De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 5 – 2016

Wouter Nijsen
7 februari 2016, 15:58
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 5 – 2016

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen de fijne e-mail-app Airmail, kreeg Instagram een belangrijke update en kun je met ZCast gemakkelijk een podcast starten.

Airmail - Your Mail With You

Bloop S.R.L.

Gratis via App Store

Airmail, de populaire e-mail-app voor de Mac, is nu ook beschikbaar voor iOS. Het fijne aan Airmail zijn de vele mogelijkheden om het gebruik te personaliseren, zonder dat je verzandt in alle opties. De app ondersteunt meerdere accounts, werkt snel en richt zich niet alleen op het bekijken en beantwoorden van e-mails, maar ook op het uitvoeren van taken. Zo kun je e-mails markeren, een tag instellen of taken aanstippen.

Guides by Lonely Planet

Lonely Planet Global, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Lonely Planet is een gevestigde naam als het gaat om reisboeken. De nieuwe app Guides gidst je door een aantal grote steden, zonder papier mee te hoeven nemen. Guides bevat 38 grote steden verspreid over de wereld. Dankzij zes iconen bekijk je direct waar de bezienswaardigheden, eetgelegenheden, hotels, winkels, drankjes en culturele zalen zijn. Bij elk van de gelegenheden staat een korte begeleidende tekst.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp heeft het maximum aantal deelnemers voor groepsgesprekken verhoogd naar 256 man. Voorheen was het mogelijk om 100 mensen toe te voegen aan een groepsgesprek, maar dat aantal is nu dus meer dan verdubbeld. De feature wordt aan de serverkant gepusht, waardoor het niet nodig is om de app te updaten.

ZCast - Podcaster

ZCast Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Het idee van ZCast is simpel: een app waarmee iedereen een podcast kan starten. Er is geen gedoe met microfoons, rss-feeds, websites enzovoort. Het enige wat je hoeft te doen is je Twitter-account aan de app linken en vervolgens op ‘Start Casting’ drukken. Je kunt dan nog wel een onderwerp voor je podcast invullen en gastsprekers toevoegen, waarna je in de microfoon van je iPhone of iPad praat om je stem de wereld in te sturen.

GoDaddy Studio: logomaker

GoDaddy Mobile LLC

Gratis via App Store

Apple heeft fotobewerking-app Over uitgeroepen tot de gratis App van de Week. De app richt zich specifiek op het gebruik van tekst in foto’s. In het hoofdmenu vind je afbeeldingen van de fotosite Unsplash en ook krijg je dagelijks nieuwe plaatjes. De app bevat meer dan 300 lettertypen om uit te kiezen, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om een eigen lettertype te installeren.


Er is een nieuwe app in social media-land. Hooti is een kruising tussen Twitter en Snapchat, waarmee je berichtjes van 140 tekens de wereld in slingert die vervolgens weer verdwijnen. Dat laatste kan een minuut, dag, week of een maand later. Je volgt niemand, maar je ‘aanbidt’ ze en posts kun je Rehooten (herposten). Verder zijn er functies als beantwoorden, liken en het bekijken van trending Hoots.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Het was één van de functies waar gebruikers van Instagram het hardst op zaten te wachten: zonder te veel moeite wisselen van account. In de nieuwe versie hoef je accounts maar één keer toe te voegen, daarna wissel je snel vanaf je profielpagina. Nog niet iedereen kan van deze optie gebruikmaken, al lijkt het erop dat de functie langzaamaan wordt uitgerold.

FINAL FANTASY PORTAL APP

SQUARE ENIX

Gratis via App Store

De Final Fantasy Portal App bestaat één jaar en dat is reden voor voor gamemaker Square-Enix om één van zijn klassieke rollenspellen gratis weg te geven. De keuze is gevallen op Final Fantasy II. Je kunt echter niet zomaar de game in de App Store downloaden, maar dit moet via de Final Fantasy Portal App gebeuren. De game kun je daarom ook alleen lanceren via de Portal App.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu