De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 47 – 2017

Wouter Nijsen
26 november 2017, 16:14
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 47 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 47 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Animal Crossing: Pocket Champ

Nintendo giet zijn bekende merken moeiteloos in verschillende smartphonevormen. Mario springt rond in een automatische runner en Fire Emblem doet het goed als gatcha-game. Voor Animal Crossing is gekozen voor een free-to-play-model, zoals we inmiddels op iOS wel gewend zijn. In de gratis game moet je op verschillende metertjes wachten, maar door wat geld te betalen gaat alles sneller. Gelukkig is de game ook prima te spelen zonder te betalen.

In Animal Crossing: Pocket Camp maak je een personage, waarna je leider wordt van een nieuw kamp. Je doel is vervolgens om kennis te maken met verschillende dieren uit de buurt en ze uit te nodigen. Ook moet je jouw kamp opleuken met meubels, planten en andere voorwerpen. Je kunt niet winnen en geen score halen. Lees meer in de Animal Crossing: Pocket Champ review.

Download Animal Crossing: Pocket Camp in de App Store (gratis)

Animal Crossing: Pocket Camp

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

2. RememBear

Waarom moet een wachtwoordmanager puur zakelijk zijn? Hoewel RememBear een opgeruimd uiterlijk heeft met een minimalistisch design, is de app ook speels. Dit merk je steeds aan de woordgrappen (Bear-owser) en aan de vele afbeeldingen van beren. De makers omarmen hun naam en plaatsen de dieren op elke plek die ze kunnen verzinnen.

RememBear wordt gemaakt door de mensen achter TunnelBear, één van de populairdere vpn-apps in de App Store. Hier begon het berenthema al en nu zetten de makers dit voort. De ontwikkelaars stellen de allerbeste encryptie te gebruiken om je wachtwoorden te beschermen. Hierdoor weet je zeker dat alleen jij je wachtwoorden kan inzien. De app vult wachtwoorden automatisch voor je in nadat jij je identiteit hebt bevestigd.

Download RememBear in de App Store (gratis)

RememBear: Password Manager

TunnelBear, LLC

Gratis via App Store

3. HQ

In het kort is HQ een triviaquiz, met twee keer per dag een live uitzending. Het is een Amerikaanse app en de uitzendtijden zijn dan ook Amerikaans. In Nederland kun je om 21.00 ‘s avonds of om 03.00 uur in de nacht meekijken en -spelen. Iedereen kan gratis meedoen, en als ze alle vragen goed beantwoorden, winnen ze een deel van de prijzenpot. In HQ worden via een live video vragen gesteld. Presentator Scott Rogowsky praat de show aan elkaar. Dat doet hij met heel veel humor, hippe beats en visuele effecten.

De vragen zijn multiple choice en worden steeds lastiger. Als kandidaat krijg je maar een paar seconden de tijd om een antwoord te selecteren. Tijd om iets op te zoeken is er dus nauwelijks. Heb je het fout, dan ben je klaar. Uiteindelijk blijven er vaak niet heel veel mensen over. Onder hen wordt de prijzenpot (meestal 1000 dollar) verdeeld. Gratis geld voor slimmeriken of mensen met veel geluk.

Download HQ in de App Store (gratis)

HQ Trivia

Intermedia Labs

Gratis via App Store

4. Overcast

Overcast, één van de populairste podcast-apps voor iOS, kreeg deze week een update. Helemaal nieuw is het donkere thema, dat speciaal is bedoeld voor het oled-scherm van de iPhone X. Dit betekent ook dat de app voortaan gebruikmaakt van het hele scherm van de X. Door met twee vingers naar boven of beneden te swipen, wissel je van thema.

Ook nieuw is de slaaptimer, waarmee je Overcast automatisch uitschakelt bij het einde van een podcastaflevering. Dat voorkomt dat je ‘s nachts wordt gewekt door het geluid van een andere episode. Versie 4.0.1 van Overcast is via onderstaande link te downloaden en helemaal gratis te gebruiken.

Download Overcast in de App Store (gratis)

Overcast

Overcast Radio, LLC

Gratis via App Store
Categorie: Apps algemeen
Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's