De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 47 – 2018

Florence Peeters
25 november 2018, 16:15
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 47 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 47 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone of iPad wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Netflix

Netflix voor iOS heeft een hele simpele update met grote gevolgen gekregen. Bingewatchen is nu nog makkelijker. Dankzij drie verbeterde navigatiefuncties skip je nu snel door een film of serie door links of rechts te tikken. Hierdoor spoel je tien seconden voor- of achteruit, zoals we dat al kennen van YouTube.

De pauzeer- en afspeelknop zijn een stuk groter gemaakt. Hieraan zijn labels toegevoegd om vlotter de ondertiteling in te schakelen of nieuwe afleveringen te selecteren. Ook wachten tot de doorklikknop verschijnt bij de aftiteling is niet meer nodig, nu er een ‘Volgende Aflevering’-knop is toegevoegd. Zo kun je op ieder moment door naar de volgende aflevering van je favoriete serie.

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store

2. Tikkie

Een Tikkie sturen is nog nooit zo simpel geweest, nu je slechts het 06-nummer van de ontvanger nodig hebt. De betaal-app van ABN AMRO laat je voortaan namelijk op deze manier geld overmaken. Hierdoor boek je nu gemakkelijk geld over naar andere Tikkie-gebruikers in je contactenlijst, ook als je het bankrekeningnummer van diegene niet weet.

Dit kan doordat je bij het instellen van de app zowel je rekeningnummer als je telefoonnummer opgeeft. Zo kun je alvast iemand betalen, zonder te hoeven wachten op een betaalverzoek van diegene. Ook hoef je hierdoor nooit meer een nieuw contact aan te maken in je eigen bankieren-app om geld over te maken. De enige voorwaarde is dat de ander ook een Tikkie-account heeft.

Tikkie

ABN AMRO Bank N.V.

Gratis via App Store

3. Pepper.com

Niet alleen tijdens Black Friday kun je kortingen en deals krijgen bij winkels. Er zijn talloze apps die kortingen opspeuren en tonen, maar de app van Pepper.com is veruit de grootste en meest uitgebreide. Bijzonder is dat deze app niet afhankelijk is van updates van de ontwikkelaar, maar wordt bijgevuld door gebruikers zelf.

Wanneer iemand een kortingscode of aanbieding ziet en in de app toevoegt, kunnen andere gebruikers hierop stemmen. Zo komen de beste en meest populaire deals bovenaan te staan. Ook kun je kijken welke aanbiedingen de meeste reacties opleveren, al is dit niet altijd positief.

Zoek je naar een specifieke aanbieding of product? Hiervoor stel je gemakkelijk alerts in voor bepaalde zoekwoorden. Zo wordt je niet gespamd over allerlei deals, maar krijg je alleen meldingen van kortingen waar jij naar op zoek bent.

Pepper.com: Deals & Korting

Pepper Media Holding GmbH

Gratis via App Store

4. Darkroom

Als je net zoals wij fan bent van camera-app Halide, dan is de fotobewerkings-app Darkroom de perfecte aanvulling. De app heeft een flinke uitbreiding gehad, en werkt hier onder meer naadloos samen met Halide. Darkroom is hierdoor ideaal om de RAW-foto’s die je met Halide schiet, te bewerken met de eindeloze hoeveelheid bewerkingstools.

Het fijnste aan Darkroom is dat het de mogelijkheid biedt om de scherptediepte van portretfoto’s aan te passen, ook als je niet over een iPhone XS of XR beschikt. Zo kun je ook met een oudere iPhone een bokeh-effect creëren. Daarnaast deel je gemakkelijk meerdere foto’s met dezelfde bewerking, en kun je de app veel gebruikte hashtags automatisch erbij laten plakken.

Darkroom: Foto- & video-editor

Bergen Co.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen