De 7 leukste iOS-apps in de App Store van week 50 – 2014

Wouter Nijsen
14 december 2014, 15:31
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store van week 50 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Knock – unlock your Mac without a password using your iPhone and Apple Watch

Knock Software, Inc

€ 1,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Knock staat sinds eind vorig jaar in de App Store, maar heeft onlangs een grote update gekregen. De app is er voor iOS én de Mac, die je allebei nodig hebt om het te kunnen gebruiken. Met Knock kunnen gebruikers namelijk hun gekoppelde Mac ontgrendelen door twee keer op hun iPhone te kloppen. Via bluetooth wordt de iPhone-app met die van de Mac verbonden via een beveiligde connectie. Je hoeft dan niet meer je wachtwoord op je Mac in te typen om hem te ontgrendelen: kloppen is genoeg.

God of Light

Playmous

€ 1,99 via App Store

God of Light is een spel waarbij je een lichtstraal van A naar B door verschillende levels moet loodsen. Daarvoor maak je gebruik van bepaalde objecten om je baan te bepalen. Niet per se een nieuw idee, wel goed uitgewerkt als aantrekkelijke puzzelgame. God of Light is lekker uitdagend en ziet er ook nog eens mooi uit. Voor fans van elektronische muziek heeft de app nog een pluspunt: de fijne soundtrack is verzorgd door de Britse band UNKLE.


Music Center is een app die alleen een widgetfunctie heeft. De app maakt het mogelijk dat alle nummers uit je Muziek-app gepresenteerd worden in een widget in het Berichtencentrum. Zodoende is het mogelijk om altijd snel een ander nummer op te zetten, zelfs als je iPhone vergrendeld is. Veeg gewoon vanaf de bovenkant van het scherm omlaag om het Berichtencentrum te openen en je kiest de muziek.

Quik - GoPro Video Bewerker

GoPro, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Deze week koos Apple de beste apps en games van 2014 uit, en Replay Video Editor staat volgens het bedrijf uit Cupertino bovenaan. Replay Video Editor is – zoals de naam al doet vermoeden – een videobewerkings-app en daar zijn er al velen van te vinden in de App Store. Desondanks weet de app zich toch te onderscheiden door het gemak waarmee je een toffe video maakt. Dit doe je namelijk supersnel, gemakkelijk en door de vele verschillende opties is het ook mogelijk om wat complexere filmpjes te maken.

Tales from the Borderlands

Telltale Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Tales of the Borderlands is een game gemaakt door ontwikkelaar Gearbox in samenwerking met Telltale Games. Laatstgenoemde ken je misschien van de populaire Walking Dead- of Game of Thrones-games op iOS. Hoewel Borderlands op de console een game is die je met anderen online in een open wereld speelt, is Tales of the Borderlands totaal anders. In plaats van dat je kan gaan en staan waar je wilt, speel je dit keer door een interactief verhaal, met wat minder actie.

Opdrachten

Apple

Gratis via App Store

Met Workflow kun je met één druk op de knop een reeks acties in gang zetten, een principe dat we ook kennen van IFTTT. Een pdfje maken van een willekeurige pagina in Safari? Kan. Elke dag automatisch NASA’s foto van de dag in je fotorol? Wordt geregeld. De routebeschrijving naar het dichtstbijzijnde koffietentje in Google Maps? Geen probleem. Dit soort acties maakt van Workflow een enorm handige app, waarmee je acties die veel handelingen kosten op de iPhone terugbrengt naar één tik.

Google

Google

Gratis via App Store

Google is al jaren in de App Store te vinden en deze week van een flinke update voorzien. Zo is het uiterlijk van de app nu in lijn met het Material Design, een nieuwe huisstijl dat vanaf Android 5.0 Lollipop wordt gebruikt. Ook heeft de app een ‘Recent’-functie gekregen, waarmee je de meest recente zoekopdrachten kunt terugvinden. Tot slot ondersteunt de Google-app nu de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu