Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 5 – 2019

Florence Peeters
3 februari 2019, 16:03
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 5 – 2019

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 5 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Fortnite

Goed nieuws voor fanatieke Fortnite-fans: de populaire game ondersteunt nu ook controllers voor smartphonespelers. De gratis Fortnite 7.30-update voegt de ondersteuning toe. Je kunt helaas alleen MFi-controllers koppelen aan je iPhone of iPad. Dat zijn accessories die goedgekeurd zijn door Apple en dus ‘Made for iPhone’ zijn.

Ontwikkelaar Epic Games heeft niet aangegeven of spelers met controller alleen maar onderling kunnen spelen, of ook touchscreenspelers tegen komen. In theorie mik je namelijk veel preciezer met een controller en heb je dus een groot voordeel.

Fortnite

Epic Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. Memento

De al bestaande herinnerings-app Reminder is door de ontwikkelaars volledig vernieuwd en omgedoopt tot Memento. Nu is het ook meteen de beste taken-app voor jouw Apple-apparaten. De app synchroniseert met de standaard-app Herinneringen en iCloud, heeft een handige Apple Watch-app en er is vooral erg goed nagedacht over gebruiksgemak en functionele meldingen.

Bovendien heeft de app een donkere modus en heeft het een overzichtelijk design, geïnspireerd op de HomeKit-bediening in de Woning-app. Niet alleen werk- of studietaken, maar ook een lijstje van films die je nog wil zien de komende maand houd je zo perfect bij.

Memento: Modern Reminders

Mark DiFranco

€ 3,99 via App Store

3. Alien: Blackout

Alien: Blackout is de opvolger van de pc- en console-game Alien:Isolation, en is exclusief voor smartphones uitgebracht. De game zit net iets anders in elkaar. Het is in Alien: Blackout de bedoeling dat je anderen helpt om de alien te ontwijken, in plaats van jezelf ertegen te beschermen.

Voor de game heb je duidelijk wat stalen zenuwen nodig, want de Alien-game zit vol spanning en actie. Kijk via camera’s door het ruimteschip heen en stuur zo je energie naar verschillende deuren. Vervolgens moet je mensen de juiste weg leiden, zodat ze niet in de klauwen van de alien vallen.

Alien: Blackout

505 Go Inc.

€ 0,99 via App Store

4. Gmail

Google is druk in de weer om al haar apps dezelfde Material-huisstijl mee te geven. Dit keer is Gmail aan de beurt. Nadat je de Gmail-app hebt bijgewerkt, valt je waarschijnlijk direct op dat de balk aan de bovenkant niet langer rood is, maar doorzichtig. Daarnaast is het zoekvenster naar het midden verplaatst. Van account wisselen doe je voortaan door op de foto rechts te drukken.

Aan de menustructuur is verder niks gewijzigd. De app voelt nu een stuk frisser en overzichtelijker aan door meer gebruik van witruimte. Je kunt kiezen uit twee weergavesoorten naast de standaardversie: comfortabel en compact. Bij eerstgenoemde wordt de afstand tussen e-mails groter en krijg je meer witruimte. Hierdoor voelt de app nog luchtiger aan.

Gmail - E-mail van Google

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu