De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 51 – 2015

Wouter Nijsen
20 december 2015, 15:52
4 min leestijd
De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 51 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo laat Google Maps je offline kaarten opslaan, verscheen een nieuwe Grand Theft Auto-game en kreeg Facebook Messenger een update.

Google Maps

Google

Gratis via App Store

Deze week werd het mogelijk om met Google Maps offline kaarten op te slaan. Niet alleen kunnen gebruikers de omgeving bekijken, ook krijgen ze de mogelijkheid om van de navigatie gebruik te maken. Daarnaast biedt Google Maps ook als je niet verbonden bent met internet informatie over lokale bedrijven, zoals restaurants. Je kunt dan openingstijden zien, evenals contactinformatie en beoordelingen.

Kenteken Check

Voertuigexpert B.V.

Gratis via App Store

Heb jij een auto op het oog en wil je snel checken wanneer de apk vervalt of wat het verbruik is, dan komt een kentekenchecker goed van pas. Met de nieuwe app Kenteken Check kan dat op je iPhone én Apple Watch. Met behulp van spraakbesturing voer je op de Watch het kenteken in, waarna je in een menu selecteert wat je te weten wilt komen over het voertuig.

Cut the Rope: Magic GOLD

ZeptoLab UK Limited

€ 0,99 via App Store

Er is een nieuw deel van de succesvolle gameserie Cut the Rope verschenen. In Cut the Rope: Magic draait alles om de magische kracht waarmee Om Nom kan transformeren in andere wezentjes. Dit geeft een hele nieuwe twist aan het bekende spelmechaniek van touwen doorsnijden. De basis staat nog steeds overeind: in elk level moet het monstertje het snoepje eten en kun je drie sterren verzamelen.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook Messenger heeft een update ontvangen waarmee hij helemaal klaar is voor gebruikers met een iPhone 6S. De 3D Touch-update maakt het mogelijk om vanaf het homescreen acties uit te voeren door hard op het app-icoon te drukken. Zo kun je direct een nieuw bericht starten met één van je contacten of naar het berichtenvenster van je favoriete contacten gaan.

GTA: Liberty City Stories

Rockstar Games

Gratis via App Store

Grand Theft Auto Liberty City Stories werd oorspronkelijk uitgebracht voor de PlayStation Portable, maar is nu ook speelbaar op de iPhone. Liberty City Stories speelt in dezelfde omgeving als GTA III, met als verbetering dat je nu in meer gebouwen naar binnen kan en dat je op motoren kunt rondrijden. Verder is de cameravoering aangepast aan deze tijd en zijn de missies ingekort voor korte spelsessies.

SRH15

Valid Solutions B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De dj’s van 3FM zijn dit jaar met hun glazen huis neergestreken in Heerlen. Wil je niks missen van de activiteiten van Serious Request 2015, dan kun je de officiële iPhone-app downloaden. Het scherm is onderverdeeld in vier ‘routes’: Beleef Heerlen, Food, Young & Urban en Smart. De app toont alle activiteiten die in de stad plaatsvinden tijdens Serious Request 2015. Op elke activiteit kun je doorklikken voor aanvullende informatie.

Adobe Express: AI foto video

Adobe Inc.

Gratis via App Store

Met Adobe Post maak je op een simpele manier mooie graphics door tekst en beeld met elkaar te combineren. De beschikbare graphics staan in het Remix-scherm. Er zijn mooie plaatjes voor de feestdagen, maar ook artistieke en zakelijke beelden te vinden. Ook kun je kiezen voor een bepaald thema, zoals reizen, voedsel of lifestyle. Hierna bewerk je ze met de verschillende opties die er zijn.

NS International

NS Internationaal BV

Gratis via App Store

De NS International-app voor iOS is flink verbeterd. De volledig veranderde vormgeving maakt de app een stuk overzichtelijker en er zijn eindelijk prijzen voor tickets toegevoegd. Met versie 4.0 is het verder mogelijk om je internationale treinreizen direct na het plannen van een reis vanuit de app te boeken. De prijs van de reis wordt rechtstreeks bij het reisadvies getoond.

Swing Copters 2

.GEARS

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Flappy Bird-maker Dong Nguyen laat opnieuw van zich horen met Swing Copters 2, een game die misschien nog wel lastiger is dan het origineel en ook weer bestuurd wordt door ritmisch op het scherm te tikken. Grafisch is Swing Copters 2 iets verbeterd, met nieuwe omgevingen, personages en menu’s.

Flo - Driving insights

Decos Mobile Solutions BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De rijstijl-app Flo, die sinds juli voor iOS beschikbaar is, gaat gebruikers de mogelijkheid geven te besparen op hun autoverzekering. De ritscore in de app staat gelijk aan de korting die ze krijgen. Vanaf februari 2016 kan gebruik van de app korting op je autoverzekering opleveren. Flo werkt hiervoor samen met verzekeraar Whoosz, die aan de hand van je ritscore korting geeft.

BADLAND 2

HypeHype Oy

€ 0,99 via App Store

Badland is één van de mooiste iOS-games en ontwikkelaar Frogmind heeft als verrassing een vervolg uitgebracht. De omgevingen zijn net zo mooi als in het origineel en ook de spelopzet is hetzelfde. Je bestuurt een wollig wezen dat in 2D door een omgeving vliegt. Onderweg kom je andere beestjes tegen die je mee moet nemen naar het einde. Je probeert er zoveel mogelijk te redden, maar dat is behoorlijk lastig.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu