De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 50 – 2015

Wouter Nijsen
13 december 2015, 15:54
4 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 50 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo werd een Mac-app voor Inbox by Gmail uitgebracht, kreeg Tumblr een grote update en verscheen een handige app om opslagruimte vrij te maken.

PhotoPanda - Neem controle over je Camerarol

Kapptur

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Heb je een boel foto’s op je iPhone staan en wil je overbodige kiekjes verwijderen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Gebruik dan eens PhotoPanda om snel foto’s op te ruimen en ruimte vrij te maken. PhotoPanda scant je gehele Filmrol en plaatst overbodige kiekjes in verschillende categorieën. Zo worden donkere of wazige foto’s bij elkaar geplaatst, maar ook dubbele foto’s, screenshots en selfies.

Firefox Focus: Privacy browser

Mozilla

Gratis via App Store

Firefox-maker Mozilla heeft een losse app gelanceerd om trackers te blokkeren tijdens het browsen met Safari. Trackers houden je surfgedrag in de gaten en zitten vaak in advertenties verstopt. In tegenstelling tot adblockers gaat Focus puur om het stoppen van deze trackers, hoewel daar in sommige gevallen ook advertenties onder vallen.

Flewn

Gabriel Smetzer

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Heb je je wel eens afgevraagd wat er zou gebeuren als de oceaan ineens zou verdwijnen? In Flewn is dat namelijk precies wat er gebeurt. Als je de app opstart, krijg je de keuze: wil je Flewn als verhaal bekijken of als game spelen. Als je voor het laatste kiest, zie je het verhaal vanuit het oogpunt van een kikker die door de lucht vliegt. Wij raden echter aan om Flewn eerst te proberen als bewegend boek. Het verhaal bekijk je door over het scherm van je iPhone of iPad te vegen.

Tumblr – Cultuur, kunst, chaos

Tumblr, Inc.

Gratis via App Store

Tumblr heeft zijn app voor iOS van een update voorzien. Gebruikers met een iPhone 6S (Plus) kunnen nu Live Foto’s uploaden en deze tot leven laten komen met behulp van 3D Touch. Tumblr is de eerste third party app die de bewegende foto’s ondersteunt, zodat je vanuit de app of je Filmrol direct dit soort plaatjes kunt delen. Live Foto’s zijn in de app te herkennen aan het pictogram linksboven of -onder.

Walllpaper

Maxime De Greve

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Walllpaper (geen tikfout) is een kleine app die toffe plaatjes van designwebsite Dribbble bijsnijdt en geschikt maakt als achtergronden voor je iPhone. Met een paar drukken geef je zo je toestel een nieuwe look. Vanuit de app hoef je niet per se in te loggen met een Dribbble-account, al is dat wel aanbevolen om toegang te krijgen tot meer dan een handjevol wallpapers.

Deezer - Muziek en podcasts

DEEZER SA

Gratis via App Store

Naast Apple Music en Spotify is Deezer een van de bekendste muziekdiensten voor iOS, maar het was vooralsnog niet mogelijk om muziek van de app te beluisteren en te besturen via CarPlay. Door een update voegt de app zich tot het beperkte aantal third party apps dat deze functionaliteit wel heeft, zoals Spotify, audioboeken-app Audible en podcast-apps Stitcher en Overcast.

Cut the Rope 2

ZeptoLab UK Limited

€ 2,49 via App Store

De vermakelijke puzzelgame Cut the Rope 2 is door Apple uitgeroepen tot gratis App van de Week. Het spel lijkt op zijn voorganger, maar verbetert de spelreeks behoorlijk. In Cut the Rope 2 ontmoet je nieuwe personages en doorloop je kleurrijke spelwerelden die er mooier uitzien dan in het eerste deel. Levels zijn opgedeeld in verschillende werelden, die elk een eigen thema en geluiden hebben. Zo baan je je bijvoorbeeld een weg door een bos, sloperij, stad en bakkerij.

Boxy for Gmail - Email Client

Francesco Di Lorenzo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Inbox by Gmail is één van de fijnste Gmail-apps op iOS, maar op de Mac was er nog geen goede app voor. Nu is die er wel en hij heet Boxy. De app is niet door Google zelf gemaakt, maar wel een nette overzetting van het origineel. De mails worden verzameld in bundels, zoals ‘Updates’ of ‘Sociaal’ en je kunt zelf berichten pinnen of snoozen. Klik je op een mailtje, dan klapt het bericht binnen de inbox uit, zodat je ook andere titels van mails nog kunt checken.


In I Wanna Be A Hero stap je in de schoenen van een jonge held met een octopus op zijn hoofd en een tak in zijn hand. De game doet erg denken aan de pc-game Crypt of the NecroDancer, door de gekozen stijl en de manier waarop de levels zijn opgebouwd in blokjes. Terwijl je in die game specifiek moet bewegen op een beat, is dat met I Wanna Be A Hero niet het geval. Je zet wel losse stapjes over de blokkerige ondergrond.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu