De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 50 – 2016

Wouter Nijsen
18 december 2016, 16:12
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 50 – 2016

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 50 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 50 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Super Mario Run

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

De eerste Mario-game voor iOS is nu te downloaden. In Super Mario Run kruip jij in de huid van ieders favoriete loodgieter, die voor de verandering automatisch van links naar rechts rent over het scherm. Het is aan jou om op het juiste moment op het scherm te tikken, zodat je Mario laat springen. Kort tikken zorgt voor kleine sprongetjes, terwijl de besnorde loodgieter hoog de lucht in vliegt als je het scherm langer ingedrukt houdt. Meer weten? Check dan onze Super Mario Run review of het overzicht met handige tips.

Camera+ Legacy

LateNite Apps

€ 5,99 via App Store

Foto-app Camera+ is een stuk interessanter geworden voor iPhone 7 Plus-eigenaren. Een update voegt ondersteuning voor de dubbele camera toe, ondersteunt RAW-foto’s en het wide color-scherm van de nieuwe iPhones. Voordat je een foto maakt in Camera+ met een 7 Plus, kun je namelijk zelf kiezen welke van de twee lenzen je gebruikt. Voor de momenten dat je zelf geen keuze wil maken tussen de twee, kun je ook gewoon de ‘Duo’-modus aantikken. Daarnaast kun je vanaf de iPhone 6S nu ook RAW-foto’s maken en bewerken met Camera+.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Ontwikkelaar Niantic heeft een flink aantal Pokémon toegevoegd aan Pokémon GO. De tweede generatie aan monsters wordt nu echter niet in één keer toegevoegd. Onder andere de baby Pokémon Togepi en Pichu kun je nu in de game vinden, maar ze komen alleen uit eieren. Je kunt deze kleine wezentjes dus niet in het wild vinden. Wel kun je buiten Pikachu met een kerstmuts tegen het lijf lopen en vangen. Als dat niet de echte kerstgedachte is, weten wij het ook niet meer.

Goat Simulator

Coffee Stain Publishing

€ 8,99 via App Store

Goat Simulator veroverde een aantal jaar geleden het internet, vooral omdat het spel totaal krankzinnig is. Een simulatie van een geitenleven klinkt immers niet zo spannend, maar zodra je de game opstart blijkt het tegendeel waar te zijn. In Goat Simulator ligt een open wereld aan je voeten, die jij op je geitenpoten kunt gaan ontdekken. Het is aan jou om deze omgeving op zoveel mogelijk manieren te vernietigen, terwijl je ondertussen zoveel mogelijk chaos probeert te veroorzaken. Goat Simulator is tot donderdag gratis te downloaden.

Stash.ai - Smart Bookmarks

Speare, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Stash is een verzamelplaats voor alle interessante zaken die je op het internet tegenkomt. De app verschijnt in het deelmenu van je iPhone, waarna je vanuit vrijwel iedere app inhoud naar Stash kunt sturen. Het maakt niet uit of wat je deelt bestaat uit tekst, afbeeldingen of video: de app kan al deze inhoud voor je bewaren. Zo kun je bijvoorbeeld webpagina’s opslaan vanuit Safari, locaties vanuit de Kaarten-app en tekst uit Notities.

ABN AMRO

ABN AMRO Bank N.V.

Gratis via App Store

Het heeft even geduurd, maar ook klanten van ABN AMRO kunnen voortaan met het topje van hun vinger inloggen en betalen in de iOS-app van de bank. De update verschijnt vandaag in de App Store. Door je vingerafdruk te registreren kun je gemakkelijk en snel inloggen met je vingerafdruk. Dit is de danken aan de Touch ID-sensor, die sinds de iPhone 5S op de iPhone aanwezig is. Naast het inloggen op je rekening, kun je ook betalingen en overboekingen op deze manier afronden.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook Messenger introduceert nieuwe camerafuncties die wel erg doen denken aan Snapchat. Zo kun je filters gebruiken om je selfie te versieren en kun je daarna de foto opleuken met emoji en stickers. Opvallend genoeg brengt Facebook de functie alleen naar Messenger en niet de normale Facebook-app. Blijkbaar wil het sociale netwerk mensen aan moedigen om de chat-app vaker te gebruiken, waar deze filters zomaar eens in zouden kunnen slagen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu