De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 49 – 2017

Wouter Nijsen
10 december 2017, 16:19
3 min leestijd

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 49 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. A Boy And His Blob

Voor de Nintendo Entertainment System kwam in 1989 A Boy and His Blob uit. Vorig jaar verscheen een opgepoetste versie met betere graphics. Deze editie is nu te spelen op iOS. Het idee is dat je een jochie speelt dat een blob helpt om een slechterik te verslaan.

De blob kan in verschillende vormen veranderen, waardoor de jongen verder komt in de vele platformlevels. Als liefhebber van platformgames mag je deze echt niet missen.

Download A Boy and His Blob in de App Store (5,49 euro)

A Boy and His Blob

Majesco Entertainment

€ 1,99 via App Store

2. Spotify

Spotify Wrapped is de opvolger van Year in Music, de eindejaarslijst die Spotify de afgelopen jaren in de feestmaand publiceerde. Deze lijst is een overzicht van de meest populaire nummers wereldwijd, in combinatie met jouw persoonlijke jaaroverzicht. Dit jaar deelt destreamingdienst dit op in twee aparte lijsten: de algemene en je persoonlijke lijst.

In de Spotify-app vind je de overzichten bij ‘Bladeren > Genres en stemmingen > Soundtrack 2017’. In dit ‘genre’ staan afspeellijsten met de meeste populaire nummers en artiesten, per genre. Daarnaast kun je doorklikken naar je persoonlijke 2017 Soundtrack. Vervolgens opent de app een pagina in je webbrowser. Je kunt de pagina helaas niet in de app zelf bekijken. Eenmaal op de pagina log je in met je Spotify-account, waarna je meteen een overzicht krijgt van hoeveel muziek je het afgelopen jaar hebt geluisterd.

Download Spotify in de App Store (gratis)

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

3. Hearthstone

Er is weer een nieuwe uitbreiding verschenen voor Hearthstone, één van de populairste mobiele games voor Android. De uitbreiding heet ‘Kobolds and Catacombs’ en introduceert 135 nieuwe kaarten, die je vrijspeelt door pakjes te verdienen met missies. Ook kun je pakjes aanschaffen met echt geld. De kaarten maken nieuwe decks, strategieën en tactieken mogelijk, waardoor Hearthstone weer fris aanvoelt.

Naast de nieuwe kaarten is er ook een singleplayer-modus toegevoegd: de Dungeon Run. In deze modus begin je met tien kaarten en moet je het opnemen tegen verschillende eindbazen. Heb je een vijand verslagen, dan worden er kaarten toegevoegd aan je deck om te gebruiken tegen de volgende tegenstander.

Download Hearthstone in de App Store (gratis)

Hearthstone

Blizzard Entertainment, Inc.

Gratis via App Store

4. Rappie

Rappie is een nieuwe dienst van Albert Heijn. De naam van de app verklapt de opzet al een beetje: met Rappie kun je boodschappen bestellen, waarna deze supersnel worden bezorgd. Hiervoor werkt Albert Heijn samen met SuperBuddy, een dienst die bezorgen binnen twee uur bezorgd.

Rappie en de bijhorende app werkt momenteel alleen in Rotterdam, maar binnenkort komt de dienst ook naar andere steden. Je gebruikt de zoekfunctie van de app om naar producten te zoeken en voegt die toe aan je winkelmandje. Vervolgens gebruik je je Albert Heijn-profiel om af te rekenen via iDEAL.

Download Rappie in de App Store (gratis)

Rappie van Albert Heijn

Albert Heijn

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen