De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 50 – 2017

Rick van der Veer
17 december 2017, 16:18
4 min leestijd

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 50 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Fez: Pocket Edition

Toen Fez in 2012 uitkwam op spelcomputers, regende het prijzen voor deze slimme puzzelgame. Alles draait (letterlijk) in Fez om één principe: de 2D-wereld waar je in rondloopt en springt kun je met een druk op de knop ronddraaien. Ieder scherm heeft dus vier kanten, waar keer op keer geheimen en oplossingen voor puzzels verborgen zitten.

Door met het perspectief van de spelwereld te spelen, kun je bijvoorbeeld paden op elkaar aan laten sluiten, zodat onbereikbare platformen ineens binnen handbereik liggen. Dit begint simpel, maar wordt uiteindelijk behoorlijk uitdagend.

Download Fez: Pocket Edition in de App Store (5,49 euro)

FEZ Pocket Edition

Polytron Inc.

€ 4,99 via App Store

2. Selfissimo

De nieuwe apps van Google zijn onderdeel van een nieuw programma dat het bedrijf in het leven heeft geroepen. ‘Appsperiments’, noemt Google het. Met Selfissimo installeer je als het ware een pasfoto-hokje op je telefoon. De app maakt een serie selfies in zwartwit. Door op het scherm te tikken begint de fotosessie. Elke keer als je een andere pose aanneemt, maakt de app een foto. Daarbij komen teksten in beeld die je aanmoedigen, zoals ‘Strike a pose!’, ‘Fantastic!’ en ‘You’re magical!’.

Tik nogmaals op het scherm en de fotosessie stopt. De genomen foto’s komen direct in beeld en je kunt ze één voor één bekijken, delen en wissen.

Download Selfissimo in de App Store (gratis)

Selfissimo!

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Scrubbies

Scrubbies is een app waarmee je filmpjes kunt opnemen. Vervolgens zijn daar een soort remixes van te maken. Door met een vinger over de video te vegen, speelt het filmpje af. Veeg je met twee vingers, dan licht je een gedeelte van het filmpje uit en kun je de beelden heen en weer laten bewegen. Google vergelijkt het met het scratchen van een dj.

De korte remixes bevatten bijvoorbeeld hoogtepunten uit video’s, die dan in een herhaling worden afgespeeld. Het is even oefenen om het onder de knie te krijgen, maar dit kan best geinige resultaten opleveren, die lijken op Live Foto’s.

Download Scrubbies in de App Store (gratis)

Scrubbies - Video

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. CARROT Weather

Voor iedereen die wel wat humor kan gebruiken in zijn of haar weer-app is Carrot Weather uitgevonden. De app is een betrouwbare bron voor weer-info en is tot het randje gevuld met cynische uitspraken en flauwe humor. Bovendien kun je met iOS 11 of hoger de AR-modus gebruiken om de sarcastische weerrobot in het ‘echt’ te zien.

De scherpe humor komt niet alleen terug in de app zelf maar ook in de handige widget. Dit maakt van Carrot Weather met afstand de leukste weer-app met een fijn design. De Apple Watch-app heeft een handige complicatie, zodat je hem een permanent plekje op je wijzerplaat kunt geven.

Download CARROT Weather in de App Store (5,49 euro)

CARROT Weather: Alerts & Radar

Grailr LLC

Gratis via App Store

5. De officiële Star Wars-app

Simpel, de officiële Star Wars-app moet je hebben. Hier vind je het laatste nieuws, een countdown naar komende Star Wars-films en officiële video’s, zoals trailers. Daarnaast kun je er gifjes vinden, selfies maken met de helden van Star Wars en vind je er Jakku Spy. Daarmee kun je virtual reality-video’s bekijken met Google Cardboard.

De app biedt daarnaast een reeks toffe emoji en gifjes die je naar je vrienden kan sturen. Ook kun je de geschiedenis van Star Wars raadplegen, om meer te leren over hoe de filmserie tot stand gekomen is. Bovendien kan de app je het weerbericht geven, volledig in Star Wars-stijl.

Download Star Wars in de App Store (gratis)

Star Wars

Disney

Gratis via App Store

6. Life is Strange

In Life is Strange speel je als middelbare scholier Max. Na vijf jaar keert ze terug naar haar thuisstadje Arcadia Bay. Daar komt ze er al snel achter dat ze een bijzondere kracht bezit: het terugdraaien van de tijd. Hierdoor kan ze verkeerde keuzes opnieuw maken. In theorie maakt zo’n kracht je leven oneindig veel makkelijker, maar in de praktijk valt het allemaal niet mee.

Het verhaal in deze episodische gameserie gaat niet alleen over Max, maar ook jeugdvriendin Chloe. Het zijn twee uitstekende personages die goed op elkaar inspelen. Terwijl Max een net meisje is, heeft Chloe schijt aan alles. In deze wereld bespreekt de game onderwerpen die je zelden in andere games terugziet. Bijvoorbeeld het pesten via sociale media, de zware gevolgen van seksueel geweld en meer.

Download Life is Strange in de App Store (5,49 euro)

Life Is Strange

SQUARE ENIX

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen