De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 48 – 2018

Wouter Nijsen
2 december 2018, 16:08
4 min leestijd
De 6 leukste iOS-apps in de App Store van week 48 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 48 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Assassin’s Creed Rebellion

Assassin’s Creed Rebellion is speciaal en exclusief voor mobiele gamers gemaakt. En hoewel de game net iets anders in elkaar steekt, is het een feest der herkenning. Alle personages uit de verschillende spellen zijn namelijk terug te vinden in Rebellion, waaronder Ezio, Aguilar en Machiavelli. Samen met ongeveer 20 nieuwe personages kun je zo uit ruim 45 karakters kiezen om je eigen broederschap mee te vormen.

Met een groeiend aantal broeders vecht je je een weg langs de vijand op, om ze zo te stoppen en materialen te verzamelen. Iedere missie speel je met drie karakters. Elk personage heeft zijn eigen specialiteit. De een is beter in directe gevechten, terwijl de ander beter kan sluipen of juist sloten en vallen kan ontmantelen.

Assassin’s Creed Rebellion

Ubisoft

Gratis via App Store

2. Readly

Hoewel we tegenwoordig veel artikelen op onze smartphones en tablets lezen, blijven papieren tijdschriften populair. Om relevant te blijven houden uitgevers websites bij, vullen ze social media kanalen en gaan ze met apps aan de slag. De app van Readly is gratis te downloaden in de App Store.

Je logt in met je account en hebt direct toegang tot een flinke stapel tijdschriften die je onbeperkt mag lezen. De applicatie werkt ideaal op een iPad, op een iPhone is het wat lastiger, maar door in te zoomen gaat dat ook prima. Het is mogelijk om tijdschriften aan je favorieten toe te voegen, zodat je de magazines waar jij interesse in hebt makkelijk terugvindt. Je kunt tevens filteren op land, taal, categorie en enkel de nieuwkomers bekijken. De tijdschriften zijn te downloaden voor offline gebruik.

Readly - Onbeperkt Lezen

Readly

Gratis via App Store
readly

3. Atlas Wallpaper

De afgelopen jaren zijn lijntekeningen van wijken, steden en straatjes steeds populairder geworden als huisdecoratie. De ontwikkelaar van Atlas Wallpaper heeft die succesformule gebruikt voor een app, waarmee je ook op je iPhone je favoriete plekje kan tonen.

Hiermee maak je net zoveel lijntekeningen als je zelf wil. Bijvoorbeeld van je woonplaats, favoriete wereldstad of zelfs land, of een plek waar je ooit nog een naartoe wil. Om achtergronden te maken van plekken over de hele wereld, maakt Atlas Wallpaper gebruik van de openbare locatiedatabron van Mapbox.

Atlas Wallpaper

Patrick Murray

Gratis via App Store

4. Flitsmeister

Een bestemming invoeren in Flitsmeister wordt een stuk gemakkelijker. Dankzij een update is er spraakbediening toegevoegd aan de app. In de zoekbalk in het ‘Voor jou’-tabblad is een microfoontje verwerkt, die je de locatie laat inspreken.

Hierdoor kun je sneller je navigatie instellen, zeker als je even geen handen vrij hebt. Hoewel je nog wel op het scherm de stembediening en het voorgestelde adres moet selecteren, scheelt het niet handmatig invoeren van een adres best wat moeite.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store
Stoop-uitgelicht

5. Stoop

Stoop is net zoals een podcast-app, maar dan voor nieuwsbrieven. Je beheert al je abonnementen op een centrale plek, waardoor uitschrijven met één druk op de knop gaat. Iedereen die meerdere nieuwsbrieven ontvangt weet dat het nogal snel een chaos wordt, en Stoop brengt daar verandering in.

Stoop is overzichtelijk, makkelijk in gebruik en vooral simpel. De app maakt het lezen en beheersen van nieuwsbrieven een stuk makkelijker, helemaal als je op meerdere mailings geabonneerd bent. Bovendien is Stoop een fijne manier om nieuwe, interessante nieuwsbrieven te ontdekken. De makers stellen namelijk hun eigen lijstjes met favorieten samen.

Stoop Inbox

Stoop

Gratis via App Store

6. Chuchel

Chuchel is een bolletje stof met een hoedje dat heel veel trek heeft in een kers. Het fruit ligt echter telkens net buiten zijn bereik. In allerlei situaties moet jij helpen om de kers te grijpen.

Dat betekent voornamelijk dat je op elk voorwerp en wezen tikt om te zien wat er gebeurt. Dat verveelt nooit, want er gebeurt altijd iets grappigs. Zie de game als een soort interactieve tekenfilm van de makers van het uitstekende Machinarium.

CHUCHEL

Amanita Design s.r.o.

€ 5,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu