De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 49 – 2018

Wouter Nijsen
9 december 2018, 16:09
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 49 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 49 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Command & Conquer: Rivals

Rivals is absoluut niet de game die je mogelijk gewend bent van Command & Conquer, maar heeft wel een hoop bekende elementen. Zo plaats je gebouwen in je basis om specifieke units te kunnen maken, verzamel je tiberium als grondstof en stuur je manschappen eropuit om de basis van de tegenstander te vernietigen.

De schaal is in Rivals is echter een stuk kleiner dan in de oude Command & Conquer-games. Alles draait om twee kleine basissen, een raketsilo in het midden en je manschappen. Toch is de game veel meer dan Clash Royale met een Command & Conquer-skin, en dat pakt opvallend goed uit.

Command & Conquer™: Rivals PVP

Electronic Arts

Gratis via App Store

2. PostNL

Hoewel we steeds minder echte postkaarten naar elkaar sturen, doen velen dit natuurlijk wel rond de feestdagen. Om deze tijd van het jaar te vieren, heeft de PostNL-app een handige functie voor je in petto. Het is mogelijk om een Hallmark-kaartje te sturen via de app, die je vervolgens direct kunt versturen. Voor het kaartje betaal je 2,55 euro en dat is inclusief de postzegel.

Het werkt als volgt. Wanneer je de nieuwste versie van de PostNL-app opstart, zie je meteen in beeld de optie ‘Maak een kaartje!’ in beeld verschijnen. Tik hierop, waarna je een foto moet kiezen voor op het kaartje. Ben je klaar, dan voer je het adres van de ontvanger in en reken je af.

PostNL

PostNL Holding B.V.

Gratis via App Store

3. Ecosia

Ecosia is een Duitse zoekmachine die net als alle andere zoekmachines geld verdient door jou advertenties voor te schotelen. Klik je op een advertentie, dan ontvangt Ecosia een bepaald bedrag. Weliswaar wil de ‘sociale onderneming’ zoveel mogelijk geld verdienen, maar dat is niet omdat het bedrijf rijk wil worden. Elke euro die er winst wordt gemaakt, gaat namelijk op aan natuurbeschermingsprojecten.

Als je Ecosia wil steunen, kan dat door simpelweg de zoekmachine te gebruiken. Door op een interessante advertentie te klikken, doneer je indirect aan het bedrijf. De iOS-app werkt zoals elke andere zoekmachine. De zoekresultaten en advertenties worden verzorgd door Bing, dat van Microsoft is.

Ecosia

Ecosia

Gratis via App Store

4. Spitkiss

Spitkiss gaat over wezens die op eerste gezicht verliefd worden. Dat moment wordt visueel gemaakt in verschillende levels, waarin jij spuug van het ene personage naar het andere personage manoeuvreert om boodschappen over te brengen.

Dat klinkt viezer dan het is. Spitkiss is in de praktijk gewoonweg een originele puzzelplatformgame met een leuke aankleding. De app is via onderstaande knop voor 2,29 euro te downloaden in de App Store.

Spitkiss

Plug In Digital

€ 1,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen