Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

De 10 leukste iOS-apps in de App Store week 47 – 2015

22 november 2015, 15:55
4 min leestijd
De 10 leukste iOS-apps in de App Store week 47 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo verscheen kreeg WhatsApp een grote update, verscheen de toffe game Merv en laat Google Foto’s je voortaan opslagruimte besparen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp is van een update voorzien die onder meer de 3D Touch-functionaliteit uitbreidt. Je kunt nu op de iPhone 6S (Plus) harder op een chatbericht drukken om een voorvertoning van de conversatie te krijgen. Dat scheelt weer een tikje op het scherm om vanuit een gesprek terug te gaan naar het overzicht met berichten. Verder heeft WhatsApp uitgebreidere voorvertoningen voor links gekregen.

Feli - Je virtuele cadeau-assistent

Ion Aalbers

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Nog een paar weekjes en dan is het pakjesavond, wat betekent dat Sinterklaas weer op pad moet voor geschikte cadeaus voor jouw vrienden en familie. De Nederlandse app Feli helpt hem in zijn zoektocht. Wanneer je je hebt aangemeld met je Facebook-account of e-mailadres kun je een cadeauprofiel aanmaken voor een vriend(in) of familielid. Hierna stelt Feli diverse cadeau’s voor.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

De NOS-app voor iOS heeft deze week eindelijk Chromecast-ondersteuning gekregen. Hiermee wordt het mogelijk om beelden direct naar je televisie te streamen. Tijdens het spelen van video’s, uitzendingen en livestream verschijnt het bekende Chromecast-icoontje om beelden op je televisie te tonen. Verder is het voortaan mogelijk om weerfoto’s naar de NOS-redactie te sturen.


De nieuwe iOS-game Merv is een endless runner, of in dit geval een endless flyer. De muis heeft een jetpack op zijn rug gebonden en vliegt zover mogelijk naar boven om de zwevende kazen te pakken. Hierbij moet je allerlei gevaren ontwijken en ondertussen genoeg benzine oppakken. De game komt wat traag op gang, want zeker in het eerste stuk dreigt de verveling toe te slaan. Net op tijd worden er echter nieuwe gevaren toegevoegd en gaat de snelheid omhoog.

Google Foto's

Google

Gratis via App Store

Goed nieuws voor gebruikers van Google Foto’s: de onbeperkte fotodienst van Google heeft een optie gekregen om met een druk op de knop opslagruimte op je iPhone of Android vrij te maken. Heb je de laatste versie van de gelijknamige app op je toestel staan, dan vind je in het instellingenmenu de optie ‘Opslagruimte op apparaat vrijmaken’. Hierop kun je drukken om foto’s, waarvan een back-up is gemaakt, te verwijderen van je iPhone of iPad.

WeatherPro voor iPad

DTN Germany GmbH.

€ 0,99 via App Store

De goed beoordeelde weer-app WeatherPro heeft deze week een update gekregen voor de iPad. De app is nu helemaal geschikt voor iOS 9 met nieuwe mogelijkheden. Zo werkt WeatherPro nu met Slide Over en Split View. Daarmee kun je het weerbericht bekijken op de ene kant van het scherm, terwijl je daarnaast een andere app hebt geopend. Je hoeft dus geen app te verlaten om even het weer te checken.


In Coin-Op Heroes 2 is het de bedoeling om hordes pixelige slechteriken om zeep te helpen door op het scherm te tikken. Je hoofdpersonage zit gevangen in een arcademachine en het is aan jou om hem hieruit te bevrijden. Door af te rekenen met vijanden verdien je muntjes die je nodig hebt om je leger uit te bouwen. Bovendien heb je ze nodig om naar andere gebieden te reizen in je zoektocht naar Death Stalker, de ultieme eindbaas in de game.

Stackables - Layered Textures, Effects, and Masks

Samer Azzam

€ 3,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Stackables is deze week gekozen als de gratis App van de Week. De app biedt veel verschillende filters, effecten en structuren om je foto’s mee te bewerken. Wanneer je Stackables opstart, kun je een bestaande foto uit je Filmrol kiezen of een direct vanuit de app een foto schieten. Voor de gekozen foto selecteer je vervolgens een formaat, waarna je aan de rechterkant van het scherm allerlei bewerkingsopties ziet.


Berichten voor WhatsApp is van Nederlandse bodem en staat sinds een tijdje in de Mac App Store. De applicatie brengt de WhatsApp Web-omgeving naar een native app voor de Mac. Dat heeft als voordeel dat je niet telkens met je iPhone een qr-code hoeft in te scannen om gebruik te maken van WhatsApp. Ook laat de app je onder meer direct vanuit een notificatie op berichten reageren.


Warhammer 40,000: Freeblade werd getoond tijdens de onthulling van de iPhone 6S en maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden die dit toestel biedt. In de game moet je met een robot vijanden neerknallen en kun je 3D Touch gebruiken om in te zoomen en van wapen te wisselen. Dat werkt goed en is best handig. Ook ziet het spel er fraai uit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu