De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 5 – 2017

Wouter Nijsen
5 februari 2017, 16:03
4 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 5 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 5 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 5 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Fire Emblem Heroes

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

Fire Emblem Heroes is de eerste keer dat de populaire strategiegame Fire Emblem de overstap maakt naar de smartphone. In de game stel je een leger samen van verschillende helden, die allemaal hun eigen sterke en zwakke punten hebben. Het samenstellen en uitbouwen van je team is erg belangrijk, en bepaalt of je de gevechten tegen andere legers wint. Na het uitkiezen van je manschappen, neem je het tegen anderen op in tal van verschillende levels.

Wifi Widget - See, Test, Share

Confirmed, Inc.

Gratis via App Store

Wi-Fi Widget is een nieuwe app die het vernieuwde widgetscherm van iOS 10 optimaal benut. Door de app een plekje in dit scherm te geven, of het app-icoon met 3D Touch in te drukken, verschijnt er een scherm in beeld. Hierop kun je de naam en de huidige snelheid van het wifi-netwerk aflezen. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je iPhone automatisch verbinding maakt met wifi-hotspots en je daardoor soms per ongeluk niet met je eigen huisnetwerk, maar met dat van iemand in de buurt verbonden bent.

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store

YouTube maakt het eindelijk gemakkelijker om de videodienst te bedienen vanaf je toegangsscherm en je Apple Watch. Dit is handig, want voorheen moest je de iPhone eerst ontgrendelen en de YouTube-app openen om een video te pauzeren of over te slaan. De nieuwe bedieningsknoppen verschijnen automatisch als je een YouTube-video naar een Chromecast, Apple TV, of andere vorm van Smart TV stuurt.

Good Dogs!

Sandcrawler Entertainment

Gratis via App Store

Of je nou wat moedeloos wordt van het nieuws op dit moment of niet, iedereen kan wel een speelmoment met een hond gebruiken. De game Good Dogs! is een endless runner zoals we gewend zijn. Je moet zover mogelijk zien te komen en als je af bent moet je opnieuw starten. De vrolijke stijl maakt Good Dogs nu echter het ideale tussendoortje. Je rent als hond langs alle obstakels. Bovenin loopt een regenboogje vol. Is deze gevuld, dan kan de hond springen. De obstakels worden steeds moeilijker en ondertussen moet je ook nog botjes pakken.

Film.nl - Zoek. Vind. Kijk.

Film Distributeurs Nederland

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Film.nl is een website en app die door de filmindustrie is opgezet. Zie het als een gids naar het legale aanbod van series en films in Nederland. Wil je weten op welke dienst een bepaalde film te zien is, dan zal deze dienst je erheen leiden. De eerste keer dat je de app gebruikt, dien je bijvoorbeeld je favoriete filmgenres in te voeren om persoonlijke suggesties te ontvangen. Als gebruiker geef je eveneens aan welke resultaten je wilt zien door diensten, winkels en zenders aan te vinken.

Microsoft Outlook

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft breidt de Outlook-app voor iOS in één keer flink uit met een hoop nieuwe functies. Dit kan, omdat de gigant met bekende namen als Giphy, Trello en Evernote samenwerkt om hun functies in de e-mail-app te stoppen. Zo wordt de app veelzijdiger, makkelijker en leuker. De apps heten invoegtoepassingen en zijn een interessante manier om Outlook weer relevant te maken in 2017. Microsoft weet zich op deze manier namelijk te onderscheiden van de rest.

Roofbot: Puzzler On The Roof

Double Coconut LLC

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

In Roofbot, de gratis App van de Week, bestuur je een zwevende robot genaamd Roofie, wiens taak het is om gekleurde energieballen te verzamelen op daken. Door in een bepaalde richting te vegen, beweeg je de robot naar een ander vakje. Op deze manier moet je de gekleurde energieballen naar de juiste bestemming brengen. Het spel is lastiger dan het klinkt. Telkens als je over een vakje loopt zakt hij de grond in. Je zult dus van tevoren goed moeten plannen hoe je de gekleurde energiebollen in hun juiste gat gaat krijgen.

Pixel Craft - Space Shooter

Appsolute Games LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Als je wel eens een shoot ‘em up hebt gespeeld, dan weet je ongeveer wat je van Pixel Craft kunt verwachten. Je speelt als een klein ruimteschip dat automatisch van onderen naar boven beweegt. Het schip schiet continu met een wapen en het is jouw taak om de levels zo goed mogelijk door te komen. Het standaard wapen voldoet prima, maar in de levels kom je regelmatig andere geweren tegen om het jezelf een stukje makkelijker te maken. Daarnaast is het mogelijk om een schild in te zetten, zodat je vaker door vijanden geraakt kan worden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu