De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 48 – 2016

Wouter Nijsen
4 december 2016, 16:16
4 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 48 – 2016

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 48 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 48 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store

Het zat er een tijdje aan te komen, maar vanaf deze week kun je eindelijk Netflix-films en -series downloaden, zodat je ze later kunt bekijken. De app heeft een nieuwe downloadknop, die achter de naam van de betreffende aflevering verschijnt. Netflix laat weten dat ‘veel shows’ al klaar zijn om gedownload te worden, al is nog niet het hele aanbod offline te bekijken. Mogelijk voegt Netflix langzaam meer films en tv-series toe.

Hearthstone

Blizzard Entertainment, Inc.

Gratis via App Store

Hearthstone, de favoriete game van de iPhoned-redactie, heeft deze week een flinke uitbreiding gekregen. Mean Streets of Gadgetzan voegt 132 nieuwe kaarten toe en geeft spelers zo weer een boel nieuwe mogelijkheden. Nieuw zijn de zogeheten tri-class kaarten, die door drie verschillende classes gebruikt kunnen worden. Naast kaarten zijn er ook nieuwe quests om mee aan de slag te gaan, al is Mean Streets of Gadgetzan geen verhalend avontuur zoals de vorige uitbreiding.

Facetune Editor by Lightricks

Lightricks Ltd.

Gratis via App Store

Ook zo’n moeite met het maken van de perfecte selfies? FaceTune 2 helpt je een handje, met eindeloze tools die je gezicht weer een tikje frisser laten lijken. Deze applicatie barst van de opties om je gezicht op te poetsen. Maak de foto direct in de app en je krijgt tal van keuzes voorgeschoteld. Zo kun je bijvoorbeeld je tanden witter en stralender maken, wat kleur toevoegen aan je wangen en je gezicht egaler laten lijken. Wallen, puisten en andere oneffenheden kunnen weggevaagd worden door de app.


Forza is een enorm uitgebreide app met (live) scores, statistieken en video-hoogtepunten voor ruim 560 voetbalteams en wedstrijden van over de hele wereld. Als je de app voor het eerst gebruikt, kan het aanbod van data je misschien even duizelen. Het is dan ook aan te raden om de introductie even serieus door te lopen om er zeker van te zijn dat je alleen hetgeen volgt dat je écht interesseert, zodat je de app overzichtelijk houdt met favorieten. In onze Oogappels-rubriek gaan we dieper in op Forza.

Toca Hair Salon 2

Toca Boca AB

€ 3,99 via App Store

De gratis App van de Week is ook deze keer weer voor kinderen. Ze mogen met Toca Hair Salon 2 in de rol van kapper stappen en de mooiste kapsels creëren. Het resultaat wordt natuurlijk op de foto gezet. De game ziet er opvallend mooi uit. Je krijgt voor de kapsels talloze middelen om lekker mee aan de slag te gaan. Je kunt de persoon die je gaat knippen achter verschillende tafels plaatsen. Elke tafel heeft zijn eigen hulpmiddelen, zoals een schaar, tondeuse en scheermes.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Als je Pokémon GO nog steeds regelmatig speelt, heb je vast al een flinke collectie aan unieke monsters verzameld. Specifiek op zoek gaan naar Pokémon die nog ontbreken in je collectie was tot vandaag lastig. De Nearby-functie keert terug, en werkt beter dan ooit. Voortaan geeft Pokémon GO je met een cirkelvormige foto een aanwijzing waar je een monster in je buurt kunt vinden. Zo zagen wij een Ratatta op de radar verschijnen, met een foto van een flatgebouw erachter. Toen we langs dit gebouw liepen, dook de paarse rat inderdaad op in het spel.

#LAUGH - create art in space

Platoon

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

#Laugh is een app waarmee je ruimtekunst maakt. Door je stem te gebruiken, vormt zich een 3D-model van een ster. Het kunstwerk van één gebruiker wordt daadwerkelijk aan boord van het International Space Station geprint. De geluidsgolven van je stem worden vervolgens gevisualiseerd op één van de vijf basisvormen die je zelf kiest. Denk hierbij aan een kubus of een bal.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Met Facebook Instant Games zijn Facebook en Facebook Messenger er in een keer een stuk leuker op geworden. Klassieke games als Pac-Man en Galaga zijn slechts een paar tikken op je iPhone-scherm van je verwijderd. Bekende spellenmakers als Konami en King (van Candy Crush) hebben al toegezegd om games voor het platform te gaan ontwikkelen. In de toekomst wordt het voor iedereen mogelijk om spellen voor dit platform te gaan maken.

Rocket

Tot slot hebben we deze week een handige Mac-app voor je. Rocket verplaatst het Dock van je MacBook Pro naar je Touch Bar. Al je favoriete applicaties worden verplaatst van de onderkant van het scherm naar ónder je scherm. Daar staan kleine icoontjes die je met een druk op de snelkoppeling direct opent. Zo kun je bovendien gemakkelijk wisselen tussen verschillende applicaties. De app is vergelijkbaar met TouchSwitcher, een applicatie die we onlangs al besproken.

Download Rocket

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu