De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 48 – 2015

Wouter Nijsen
29 november 2015, 15:51
4 min leestijd
De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 48 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen kreeg Telegram een grote update, verschenen er diverse toffe games en kun je nu twee Safari-vensters naast elkaar draaien met Split View.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

De populaire chat-app Telegram heeft een grote update gekregen. Nieuw zijn de zogeheten supergroepen. Waar je voorheen groepen kon aanmaken van maximaal 200 personen, zijn dit er nu maximaal 1000. Daarmee is Telegram nog fijner om met hele grote groepen mensen te communiceren. Telegram belooft dat de supergroepen snel worden ingeladen, ook als je (veel) berichten nog niet hebt gelezen.

King Tongue

Ankama

Gratis via App Store

In de nieuwe iOS-game King Tongue draait alles om de tong van het hoofdpersonage. Zowel om voort te bewegen als om de vijandelijke bananen mee te verslaan. De unieke besturing is wel even wennen. Hoewel het rondvliegende rode wezentje wat lijkt op een Angry Bird, is de besturing niet zo simpel als een katapult naar achter trekken en loslaten. Met de tong kun je het wezentje naar een vast punt toetrekken.

GIPHY Cam. The GIF Creator

Giphy, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De populaire gifjes-app Giphy Cam is toe aan versie 2.0. Waar je voorheen beelden van jezelf vastlegde en die voorzag van geinige effecten op de voor- of achtergrond en eventueel een filter, kun je nu ook kiezen voor foto’s en filmpjes die je eerder hebt genomen. Het toevoegen van deze media doe je door naast de rode opnameknop op het vierkante plaatje te tikken.

Google Drive - online bestands

Google LLC

Gratis via App Store

De app van clouddienst Google Drive heeft een update gekregen voor iOS. De app ondersteunt het de verbeterde Spotlight-zoekfunctie van iOS 9. Ook heeft Google Drive ondersteuning voor 3D Touch gekregen, waardoor je op de iPhone 6S (Plus) door hard te drukken op het app-icoon een snelmenu opent met twee opties: foto’s uploaden of Drive doorzoeken.

Vine Camera

Vine Labs, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Vine is vanaf nu op de Apple Watch te gebruiken. In de app kun je twee feeds vinden: favorieten en featured. In de favorieten-feed kun je de Viners zien die je als favoriet geselecteerd hebt, terwijl de featured-feed door Vine geselecteerde videootjes bevat. Je kunt deze Vines vanuit de Apple Watch direct liken en revinen.

Sidefari

Francisco Cantu

Gratis via App Store

Tot voor kort was het onmogelijk om twee verschillende vensters van Safari naast elkaar te openen met Split View. Wil je dit wel, dan had je twee verschillende browsers nodig. Sidefari lost het probleem op door een tweede scherm te openen dat gebruikmaakt van de nieuwe Safari View Controller in iOS 9. Hiermee open je Safari als in-app-browser.

Super Dangerous Dungeons

Jussi Simpanen

Gratis via App Store

Ondanks dat Super Dangerous Dungeons er ogenschijnlijk schattig uitziet, is het een behoorlijk pittige game. Het idee is simpel: je begint in een level, pakt een sleutel en gaat aan het eind door de deur. Maar onderweg wordt het al snel lastiger, want je komt onder meer water, stekels en speren tegen. Als die je raken, leg je direct het loodje. De levels zijn allemaal behoorlijk compact, maar toch zul je er soms tientallen keren over doen voordat je er één haalt.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store

De Skype-app voor iOS is van een flinke update voorzien. De populaire applicatie herkent voortaan telefoonnummers, datums en adressen in de gesprekken die je hebt. Dit betekent dat je telefoonnummers rechtstreeks vanuit Skype kunt bellen, afspraken meteen in je agenda zet en locaties te bekijken zijn in Apple Maps. Laatstgenoemde functie is handig, omdat je hierdoor niet meer het adres in de kaarten-app hoeft in te voeren.

Echt of Vals

De Nederlandsche Bank N.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De Nederlandsche Bank heeft zijn app om de echtheid van eurobiljetten te controleren vernieuwd. Echt of Vals herkent nu ook het nieuwe biljet van twintig euro. Echt of Vals gebruikt de camera van je iPhone om eurobiljetten te checken op het watermerk, hologram en de vloeibare inkt. De applicatie ondersteunt alle eurobiljetten en gebruikt veegbewegingen om tussen briefjes te schakelen.

Star Wars™: Galaxy of Heroes

Electronic Arts

Gratis via App Store

De iOS-game Star Wars Galaxy of Heroes is ontwikkeld door EA Games samen met Disney en Lucas Film, en beschikt daarom over daadwerkelijke Star Wars-personages als Luke Skywalker. Het is een tactische game waarbij spelers om de beurt aanvallen kunnen uitvoeren. Een gevecht beslaat verschillende ronde waarmee je bijvoorbeeld uiteindelijk een basis kunt innemen. Elke ronde wordt de tegenstand iets heviger.

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store

Het is vanaf nu mogelijk om pdf-bestanden die in je Dropbox opgeslagen staan te bewerken vanuit de Dropbox-app. Met deze nieuwe functie is het mogelijk om pdf-bestanden vanuit Dropbox te annoteren, reacties toe te voegen en digitaal te ondertekenen. Om pdf-bestanden te bewerken hoef je ze enkel te openen via de Dropbox-app en op de bewerkknop te drukken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu