De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 5 – 2018

Rick van der Veer
4 februari 2018, 16:13
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 5 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 5 (2018) vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. OneDrive

Microsoft geeft zijn belangrijkste apps een update, zodat je nu onder andere met OneDrive en Microsoft Office drag & drop kunt gebruiken. Een andere grote verandering is dat OneDrive nu ondersteuning biedt voor de Bestanden-app. Dat betekent dat je op je iPhone of iPad via elke app die de Bestanden-app ondersteunt, bestanden kunt uploaden en opvragen via OneDrive of SharePoint. Het is tevens mogelijk om OneDrive-bestanden in de Bestanden-app te taggen, zodat ze makkelijk terug te vinden zijn.

Een andere aanpassing is dat je nu op elk apparaat, of het nou een iPhone, Mac of pc is, in een document waar je met anderen aan werkt kunt zien wie er op dat moment mee bezig is en welke veranderingen diegene maakt. De vernieuwde Office-apps en OneDrive vind je in de App Store.

Download OneDrive in de App Store (gratis)

Microsoft OneDrive

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

2. Halide

Halide is een geweldige foto-app voor zowel amateurs als professionele fotografen. De app heeft een optie om RAW in te schakelen (en weer uit te zetten). Daarnaast biedt Halide veel instellingen voor de camera, zoals het aanpassen van iso-waarden en de witbalans.

Het handige aan Halide is niet alleen dat je uitgebreide opties hebt voor fotografie, maar ook hoe toegankelijk de app is. Met simpele gebaren pas je eenvoudig geavanceerde instellingen zoals de iso-waarde en focus aan, zonder dat je door menu’s hoeft te graven.

Download Halide in de App Store (5,49 euro)

Halide Mark II

Lux Optics Incorporated

Gratis via App Store

3. Telegram X

Telegram X is een alternatieve, officiële versie van Telegram Messenger. De app is geschreven om sneller te zijn dan de normale app, en wordt gebruikt om experimentele functies te testen voor de berichtendienst als geheel.

Vooral gebruikers van de iPhone X zullen Telegram X waarderen, want de app wordt standaard met het donkere thema aan geleverd. Daarnaast krijgen foto’s en andere media meer ruimte in het chatvenster, en kun je ook de gespreksballonnen uitzetten om berichten meer ruimte te geven. Ook vraagt Telegram X minder van je accu en start hij sneller op, waarbij het verschil vooral merkbaar is als je veel chats hebt.

Download Telegram X in de App Store (gratis)

Telegram X

Telegram Messenger LLP

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. GuitarTuna

GuitarTuna is een app die je helpt je gitaar, basgitaar of ukelele te stemmen. Door de microfoon van je iPhone of iPad te gebruiken, zie je meteen of je snaar te laag of te hoog gestemd is. Ook kun je meerdere snaren tegelijk aanslaan, zodat je meteen ziet welke snaar nou je akkoord verpest. Bovendien herkent GuitarTuna ook alternatieve stemmingen: ideaal voor gitaristen die veel folk- of rockmuziek spelen.

De app is meer dan alleen maar een stemapparaat. In de akkoordenbibliotheek kun je verschillende akkoorden opzoeken, inclusief hoe je ze op je gitaar of ukelele moet spelen. Bovendien helpt de ingebouwde metronome je met ritme houden terwijl je speelt.

Download GuitarTuna in de App Store (gratis)

GuitarTuna: Guitar, Bass tuner

Yousician Ltd

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen