’s versie van Candy Crush Saga. De bedoeling is dat spelers een reeks levels doorlopen die elk hun eigen doel hebben. De levels bestaan uit gekleurde ballonnen (met vogels erin) en die kun je lek prikken als er twee of meer van dezelfde kleur naast elkaar liggen. Daarmee bevrijd je de vogels. De doelen van de levels zijn bijvoorbeeld om een hoeveelheid van een bepaalde kleur vogels te bevrijden of het uitschakelen van varkens.

Prisma: Photo Editor, Filters

Prisma labs, inc.

Gratis via App Store

Om relevant te blijven heeft foto-app Prisma een flinke update uitgerold. Het belangrijkste onderdeel is een nieuwe feed, waar foto’s in staan die in je buurt gemaakt zijn. Foto’s die meer likes krijgen, hebben een groter bereik op de kaart. Dit betekent dat als jouw foto veel likes heeft, mensen die verder weg van je wonen de foto ook te zien krijgen. Ben je foto’s in de feed aan het bekijken, dan betekent het dat je een combinatie krijgt van foto’s uit je eigen omgeving en de beste foto’s van verder weg.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Pokémon GO is nu ook te spelen op de Apple Watch. Zo kun je niet alleen Pokémon GO spelen zonder je iPhone te pakken, maar heeft de app ook een integratie met de Activiteiten-app van Apple. Hierdoor kun je tijdens het zoeken naar die zeldzame Pokémon ook je dagelijkse activiteitendoelen halen en worden al je stappen geregistreerd in de Gezondheid-app op je iPhone. Hiervoor moet je de app alleen wel even toegang geven tot de Gezondheidsdata, ook zijn de gebruikersvoorwaarden van de app aangepast.

Standland

Flask LLP

Gratis via App Store

Van de drie activiteitenringen is de blauwe ongetwijfeld het lastigst om te vullen: hiervoor moet je immers minstens 12 uur per dag ieder uur een minuut staan. De makers van Standland beseffen ook dat dit lastiger te realiseren is dan het lijkt. Met hun game maken ze het vooral een stuk leuker om regelmatig je benen te strekken. In het spel verzamel je een stel koddige diertjes, die vooral doen denken aan tamagotchi. Deze verzamel je door Stands uit te voeren: momenten waarop je een minuut of langer achter elkaar staat. Als alternatief kun je ook 80 stappen per uur zetten.

Super Mario Run

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

Hoewel Super Mario Run je al vanaf dag één vrienden laat toevoegen, kon je hier tot vandaag alleen je scores mee vergelijken. Deze vriendenlijst is vandaag uitgebreid met een grote groene ‘Run-knop’, waarmee je een vriend of vriendin uitdaagt voor een Toad Race. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om te ontdekken wie de beste Mario-speler is. Onder de multiplayer staan wel wat kleine lettertjes. Zo kun je geen Toads verdienen voor je koninkrijk als je tegen vrienden speelt: deze speel je alleen vrij door het tegen willekeurige spelers op te nemen in de Toad Rally-stand.

Duet Display

Duet, Inc.

Gratis via App Store

De grote trekpleister van de MacBook Pro is natuurlijk de Touch Bar, maar die kun je nu ook heel gemakkelijk met een omweg op je oudere MacBook krijgen. iPad-app Duet Display voegt met een update namelijk een eigen versie van de Touch Bar toe. Om de functie te gebruiken, hoef je alleen een Mac te hebben die op macOS Sierra 10.12.2 draait. Deze gegevens heeft de app namelijk nodig om een virtuele Touch Bar op de iPad weg te zetten. Vervolgens zet je de Touch Bar aan in de Menu Bar-instellingen van Duet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu