De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 5 – 2015

Wouter Nijsen
1 februari 2015, 15:45
3 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 5 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

bol.com

bol.com

Gratis via App Store

De iOS-app van Bol.com heeft deze week een update gekregen waardoor gebruikers met hun vingerafdruk kunnen inloggen bij de online shop. Om via Touch ID te kunnen inloggen, dien je wel te beschikken over 1Password, want daarmee werkt de Bol.com-app samen. In de 1Password-app voeg je Bol.com en je wachtwoord voor de website toe.


Snapchat heeft Discover toegevoegd aan de app. Je komt op die pagina door de camera en verhalen naar links te vegen. Snapchat wil met Discover niet langer alleen als distributeur van gebruikersverhalen fungeren, maar ook ‘eigen’ content publiceren die iets langere tijd in de app kan blijven staan. Deze verhalen geven meer body aan de app en bieden meer diepgang.

Handle: GTD To-do List and Calendar Management

Handle, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Handle probeert wat veel productiviteit-apps pogen, namelijk zorgen dat je beter overzicht krijgt in het werk. De app wil van chaos (veel todo’s, mail en afspraken) een overzichtelijk geheel maken. Dat de app er lekker strak en ruim uitziet, werkt al in zijn voordeel. Daardoor kun je beter focussen op je klusjes, mail en mogelijke agendapunten die je hebt staan.


Time Surfer is een game van Kumobius, ontwikkelaar van onder meer Bean Dreams en Bean’s Quest. In het kader van Australia Day was Time Surfer deze week gratis te downloaden, en dat is hij op het moment van schrijven nog steeds. Time Surfer speelt hetzelfde als Tiny Wings, maar in dit spel zijn er meer obstakels om rekening mee te houden. En als je een fout maakt, kun je de tijd terugspoelen. Een fijne arcadegame met wat strategische gameplay.


Microsoft lanceerde deze week een vernieuwde Outlook-app voor iOS die een stuk completer en gebruiksvriendelijker is. Outlook is nu gebaseerd op Acompli, een andere uitstekende mail-app. Outlook pakt de slimme inbox van deze app waarbij je snel kunt wisselen tussen accounts en met veegbewegingen berichten verwijdert of archiveert. Ook ondersteunt Outlook nu veel verschillende accounts en werkt hij beter met bijlages.


Tailor maakt het aan elkaar plakken van screenshots heel eenvoudig. Nadat je een aantal overlappende plaatjes hebt gemaakt (door de homeknop en powerknop even tegelijkertijd in te drukken) kun je Tailor openen. Vervolgens worden de plaatjes ingeladen en automatisch aan elkaar gelijmd, zonder dat je hiervoor zelf iets hoeft te doen.


HOOK is een toffe game die deze week in de App Store verscheen. Kenmerkend aan HOOK is de minimalistische spelopzet en grafische stijl. In de game is het de bedoeling om de lijnen met haken, die zijn verbonden aan grote punten, in de juiste volgorde weg te spelen. Hierbij kun je je geen fouten veroorloven, want anders moet je opnieuw beginnen.


Wie serieus is over fotografie met zijn iPhone (of zelfs iPad) doet er goed aan om Hydra eens uit te proberen. De foto-app schiet hogere kwaliteit foto’s door maximaal 60 kiekjes met elkaar te bundelen tot één scherpe en perfect belichte hdr-foto. Het resultaat is dat je meer detail en heldere kleuren ziet en minder ruis.


Pushbullet is een nieuwe app voor iOS en Mac die delen tussen smartphone en computer enorm gemakkelijk maakt. Als je beide apps hebt geïnstalleerd, worden de apparaten met elkaar gekoppeld. Hierna kun je een stuk makkelijk bestanden delen, zonder dat je ze bijvoorbeeld naar jezelf hoeft te mailen. Ook handig is de functie waarmee je bestanden die je op je iPhone hebt gekopieerd, meteen kunt plakken op de Mac en andersom.

Welke apps van de afgelopen week zijn volgens jou ook de moeite waard? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu