De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 47 – 2016

Wouter Nijsen
27 november 2016, 16:09
4 min leestijd
De 9 leukste iOS-apps in de App Store week 47 – 2016

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 47 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 47 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Microsoft Solitaire Collection

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Al je dromen komen uit, want het klassieke Patience dat je vroeger op een Windows-computer speelde, is nu ook verkrijgbaar voor iOS als Microsoft Solitaire Collection. Je kunt in deze collectie kiezen uit vijf verschillende versies van Solitiare. De meest standaard modus is Klondike, maar ook krijg je de beschikking over Spider, Freecell, Tripeaks en Pyramid. Elke modus heeft net iets andere regels waar je mee rekening moet houden.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

De Telegram Instant View-update (of Snelle Weergave) zorgt ervoor dat artikelen van websites die je via de chat-app doorstuurt razendsnel geladen worden. Vooralsnog is het aantal sites dat deze Snelle Weergave ondersteunt beperkt tot onder meer Medium en TechCrunch, maar daar komt geleidelijk verandering in. De manier waarop Instant View werkt, doet wat denken aan de Instant Articles van Facebook. Ook deze worden een stuk sneller geladen, en zorgen er bovendien voor dat je geen aparte browser meer hoeft te openen om een artikel te lezen.

unWorded

Bento

€ 3,49 via App Store

Met alle games die in de App Store verschijnen is het een wonder dat gamemakers nog unieke concepten weten te bedenken. Daarom is het goed om dergelijke concepten eruit te plukken en meer aandacht te geven. De nieuwe game unWorded past absoluut in deze categorie, want je gaat in de puzzelgame op een unieke manier aan de slag met letters. In elke puzzel krijg je een scherm te zien waar je letters bij elkaar moet schuiven om een vorm te maken. Deze vorm komt vervolgens tot leven.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Al geruime tijd kun je in Google Maps een overzicht van populaire tijden vinden bij winkels, bedrijven en populaire attracties. Bij de locatie-informatie wordt een overzicht getoond van de drukste momenten van dag tot dag. Die informatie is echter gebaseerd op historische data. Op drukke momenten, zoals bijvoorbeeld in winkels tijdens de feestdagen, kan die informatie incorrect blijken. Daarom gaat Google nu live de informatie over populaire tijden bijwerken. Zoek je op een locatie, dan krijg je nog altijd hetzelfde overzicht met populaire tijden in beeld.

Bear - Markdown Notes

Shiny Frog Ltd.

Gratis via App Store

Er zijn veel apps die de volgende grote notitie-app willen zijn, maar de meeste van deze opties hebben geen idee wat gebruikers willen: een rustige app die puur draait om onze notitie. Bear doet dit in stijl. Afgezien van de tekeningetjes van beren tijdens de uitleg, is Bear een extreem rustgevend programmaatje waar je zelfs een heel boek in kunt schrijven.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram voegt live video toe aan Instagram Stories, zodat je nog gemakkelijker een moment kunt delen met je volgers. Door op de ‘Start Live Video’-knop te drukken en naar rechts te vegen over het scherm, kun je direct een livestream opstarten. Die kan maximaal een uur duren en worden na afloop direct van je profiel gewist. Tijdens de uitzending kun je reacties van kijkers op je scherm zien, die je handmatig vast kunt zetten.

Artie's Magische Potlood

Minilab Ltd

€ 2,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Het is tijd om op avontuur te gaan met Artie en zijn magische potlood, want deze game is de komende week gratis te downloaden in de App Store. In de game bestuurt de speler Artie die direct een potlood vindt. Dit is geen ordinair potlood, want door vormen te tekenen kan Artie objecten in de wereld creëren. Tekent hij de vorm van een vlinder, dan fladdert dit beestje secondes later gewoon rond. Wordt zijn huis verwoest door een dinosaurus? Dan kan Artie een nieuw huis tekenen, door de lijnen van de basis, het dak en een deur over te trekken.

TouchSwitcher

TouchSwitcher maakt multitasken simpeler voor mensen met een 2016 MacBook Pro, terwijl de app maar één ding doet en dat is een extra knopje aan de Touch Bar toevoegen. Als je daar met je vinger op drukt, schuiven links van het knopje allerlei app-iconen in beeld. Dit zijn de apps die de gebruiker recent heeft gebruikt. Door er één te kiezen wordt het betreffende programma geopend.

Download TouchSwitcher

Touché

Wil je de nieuwe Touch Bar uitproberen zonder duizenden euro’s aan een nieuwe MacBook Pro uit te geven? Touché biedt je dezelfde mogelijkheden, maar dan gewoon op je scherm. De app laat hetzelfde zien als de Touch Bar op de nieuwe MacBook Pro, maar dan op je scherm. Door op een sneltoets te drukken verschijnt de Touch Bar onderin beeld, met alle contextgevoelige opties van de app die je momenteel open hebt. Deze sneltoets kun je bovendien zelf aanpassen, waarbij je ook snelkoppelingen kunt maken voor het nemen van screenshots.

Download Touché

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu