De 10 leukste iOS-apps in de App Store week 49 – 2015

Wouter Nijsen
6 december 2015, 15:48
4 min leestijd
De 10 leukste iOS-apps in de App Store week 49 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo werd Rayman Adventures uitgebracht, is het geweldige Monument Valley tijdelijk gratis en is Yahoo Messenger klaar voor een comeback.

Rayman Adventures

Ubisoft

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Rayman Adventures, het laatste avontuur van het mannetje zonder ledematen, is nu beschikbaar voor de iPhone en iPad. Ook in Adventures is het de bedoeling levels te voltooien door ongeschonden de eindstreep te halen, terwijl je ondertussen muntjes verzamelt, Teensies bevrijdt en geheimen ontdekt. Ook moet je simpele omgevingspuzzels oplossen, vijanden verslaan en goed getimed springen voor een optimale score.

Weeronline

Infoplaza BV

Gratis via App Store

Er is in de App Store geen gebrek aan apps om het weer in de gaten te houden. Met zijn vernieuwde app denkt Weeronline dat je voortaan nog maar één applicatie nodig hebt voor het checken van de weersverwachting. De app maakt gebruik van lichte kleuren, werkt enorm soepel en heeft een simpel menu dat je snel plaatsen en notificaties laat beheren. Handig voor gebruikers van de iPhone 6S (Plus) is dat de app ondersteuning voor 3D Touch heeft.

Yahoo Messenger

Yahoo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Yahoo Messenger is helemaal klaar voor zijn comeback. De belangrijkste nieuwe feature is dat je als gebruiker verstuurde berichten kunt terughalen. Dat is iets wat geen andere grote concurrent biedt – daar kun je meestal wel een verzonden bericht verwijderen, maar die blijft dan zichtbaar voor de ander. Zelfs na een paar maanden kun je nog Yahoo Messages terughalen.

Monument Valley

ustwo games

€ 4,99 via App Store

Monument Valley is uitgeroepen tot de gratis App van de Week. De game, die is gebaseerd op het werk van Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher, combineert originele spelelementen met een prachtige audiovisuele presentatie. Tijdens het puzzelen gebruik je verschillende perspectieven om een level uit te spelen. Je moet steeds het perspectief veranderen om op deze manier nieuwe objecten te ontdekken en achter nieuwe elementen te komen.

Wunderlist: Taken & lijsten

6 Wunderkinder

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Wunderlist gaat al een tijdje mee, maar blijft zichzelf continu vernieuwen. Deze week is de taken-app nog beter geworden, wat deels komt door het vernieuwde design. Waar het scherm eerst werd gevuld met kleine afbeeldingen, staan je lijstjes met taken nu centraal. De grootste vernieuwing is dat Wunderlist voortaan de mogelijkheden van de iPhone 6S (Plus) ondersteunt. Gebruik 3D Touch om snel een todo te maken en Peek en Pop om voorvertoningen te bekijken.

Star Wars

Disney

Gratis via App Store

De officiële Star Wars-app heeft een update gekregen. Nieuw is het onderdeel ‘Jakku Spy’, dat je in de app herkent aan het Google Cardboard-icoontje. Tik je daarop, dan kom je in een scherm waar beschikbare virtual reality-filmpjes bij elkaar staan. De filmpjes zijn gemaakt door Lucasfilm’s ILMxLAB studio in samenwerking met Google en Verizon. Regisseur van de nieuwe Star Wars-film, JJ Abrams, heeft het project overzien.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

NPO heeft zijn app voor iOS geüpdatet. Het schuifmenu is verdwenen, de app is geoptimaliseerd voor grotere schermen en het contentaanbod is uitgebreid. De NPO speelt in op het in opkomst zijnde live tv-kijken. Daarom zijn themakanalen, zoals NOS Journaal, Politiek 24 en Tegenlicht, toegevoegd waarin je deze programma’s live kunt meekijken.

Google Chrome

Google LLC

Gratis via App Store

De nieuwste versie van Google’s browser Chrome voor iOS voegt 3D Touch-functies toe. De internetbrowser heeft in de nieuwe update tevens meer shortcutmogelijkheden voor fysieke toetsenborden gekregen. Het moet er voor zorgen dat de browser op bijvoorbeeld een iPad met een fysiek toestenbord meer voelt als Chrome op een Macbook. De 3D Touch-functies zijn minimaal, maar handig.

Snowboard Party World Tour Pro

Maple Media Holdings, LLC

€ 17,99 via App Store

Het wintersportseizoen is volop bezig. Tijd dus om je snowboardskills te oefenen voordat je de piste opgaat. In elke beschikbare modus kun je andere skills oefenen, die je in time-attack moet bundelen om zo snel mogelijk beneden te komen of in multiplayer je vrienden af te troeven. Door het uitvoeren van de trucs verdien je punten, in ruil waarvoor je betere skills, een sneller snowboard of toffere kleding krijgt.

Hangouts

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Sinds de nieuwe versie van chat-app Google Hangouts, is het mogelijk om berichtjes te beantwoorden vanaf de Apple Watch. De update voegt eigenlijk de optie toe om direct vanaf Hangouts-notificaties te reageren op een iPhone of iPad, maar door Apple’s Quick Reply-functie kan dit ook op de Watch. Bij berichtjes kun je op de horloge kiezen uit enkele korte reacties of zelf een reactie dicteren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu