Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 48 – 2017

Wouter Nijsen
3 december 2017, 16:20
4 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 48 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 48 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Google Maps

Google Maps gebruikt nu alle aanwezige schermruimte op de iPhone X om kaartgegevens te tonen. Waar Apple Maps een doorzichtige balk bovenin naast de ‘notch’ gebruikt, gebruikt Google die ruimte om meer van de kaart te tonen. Ook gebruikt het informatieblok onderin het scherm nu de extra ruimte die daar aanwezig is, zonder de gekke opvulling die daar eerst zichtbaar was.

De interface van de app zelf is nog niet volledig geoptimaliseerd voor de iPhone X. Zo is de zoekbalk door deze update hoger in het scherm geplaatst, wat het minder makkelijk maakt om bij het zijmenu te komen. Als je je iPhone X met één hand gebruikt, heb je eigenlijk de Reachability-optie nodig om makkelijk bij het menu te komen. Volgens Google verhelpt de laatste Maps-update ook een aantal bugs onder de motorkap.

Download Google Maps in de App Store (gratis)

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

2. Pixelmator Pro

Na tien jaar brengt Pixelmator deze week zijn eerste betaalde upgrade uit, en het is een grote. Pixelmator Pro gaat verder met de lijn die de originele app ingezet heeft. Het design is nog strakker, de animaties vloeiender en de hele app is vooral een stuk slimmer. De app prijst zichzelf met het feit dat alle onderdelen voortaan in één venster zitten. Een groot verschil met de originele Pixelmator, die meerdere losse vensters had. Dit was in veel gevallen vooral onhandig, zeker als je tussen het bewerken van foto’s door andere dingen doet op je Mac.

Daarom heeft Pixelmator Pro een gloednieuw menu aan de zijkant van het venster. Hier zit alles verstopt wat je nodig hebt, en komt het pas in beeld als je het ook daadwerkelijk gebruikt. Zo kun je snel een afbeelding bijsnijden, de kleuren aanpassen of uitgebreide en complexe grafische effecten toevoegen.

Download Pixelmator Pro in de App Store (64,99 euro)

Pixelmator Pro

Pixelmator Team

€ 59,99 via App Store

3. Snapchat

Het nieuwe design van Snapchat is ontworpen met een duidelijke visie: het scheiden van je vrienden en de merken die je volgt in de app. Dit werkt als volgt: in het ‘midden’ van de app is nog steeds de camera verwerkt. Veeg vervolgens naar links om met je vrienden te praten, veeg naar rechts om een zoekopdracht in te vullen en te kijken waar professionele partijen en merken over praten.

Met het nieuwe ontwerp wil Snapchat de app overzichtelijker maken voor buitenstaanders. De belangrijkste reden dat het niet goed gaat met Snapchat is namelijk dat er nauwelijks nog nieuwe gebruikers bij komen. Door deze stap te zetten hoopt Snapchat meer gesprekken tussen mensen aan te moedigen, en dat daardoor ook andere mensen die voorheen geen Snapchat gebruikten de app toch een kans geven.

Download Snapchat in de App Store (gratis)

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

4. Far From Noise

In Far From Noise wordt een bijzonder verhaal verteld over iemand die in een auto heen en weer wiegt aan de rand van een flinke klif. Er is geen mogelijkheid om te ontsnappen, dus er zit niets anders op dan na te denken.

Zodra een hert komt kijken wat er aan de hand is, ontstaat een bijzonder gesprek op een bijzondere plek. De game vraagt niet veel van de speler, afgezien van het maken van wat kleine keuzes. Toch is het een bijzondere ervaring die je aan het denken zet.

Download Far From Noise in de App Store (3,49 euro)

Far from Noise

George Batchelor

€ 2,99 via App Store

5. WhatsApp

De populaire chat-app WhatsApp is dinsdag vernieuwd. Op het eerste oog is er niet veel veranderd en in de Nederlandse beschrijving staat niets nieuws. Toch is er een functie toegevoegd, die met name welkom zal zijn voor mensen die WhatsApp gebruiken als walkie talkie. Met de komst van versie 2.17.81 is het namelijk een stuk simpeler om spraak langer op te nemen.

Normaal gesproken als je een spraakbericht opneem op WhatsApp, dien je het microfoontje ingedrukt te houden naast de tekstbalk. Ben je tijdens de opname niet tevreden, dan kun je hem altijd annuleren door naar links te vegen. Maar voor langere opnames moest je constant je vinger op het scherm houden.

Download WhatsApp in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu