De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 50 – 2018

Florence Peeters
16 december 2018, 16:11
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 50 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 50 vind je hier.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Google Maps

Google Maps gaat je helpen met het zoeken naar een leuk restaurant bij jou in de buurt. In het nieuwe ‘Voor jou’-tabblad vind je een overzicht van nieuwe cafés en bars in jouw woonplaats. Ook laat de app weten wanneer jouw favoriete eettent een nieuw menu heeft, of de openingstijden aanpast.

De restauranteigenaren zelf geven deze informatie door, maar Maps verzamelt ook nieuwsberichten van websites. Op die manier wordt de kaarten-app een fijnproever en ben je altijd op de hoogte van de nieuwste restaurants. Standaard weergeeft Google Maps het nieuws uit jouw woonplaats of wijk, maar je kunt zoveel plekken toevoegen als je zelf wil.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

2. Giphy

Giphy heeft een handige toetsenbord-uitbreiding aan iOS 12 toegevoegd. Met het Giphy-toetsenbord kun je zonder de Giphy-app te openen zoeken naar gifs, rechtstreeks vanuit een andere app. Dat maakt het heel gemakkelijk om in apps als WhatsApp en Telegram een gifje te zoeken en sturen.

Je activeert het gifjes-toetsenbord door in ‘Instellingen bij Algemeen >Toetsenborden’ Giphy toe te voegen. Met een iPhone X of nieuwer maak je zo zelfs een eigen gif-sticker met de cameraknop op het toetsenbord.

GIPHY: The GIF Search Engine

Giphy, Inc.

Gratis via App Store

3. Brawl Stars

Met Clash Royale heeft gamemaker Supercell voor eeuwig zijn stempel op iPhone-gaming gezet. Nu hoopt de studio dit trucje te herhalen met de nieuwe game Brawl Stars. In tegenstelling tot Clash Royale word je in deze game gedwongen om samen te werken met andere spelers.

En waar je in Clash Royal meer van bovenaf meekijkt, stap je in Brawl Stars zelf het speelveld op met je personage. Daar loop je met je linkervinger rond, terwijl je de rechterkant van het scherm gebruikt om te schieten op je tegenstanders.

De basismodus in Brawl Stars is ‘Gem Grab’, of Edelstenengraai. In deze modus komen twee teams van drie spelers tegenover elkaar te staan. Het eerste team dat tien edelstenen vanuit het midden van de kaart weet te verzamelen, heeft gewonnen. In de andere speelmodi ligt de focus meer op het neerschieten van elkaar, bijvoorbeeld tot je met twee man als laatste over blijft.

Brawl Stars

Supercell

Gratis via App Store

4. Pokémon Go

Het heeft even geduurd, maar Pokémon GO-spelers kunnen het eindelijk tegen elkaar opnemen om te zien wie de beste Pokémon-trainer is. Alleen vrienden die de status ‘Ultra’ en ‘Best’ hebben kun je via het internet uitdagen. Met de rest van de spelers ga je de strijd aan door de nieuwe Battle Code te scannen.

Wereldwijd wordt geleidelijk de multiplayer-update uitgerold. De functie komt eerst beschikbaar voor spelers met een hoger level, waarna hij voor steeds meer mensen verschijnt. Momenteel kan iedere speler van level 20 of hoger de strijd aangaan met anderen.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

5. Instagram

Na WhatsApp is het nu ook mogelijk om in Instagram spraakberichten naar vrienden te sturen. Dit is handig voor wanneer je bijvoorbeeld geen zin hebt om te typen. Het is alleen mogelijk om dit in een chatgesprek te doen. Je kunt spraakberichten zowel naar vrienden als groepen sturen.

Een spraakbericht mag maximaal een minuut duren. Duurt je boodschap langer? Dan word je automatisch afgekapt. De audiobestanden zijn voor altijd te beluisteren en verdwijnen niet na een aantal uren of dagen, zoals bij Instagram Verhalen het geval is.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen